Kanarya üretimini bilen abilerim yardımcı olun.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Abilerim, bundan 15 gün önce 10 dişi 10 erkek damızlık kanarya edindim, kanaryaları eve getirdikten sonra erkekleri tek tek kafeslere koydum dişileri ise hepsini bir salmaya koyup erkeklerin karşısına koydum, 9 gün sonra dişileri rastgele erkeklerin yanına koyup yuvalarını taktım ve hasır iplerini astım, kanaryaları aldığım günden beri en geç iki günde bir mama, hergün de turp tohumu, şalgam tohumu ve nijer verdim. fakat baya zaman geçmesine rağmen hiçbir kanaryada üreme ile ilgili bir hareketlilik olmadı, erkek kanaryalardan bazıları ötüyor ve dişileri kovalıyor ama dişiler asla çiftleşmeye ya da yuva yapmaya yanaşmıyor.
Nerede yanlış yaptım, şuan için yapmam gerekenler neler ? Bilgili üstadlardan öneriler bekliyorum, herkese şimdiden teşekkürler.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
elindeki kanaryalar  1 yaş gibi olmalı  dişide erkekde elimde olan gecen sene yavru olan kanaryalarım  erkek yeni ötmeye başladı  dişilerde yeni yuva yapıyor kanaryada yaşında olmasına dikkat et  yetişkin diyorsan aydınlatma işini uzat  bi

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
aydınlatmayı akşam 9a kadar yapıyorum abi, yinede 10 kanaryanın 10u da yuva yapmıyor, bazılarının bilezikleri var 2012, bir kısmında da bilezik yok ama yavru olsalar anlaşılır, yavru olmadıklarını düşünüyorum, ayakları yavrularınki kadar nazik değil, hafiften pullanmış.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yakın zamanda kuşları getirdiysen bekle kuşlar yerlerini yadırgıyor olabilirlerde  kanaryada  aşıır yer sorunu olmaz ama yinede sabır  usta

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
dediğin gibi sabrediyorum abi ama bu sabretme sürecinde kuşlar ayrı mı kalsın birarada mı kalsın nasıl besleyeyim ? kızışma durumunu pek anlamıyorum bunlar kafamı karıştırıyor, sabır olsa ben zaten sabırlı bir insanım :)

can köki

Yeni Üyemiz
Adı
CAN
Soyadı
KÖKİ
Dişi kuşlarının altlarını kontrol et.Bakalım hazırlarmı.hazır olanlar varsa onlar yuvalık tak. İp as yuvayı örmeye başladığında erkeklerden hazır olanını ( fisini kontrol et) yanına at.Dişilerin hiç biririsi hazır değilse ışık süresini kademeli olarak arttır ve mümkünse odanın ısısını bir iki derece arttır.ve kızıştırıcı tohumlar ver yada çimlendirm yap.Size acizane bir tavsiyede de bulunayım kuşlarınızı üretim sezonunda satın almayın .iyikuşunu kimse vermek istemez.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
Abilerim, bundan 15 gün önce 10 dişi 10 erkek damızlık kanarya edindim, kanaryaları eve getirdikten sonra erkekleri tek tek kafeslere koydum dişileri ise hepsini bir salmaya koyup erkeklerin karşısına koydum, 9 gün sonra dişileri rastgele erkeklerin yanına koyup yuvalarını taktım ve hasır iplerini astım, kanaryaları aldığım günden beri en geç iki günde bir mama, hergün de turp tohumu, şalgam tohumu ve nijer verdim. fakat baya zaman geçmesine rağmen hiçbir kanaryada üreme ile ilgili bir hareketlilik olmadı, erkek kanaryalardan bazıları ötüyor ve dişileri kovalıyor ama dişiler asla çiftleşmeye ya da yuva yapmaya yanaşmıyor.
Nerede yanlış yaptım, şuan için yapmam gerekenler neler ? Bilgili üstadlardan öneriler bekliyorum, herkese şimdiden teşekkürler.
yazılacak çok şey var ama bir kaç şey yazayım
aldığınız kuşlar bu sezon eşe atılmışmı yavru alınmışmı eğer bu sezon eşe atılıp yavruları alınmışsa yerleri değiştirilirse bu tarihten sonra zor randıman verir
yada aldığınız kuşlar bu sezonun yavrusu ise yavru almanız imkansız gibi dir
kuşlar tüydemi değil mi altlarına ve tüy diplerine bakıp öğrenebilirsiniz anüs çevresi dişilerde patases gibi şişer erkeklerde sigara izmereti gibi gelişir bu kadar büyük olmazlar ama şekil olarak böyledir ayrıca kanarya sezonunun tam ortasındayıım bu sezonda damızlık kanarya laınmaz çünkü sağlam yavru veren kanaryayı bu zamanda bulmak çok çok güçtür çünkü işe yarar kuşu çünkü herkes eşe atmıştır işe yaramazlar ise sizede yaramaz. kanarya işi muhabbet kuşu gibi yanyana at eşleşsinler değildir onların eşe hazır olup olmadığını anlayabilmeniz lazım ki bu erkeklerde dik ötümdür dişilerde ise anüsün patates şeklinde şişmesi gelişmesidir tabi bu yağlanmada olabilir ama bunu ayırt edebilmeniz lazım ve sezondan sonra kuşları tekrardan eşten ayırmanız lazım bol yavrulu üretimler diyelim

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
yazılacak çok şey var ama bir kaç şey yazayım
aldığınız kuşlar bu sezon eşe atılmışmı yavru alınmışmı eğer bu sezon eşe atılıp yavruları alınmışsa yerleri değiştirilirse bu tarihten sonra zor randıman verir
yada aldığınız kuşlar bu sezonun yavrusu ise yavru almanız imkansız gibi dir
kuşlar tüydemi değil mi altlarına ve tüy diplerine bakıp öğrenebilirsiniz anüs çevresi dişilerde patases gibi şişer erkeklerde sigara izmereti gibi gelişir bu kadar büyük olmazlar ama şekil olarak böyledir ayrıca kanarya sezonunun tam ortasındayıım bu sezonda damızlık kanarya laınmaz çünkü sağlam yavru veren kanaryayı bu zamanda bulmak çok çok güçtür çünkü işe yarar kuşu çünkü herkes eşe atmıştır işe yaramazlar ise sizede yaramaz. kanarya işi muhabbet kuşu gibi yanyana at eşleşsinler değildir onların eşe hazır olup olmadığını anlayabilmeniz lazım ki bu erkeklerde dik ötümdür dişilerde ise anüsün patates şeklinde şişmesi gelişmesidir tabi bu yağlanmada olabilir ama bunu ayırt edebilmeniz lazım ve sezondan sonra kuşları tekrardan eşten ayırmanız lazım bol yavrulu üretimler diyelim
Mehmet abi, aldığım kuşlar bu sezon eşe atılmamış, bi abimin geçen seneki ve ondan önceki seneki yavruları, daha önce hiç eş görmemişler, abimin dediğine göre hepsi tüylerini tamamlamış bir tanesinin tüyü bitmemişti o da ben aldıktan sonra tüylerini tamamladı, bazı erkeklerin anüsü aşağı doğru baya uzamış ve ötüyorlar, bazılarınında çok ufak belli oluyor ve çok nadir ötüyorlar, dişilerse birkaç dişinin altında deri altında sarı tabaka olan bir şişlik var onun dışında neredeyse hepsinin altı patates gibi şişkin, dişileri erkeklerin yanına atınca erkekler kovaladı baya bi kavga ettiler fakat hiçbir dişi çiftleşmedi, dişiler ve erkekler 10 gün birarada kalmasına rağmen hiçbiri yuva yapmadı ve ben çiftleştiklerini görmedim, acaba 10 gün yuva yapmaları için erken bir süre mi ? bildiğim kadarıyla sezonun ortasındayız herşey olması gerektiği gibi ama dişilerin hiçbiri erkekleri yaklaştırmıyor bile ya vuruyor ya da kaçıyor, eve geleli 15-20 gün oluyor ama 10 dişinin 10unda da üreme faliyeti yok, sizce birşeyler beklemek için erken mi 15-20 gün ?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Biraz daha beraber kalsınlar, yerlerine alışsınlar, 1 ay felan daha bekle ve ara sıra kanarya ötüm sesleri dinlet, erkek kanarya ötüm sesi dişi ve erkekleri hemen harekete geçirir, bu sesi duyan dişilerin direk çiftleştigini bile görebilirsin, benim dişi Kanaryalar bu şekilde yumurtlamışlardı

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Sana izlemen için çok basit ve garantili bir yol önereceğim.Bu konuda 100 kişi yazar,ama sonuç 1 i verir.
Öncelikle kanaryayı sakın muhabbet kuşu ile karıştırma ve kıyaslama.Kanaryada acemi olduğunu ve üretim hevesini gidermen için sana en basit ama en garantili yolu yazıyorum.
1-erkekleri üretim yapacağın gözlerde 1 er 1 er bırak.
2-Dişilerin tamamını tekrar salmaya koy.
3-erkekler dişilerden önce hazır olur ve ötüşe geçer.Ötümü uzun ve sürekli hareketli erkeklerini takip et.
4-Dişilerin olduğu salmanın 2 kenarına 1 er yuva as.haftada 2-3 kere salmanın içine 1 cm ye 6-7 cm gibi şerit halinde kesilmiş 10-15 parça peçete veya gazete kağıdı at.
5-Özellikle dişilerde ıslak mama kullan (gün aşırı)
6-Ne zaman ki bu kağıt parçaları ağzında,yuva içine koymaya çalışan bir dişi gördün.O dişiyi hemen yakala ve en kuvvetli öten erkeğin yanına bırak.48 saat sonra da bu kafese bir yuva ve malzemelerini koy.1 hafta içinde yuva yapacak ve eşleşeceklerdir.
7-Bu işlemi her hazır olan dişi için tekrarla.Bu şekilde eğer 10 çift eşlersen en az %80 inden muhakkak yavru alırsın. ;)