kanarya yemi

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar  kanarya yemini muhabbetlere verdiğimde ishali hemen kesiyor kuşlar bu yemi çok seviyor ve çok tüketiyorlar herhalde kabuğu daha ince olduğundandır muhabbet için sürekli kanarya yemi kullansam bir sakıncası olurmu yaz mevsiminde sürekli kanarya yemiyle muhabbet besleyen bir petshopçu var kuşları iri iri şişko yani acaba  :-\ :-\ :-\

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
İSHALİ KESİYOR AMA HER İSHALİ DEĞİL KUŞLARI DARIYA GÖRE BİRAZDAHA FAZLA BESLER AMA PETSHOPCUNUN KUŞLARI BUNUN İÇİN DOLGUN DEĞİLDİR

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kanarya yemi normal yeme göre daha yağlıdır. Üreticilerde önemli olan kuşların iri olması değil, sağlıklı olmalarıdır. Sürekli aspur verdiğinizde, elinizden çıkaracağınız yavrularda sadece aspura alıştıkları için gittikleri yerde akdarı yemeyecekler veya yem değişikliğinden dolayı hastalık ve ölümler oluşabilecektir. Üstelik aspur yeme göre pahalı.

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
aspur ile muhabbet yemini karışrırarak veriyorum 25 kg aspur 25kg karışık muhabbet yemi bir problem yaşamadım ama bazı kuşlar kesinlikle aspur ayıklıyor içinden akdarıya ve diğer yemlere dokunmuyor bile

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
:)En güzeli karıştırıpta vermek, bende sarı darı- beyaz darı -aspur üçünü karıştırıp veriyorum çok ta memnunum..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Sürekli kanarya yemi verirseniz bu kezde kuşlarda kabızlık ortaya çıkar. İshal durumlarında kuşlara kanarya yemi vermek iyi olabiliyor.

mumit

Takipçi Üyemiz
cihan aytan' Alıntı:
arkadaşlar  kanarya yemini muhabbetlere verdiğimde ishali hemen kesiyor kuşlar bu yemi çok seviyor ve çok tüketiyorlar herhalde kabuğu daha ince olduğundandır muhabbet için sürekli kanarya yemi kullansam bir sakıncası olurmu yaz mevsiminde sürekli kanarya yemiyle muhabbet besleyen bir petshopçu var kuşları iri iri şişko yani acaba  :-\ :-\ :-\
kuş yeminin karışım oranını vereyim bu karışım sadece yavrusuz kuşlar için dir.
örnek:
2 kg sarı darı
1 kg ak darı
750 gr kızıl darı (tatlı olduğu için döl verimi artıyor)
350 gr siyah darı (acılıdır demir oranı yüksek olduğu için az verilir bu kan için iyi gelir)
350 gr kuş yemi (saka yemi)
bunları karıştırıp servis yapıyorum.

yavrulu dönemlerde ise
kuş yemi hariç diğerleri aynı oranda karıştırıp bir yemliğe koyuyorum ve artı olarak yavru sayısına göre 1 yada 2 yemliğe ise sadece kuş yemi veriyorum. tabi mamayı da veriyoruz.
bu şekilde yavrular iyi gelişiyor ve yağlandırır topaç gibi olur :)

buradaki değerli üreticilerimiz farklı karışım yapabilir buna saygım var......

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
benim bir abim sadece beyaz darı veriyor ve yumurta manası harici birşey vermiyor maşallah yavru ve yumurtası hiç eksik olmuyor. Ben fazla ditmek didiştirmek taraftarı değilim .

Sencer Ötan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sencer
Soyadı
Öztan
Miktarını bilmiyorum ama uygun olan gün sayısından fazla vermeyin kuş kendi doğasını unutabilir

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
mehmet beye katılıyorum.arakadaşımda bir çift jumbo var sadece kanarya yemi yiyorlar. mama bile yemiyorlar yazık 8 aydır bekliyor yeni yuöurtladı