Kanarya yüzünden adam dövülür mü? Hemde nasıl dövülür....

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Dün akşam iş çıkışı dükkana gittim.Kuşlarımın mamalarını değiştiriyordum ki kapının önünde bir kavga.Ne oluyor diye bir baktım ki bir adam ve kadın kavga ediyorlar.Muhitimdeki en eski kuşçu dükkanlarından bir olduğumdan dolayı bana gelmişler.Kadın adama kanaryanın sürekli kaşındığını çok sıklıkla çırpındığını ve kafese takılan tülün üzerinde ufak ufak böcekler olduğunu söylüyordu.Adam da bit olmasını mümkün olmadığını çünkü kafesi ayda bir defa temizlediğini söylüyor ve sen ne anlarsın diyordu.

Paldır küldür dükkana girdiler.Adam kadına kafasıyla dışarıda beklemesini istediğini işaret etti.Zaten o hareketiyle ona uyuz oldum.

Önceden petshop olarak kullandığım dükkanı sadece kuş olduğunu görünce bana kapatıp kapatmadığını sordu.Bende kapattık artık satış olmadığını izah ettim.Adam bana kuşun rahatsız olduğunu sürekli öten kuşun artık ötmediğini falan anlatıyıyordu ben de böyle tarifle olmayacağını eyer evi yakınsa verdiğim kuş kutusuyla getirmesini rica ettim.

Baktım 10 dakika sonra amcam sen kutuyla değil de kafesle getirdi kuşu ve kafama vururcasına masaya bıraktı.

Arkadaşlar size yemin ederim masayı bit bastı.Allahdan yanımda başka bir kümesi olan biri vardı da yardım etti.Garibim kanarya öyle bir bitlenmiş ki ben 20 küsür yıllık kuşçuyum heralde beslediğim kuşlar da dahil olmak üzere bu kadar biti hiç bir arada görmedim.

Elime eldivenlerimi giydim ve başladım kuşu kenesonla ilaçlamaya.Uzatmayalım ilaç faslı bitti kuşu hemen bir karantina kafesine koydum.

Kuşun kanatlarının içi aynı diş eti çekilmesi gibi çekilmiş kanat tüyleri neredeyse kopma derecesine gelmiş.

Zavallı kanarya bir çırpınıyor pvc box un her tarafı bit oluyordu.Neyse adama oyle sinirlendim ki yani gık dese kapıcam o derece.

Galiba 5-10 dakika geçti geçmedi kanaryayı tekrarelime aldım ve altına üflediğimde üzerindeki bitlerin neredeyse yok denecek kadar azaldığını gördüm.Ama birden kuşun gözlerinin kapandığını fark ettim.Sürekli kullandığım ilaçtan etkilenmesi mümkün değildi.Sonra anladım ki garibim bitlerden uyuyamıyordu ve ilaçlanınca rahatladı ve elimde uyumaya başladı.

İşte bu bardağı taşıran son şey oldu ve adama bir kuş öyle beslenmez bak böyle beslenir dedim.Getirdiği bitli kafesi aslında sadece süs olan kafasına öyle patlattım ki kafes parçalandı.Sonra tekme tokat adamı dükkandan dışarıya attım.Bizim bağartılarımızı duyan konu komşu kim varsa benim kavgada olduğumu gören herkes esneaf falan adama giydirmeye başladılar.Bu sefer ben millete karşı adamı korumaya başladım.

Umarım bu ona çok iyi bir ders olmuştur.

Aslında kavgacı bir kişiliğim yok.Ama o kuşun elimde uyumaya çalışması beni çileden çıkardı.Yani kısacası LAZ damarıma çok kötü basmıştı ve hak etti.

Değerli arkadaşlarım bu ve bunun gibi insanlar malesef bazı duygulardan mahrum olarak ölecekler.Keşke o kavga olmasaydı.Ama inanın kanaryanın elimde uyumya çalışması beni çok kötü üzdü.

Değerli vaktinizi aldıysam özür diliyorum.Saygılarımla...

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Yazık ya ben anlamıyorum ki beslemek zorunda değiller. Madem bakamıyorsun alma bakma.
Bende dün evin ordaki petshopta bir bayanla karşılaştım. Kadın çoçuğu istediği için hint bülbülü almış iki gün olmuş geri getiriyor neymiş çok ötüyormuş ötmeyeni yokmuymuş... Muhabbet kuşu ile değiştirdi. Albino bir yavru verdi satıcı. İki-üç dakika sonra geri geldi ben bunun simasını beğenmedim çirkin bakıyor bu dedi geri getirdi. Satıcıda al bacım paranı geriye bende siması güzel kuş yok benim kuşların içi fesat yüzüne vurmuş dedi smileki

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Tülin AYDIN' Alıntı:
Yazık ya ben anlamıyorum ki beslemek zorunda değiller. Madem bakamıyorsun alma bakma.
Bende dün evin ordaki petshopta bir bayanla karşılaştım. Kadın çoçuğu istediği için hint bülbülü almış iki gün olmuş geri getiriyor neymiş çok ötüyormuş ötmeyeni yokmuymuş... Muhabbet kuşu ile değiştirdi. Albino bir yavru verdi satıcı. İki-üç dakika sonra geri geldi ben bunun simasını beğenmedim çirkin bakıyor bu dedi geri getirdi. Satıcıda al bacım paranı geriye bende siması güzel kuş yok benim kuşların içi fesat yüzüne vurmuş dedi smileki
alkisd

Abim ellerine sağlık. İyiki kafasına geçirmişsin. Sonunu okumadan bden kaşke dövseydin diyordum ki yapmışsınız elleriniz dert görmesin. thumbsupbo alkisd

alkaner34

Yeni Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
alkaner
abi süpersin valla sezarın hakkı sezara
kendilerine bakmazken bazı insanlar bide kuş sevgisi diyorlar önce insanlıgını sevsin
tülin hanım valla anlattıgınız olayda cok muhteşem cevap cok güzel yerine oturmuş  alkisd
alkisd

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Kafesin bu kadar bitlenmesine sebep adamın kendi pisliğidir.Temizlikten nasibini kendi alamamışki beslediği minik kuş alsın.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea
Eline sağlık Aslan abi bende olsam benimde Laz damarım atardı...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ah ben olacaktım bilirim laz daarı fenadır ama o adam olamayan temizlik anlayışı olmayan şahsa muhacir damarımı bir gösterseydim

hocam ellerine sağlık  haketmiş zavallı kuş ya nekadar rahatladı  demekki ama ucuz atlatmış

ayrıca Tülin hanım anlattığınız hikaye de ki petshopçuyu tebrik ettim ya ne garip insanlar varya besleyemiyorsan sevemiyorsan uğraşma oyuncak değilki bu can taşıyor zavallıların günahına girme bari dimi ya ben herzaman derim ALLAH hayırlı insanlarla karşılaştırsın

geçen birisi geldi benden daha yeme düşmemiş yuvadan yavru istedi kuş 25 günlüktü dedimki veremem hocam ama ısrar etti ben baktım yetiştirdim falan dedi beni ikna etti ama dedim dikkat et ne olur neyse elimdeki kuru mamadan bir poşet yaptım verdim bu nededi maması dedim adam mamadan ağzına aldı ve mamayı kuşun ağzına kustu baktım kuşu doyuruyor ohbe dedim işte bu al kuşu git hocam  alkisd

geçen günde görüştük diyorki Cihan kuş bomba gibi oldu evde herkes çok seviyor konuşmaya başladı bile  sevincimi anlatamam  ;D

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Tülin AYDIN' Alıntı:
;D evil_idea

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Tülin AYDIN' Alıntı:
NELERİ VAR

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Vicdan ve merhamet insanda olmazsa insan insan olmaktan çıkıyor, hele birde savunmasız, sadece sizin bakımınızla hayatta kalabilecek varlıklarI hem besleyip hem de bu derece sorumsuz olmak inanılır gibi değil, sabah kalkar kalkmaz kuşlarımın bakımını yapmadan kahvaltı yapmaya inanın vicdanım el vermiyor... HAKETMİŞ VESSELAM :) İçiniz rahat olsun bence, hakedene hakettiği gibi davranmalı, ELİNİZE SAĞLK...