Kanaryaları eşe attıktan 1 gün sonra yumurtladı

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Merhaba Değerli forum üyeleri.
Başlıkta da belirttiğim gibi kuşları eşe attım.Eşe atar atmaz erkek kanarya dik ötüme geçti ve ardından çiftleştiler ve çiftleştikten 1 gün sonra dişi kuşum yumurtlamış.Daha yuvalığı takmamıştım yumurtayı yerde kırılmış bir durumda gördüm.Muhtemelen Dişi kızgınlık yumurtası yapmış.Bugün yuvalıklarını taktım kuşlar birbiriyle eşleşmiş durumdalar birbirlerinin ağzına yem veriyorlar yani herşey gayet normal ama,bundan sonraki yumurtalar tohumlu olurmu onu merak ediyorum eğer olmazsa kuşları yormaya hiç gerek yok.
İyi Günler ,Saygılar.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Ömer ilk atılan yumurta kesinlikle kızgınlık yumurtasıdır.Normal şartlarda erkek ile dişi eşleşmeye başladıkdan 4 ila 5 gün sonra döllü yumurtalar gelmeye başlar.Kanaryalarına dokunma bırak eşleşmeye devam etsinler.Yuva malzemelerinide koy.Tahminim16-17 kasımdan itibaren yumurtalar gelmeye başlar.Bunun yanında kanaryaların doğal üreme dönemi haricinde eşe atılmalarına kesinlikle karşıyım.Hem kuşlar yıpranır,hemde sıcaklık ve ışık yetersizlikleri yavru ölümlerine sebep olur.Benim gözümde ha yavru kanaryayı öldürmüşsünüz,ha insanı.Sonuçda o da bir can...

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
değerli yorumun için çok teşekkür ederim Murat abi.Normalde bende kuşları Temmuz ayından beri dinlendiriyorum fakat dişi kuşlarım yem karışımını azalttığım halde (muhtemelen odanın sıcaklığından) aşırı kızıştı.Hatta mamalığa yuva yapıyorlardı kendi tüylerini yolarak bende eşe atmak zorunda kaldım yoksa dişi kuşlar kendilerine zarar veriyorlardı.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
kanaryalarda durum şudur ilk yumurta için döllenmeyi kestirmek kesin olmamakla beraber 48 saat önce çiftleşmiş olmaları gerekir kuşları yanyana atmanız erkeğin dişinin üstüne çıktığını görmenizde yeterli değildir dişi altındaki tüyleri dökmüş erkek ise tam hazır durumda ise çiftleşip erkek döllemişse 48 saat sonra olan yumurta döllüdür bilmem anlatabildim mi?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
EĞER ÇİFTLEŞTİKLERİNİ GÖRDÜYSENİZARKADAN GELECEK YUMURTLARIN DÖLÜ OLMA OLASILIĞI YÜKSEK

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Kızgınlık yumurtasını yaptıktan 2 gün sonra 1er gün arayla yuvaya 2 tane yumurta bıraktı ve bugün 3. yumurtayı bekliyordum fakat 3. yumurta gelmedi muhtemelen bu kuluçka 2 yumurtayla devam edecek.
Not.(Dişi altındaki tüyleri dökmüştü yani herşey gayet normal)