Kanat Düşüklüğü

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Arkadaşlar benim kuşum 2 yada 3 aylık. Son 3-4 güne kadar gayet iyiydi fakat bu sıraları sağ kanadındaki düşüklük, sürekli kabarma,dışkısının cıvıklığı dikkatimi çekti. Arkadaşlar bu bir hastalıkmı yoksa kuşumun kanadındamı sakatlık var yardım olun  :( :(
Resim:

Sağlam kanat:

Şüphelendiğim kanat:

Arkadaşlar bide şüphelendiğim kanat biraz daha şişkin ve dokundurtmuyor  kırık felan olabilirmi acil yardımcı olursanız çok sevinirim :(

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Çok geçmiş olsun kardeşim, hastalıklara tedavi konusundaçok tecrübeli değilim ama bildiğimi bana söylenenleri anlatmaya çalışayım.daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur.benim tahminimce sol kanadına darbe almış, kırık felan yoksa zamanla düzelir. Ayrıca kuşunuz soğukalmışa benziyor. Baytril %5 lilk alıp suluguna 5 damla damlat. Veya suyuna vitamin ilacı damlar. Ayrıca yumurta haşlaması ve havucu rendele, karıştırıp düzenli olarak kuşuna ver. Tekrar geçmiş olsun..

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Saol abim teşekkür ederim çok korktum bişey olcak diye kuşum normal olarak ötüyo bii sıkıntı yok ama sadece kanadı biraz şiş bide kabarıyodu sürekli saol abi :)
Bide suyunda 3 damla ishal ilacı damlatıyorum her su doldurduğumda o dediklerini yapmaya çalışacağım yarın kuşçuya götüreceğim kuşu o zaman alırım bunları saol abim yine teşekkürler :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kuşun hasta
sanırım hiç bir bilgin yok mubişler hakkında
forumu incele orada bir sürü bilgi var
başlık açmana gerek kalmadan merak ettiğin herşey orada..

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Tamam hastada ne yapmam gerekir. Az çok bilgim var ama yeterli miktarda değil daha öncede beslemiştim ama hiç hastalanmamıştı. İyileşmesi için ne yapmam gerekir ???

berkayüler

Yeni Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
ülker
fazla bi bilgim yok diğer üstadlar kadar ama ishal ilacı damlatıyorum demişsin onların pek faydası olmuyo vitamin damlat daha mantıklı daha sonra meyve sebze vs.. eksit etme temiz su temiz yem bunlar çok önemli geçmiş olsun

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Mert AYDIN' Alıntı:
kuşun hasta
sanırım hiç bir bilgin yok mubişler hakkında
forumu incele orada bir sürü bilgi var
başlık açmana gerek kalmadan merak ettiğin herşey orada..
  artı olarak kuşun kanadı banada  hasarlı gibi geldi zamanla düzelir yapacağın birşey yok ustunden zaman geçmi saten..... şuan acı cektiği  için öyle duruyor ve sanırım hast olmak üzere vitamin takviyesi yap direncini toplasın hastlık evresıne girmeden önce  dıskısı normal görünüyor... kafesten dısarıda çıkarmayın 2 hafta kadar

talha7800

Üyemiz
Adı
Talha
Soyadı
Elieyi
Allah razı olsun ya şöyle bi bilgi veren olmadı saol abi. Ayrıca kuşunun kanadı biraz iyileşti yavaş yavaş ötmeyede başladı :)