KANAT VE KUYRUK SORUN NEDİR?

Mertcan ÖNDER

Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
ÖNDER
Dişi kuşuma bi eş almak için gittim bu erkek hoşuma gitti iriydide kuyruğunun olmadığını gördüm ama çıkar die aldım.Eve getirdim baktımki kanatlarıda yok bu kanatlar çıkarmı veya bi hastalıkmı öyleyle geri götüreyim hemen yardım larınızı bekliyorum.

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
kuş sağlıklı gibi görünüyor fakat haklı akla hizmet bu hayvanın kuyruk ve kanatları bu hale getirilmiş, makasla kanatları kesilmişse çıkmaz uzun süre hepsinin tek tek düşmesi ve yenilenmesi gerekir, eğer çekilmişse çıkar kanat ve kuyruk köklerine bakın yeni gelen kanatlar var mı, ama bu zulümden başka birşey değil neeee yazık hayvancağıza...

Mertcan ÖNDER

Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
ÖNDER
birbirlerini kaşımaya başladılar ama ne yapsam bu erkeğin durumu ne arkadaşlar kanatlar cıkarmı kanatlar olmadan çiftleşebilirmi ne yapayım??

mtongur

Takipçi Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
TONGUR
Eyüp AKBIYIK' Alıntı:
öncelikle gecmiş olsun bu kusun kanadı ve kuyruğu gelmez böyle kalır bence bir an önce aldığın yere geri götur bunu ese atmıs olsanda bunu yavruları da aynı cıkar
Aynen oyle. Kesinlikle cikmaz cikanda kucucukken dokulur. Sen bile gormezsin. Bende degistirmeni tavsiye ederim.

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
neden  çıkmaz. keşke nedenleri ile acıksaydınız daha iyi olurdu ?

mtongur

Takipçi Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
TONGUR
Anne baba yeteri kadar bakilmazsa, gerekli vitamin ve mineraller saglanmazsa, pis yerde bakilirsa, ayrica anne veya babada genetik olarak gecmisinde boyle problem varsa yavrularda boyle eksik tuyler olur. Basima gelmisti bir ciftimde, 5yavrunun 4u bu şekilde cikmisti ve o yavrularintuyleri hic cikmadi. Cikan yerlerde de cok ufak ve yamuk tuyler cikti ve onlarda cok cabuk dokuldu.

Mertcan ÖNDER

Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
ÖNDER
Merhaba dediğiniz gibi kuşu geri götürüp durumu anlattım ordaki arkadaş bunun uçmasın diye  kanatlarını kesmişler dedi bak yeni filizler patlamış kanatları çıkıcak çıkar dedi genede bi sorun olursa getirebilirsin dedi ben aldım eve döndüm..Yani söylediğine göre çıkıcakmış??

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
kardeş bu kuşun kanat ve kuyrugunu sırf alıştımra amaçlı olarak çekmişler iyi bir bakım yaparsan kuş kendini toparlar
t neeee üylerinini yolanıda esefle kınıyorum

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Fikret SAĞ' Alıntı:
kardeş bu kuşun kanat ve kuyrugunu sırf alıştımra amaçlı olarak çekmişler iyi bir bakım yaparsan kuş kendini toparlar
t neeee üylerinini yolanıda esefle kınıyorum

mezarcı58

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
KUZU
Arkadaşım kanattakiler ya düşmüş yada cekmişler gibi gözüküyor ama kuyrugunu kesmişler galiba ama canını sıkma gelir sen mamasıni ve vitaminini eksik etme yeter biraz zaman alır. Cıkmazsa benim özellik le bir kuşum var diki o ninki cıkmazdı yeme vurunca sadece kafasında biraz tüy vardı biraz da kanatlarının ucunda üretim yerinin maskotu olmuştu. Ama sonradan bir tabe elsik tüyü kalmadı hepsi 4 ayda geldi. Ve onuda satmadım damızlıga ayirdim.

dafnemrl

Üyemiz
Adı
meral
Soyadı
karaköse
bana da french molt gibi geldi maalesef.
bu hastalık nedeni çok da bilinmeyen ancak asla eşe atılmaması gereken bir genetik hastalık.
yavrularda illa ki çıkacaktır bu french molt:(

mezarcı58

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
KUZU
Yalnız arkadasın kusunda genetik gözükmüyor fotoda onun kuşunda cikar yalniz zaman alir vitamini ile mamayi eksik etmesin.