KANATLARI ÇIKMIYOR....

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
S.A  bir sorum olacak  benim kuşlardan birtanesinin kanatları çıkmıyor yavruluktan beri o şekilde hiç uçamıyor zaten şimdi büyüdü eşe girdiler hasta olan kuşun cinsiyeti erkek dişisinde herhangi bir problem yok benim sorum  bu kuşların yavruları babaları gibi olurmu acaba. öyle olacaksa ayırmayı düşünüyorum yazık olmasın yavrulara cevaplarınıza göre hareket edceğim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Benim birka kustada oldu bu birkacı duzeldi birtanesi düzelmedi.tedavi etmeden eşleştirmemeni öneririm yavruları ya kucukken ölecektir. yada buyuyen kactane yavrusu varsa yarısı o sekilde olacaktir..uyguladıgım tedavi..bir hafta boyunca biteral tab. suyuna 7 parcaya bölünerek ( insan ilacıdır) eczanelerde bulabilirsin.. bir hafta verdikten sonrada coklu b vitaminini de 10 gun ust uste verilmesi lazım.. coklu b vitamininide veterinerden bulabilirsin. sıvı almanı öneririm.. tekrar gecmis olsun kardes.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
behsat' Alıntı:
Benim birka kustada oldu bu birkacı duzeldi birtanesi düzelmedi.tedavi etmeden eşleştirmemeni öneririm yavruları ya kucukken ölecektir. yada buyuyen kactane yavrusu varsa yarısı o sekilde olacaktir..uyguladıgım tedavi..bir hafta boyunca biteral tab. suyuna 7 parcaya bölünerek ( insan ilacıdır) eczanelerde bulabilirsin.. bir hafta verdikten sonrada coklu b vitaminini de 10 gun ust uste verilmesi lazım.. coklu b vitamininide veterinerden bulabilirsin. sıvı almanı öneririm.. tekrar gecmis olsun kardes.
üstad yetişkin kuşta işe yararmı acaba tedaviye başlayayım yoksa o kuşu direk çıkarayım ayrı tutuyorum zaten o kuşu sadece eşi var yanında diğerlerine yaklaştırmıyorum inşaallah düzelir çok yakışıklı bir kuş  :)

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Ben böyle kuslarin üretimden en kisa sürede uzaklastirilmasi taraftariyim.Diger kuslarimizin sagligi acisindan ufacik bir risk bile olsa bunu gözardi etmeyelim lütfen...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
french molt genelde beslenme problemi olan gelişimi süresince kararsızlıklar bulunan yuva içi bakımı iyi yapılmayan ve anne babanın bağışıklık sistemi birbirine uymayan çiftleştirmelerden meydana gelen yavruları aşırı etkilemekte olduğunu düşünüyor alman bilim adamları fakat bununlada sınırlı değil ebeveynlerin iyi beslenmiş kuşlar olması kanlarındaki virüs yoğunluğu  ve yumurtalaın döllenme kalitesine bile bağlayanlar var kısacası bu konuda çok söylem var kesin bir sonuç bulunabilmiş değil ama değişik tedavilere yanıt veren kuşlar var ama genelinin mantığı vücudun mineral ve vitamin bakımından daha iyi beslenebilmesine bağlanıyor,bazı uzmanlar ve bilim adamlarıda paraziter olguların kandaki mineral ve vitaminin yanı sıra alınan protein ve diğer besinlerin vucuda alınıp sisteme faydalı olmasına engel teşkil ettiği yönünde en başındada bunların bağırsak kurtları ve diğer iç parazitler gelmekte bunlarla mücadele edildiğinde bazı hasta kuşlardan sonuç alınıp tedaviye yanıt verdiği gözlemlenebiliyor tüy sıkıntısı çeken kuşlarınızı iyi beslemenizi mineral için mineral içerikli gaga taşları ve kaliteli kumlar kullanılabilir bu tarz kuşlara  önereceğim tedavi e vitamini kompleksleri selenyum ve fosfor ihtiva eden ilaçlar antiparaziterler özellikle iç parazitleri engelleyen ilaçlar önemli yer tutuyor iç parazitler ve diğer tedaviler için açılmış başlıklardan bilgilere ulaşabilirsiniz kuşunuzu iyi besleyin kolay gelsin.unutmayın bu sonuçta bir hastalıktır sadece geçici çözümler bulunabilir bu  durum her tüy dökümünde tekrarlanabilir ama en ağır dönem genç yaştaki kuşların maruz kaldığı dönemdir......

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
frençch molt ise bilemem ama ürtmhanesi olan bir arkadaşımın kuşlarındada aynı sıkıntı vardı iyot içeren bir damla kulanmaya başladı sorunun ortdan kalktığını söyledi.ilaç ismini öğrenip yazarım.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
BİRDE GABİOTAN SOLÜSYON DENEYİN
BİOTİN İHTİVADE EDER TÜY PROBLEMLERİNDE KULLANILIR