Kangren!

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Yavrularımdan birini sahiplendirdiğim arkadaşım ertesi gün aradı, kendisini korkup kafesin içinde oraya buraya çarpmış, ayağı tüle takılmış vs artık nolduysa kuşun ayağı mosmor!
Hemen aldım veterinere götürdüm film çekilde kırık çıkık yok. Dokuları zedelenmiş dedi. Baya da şişti. Hirudoid yazdı sürüyoruz şişliği indi ama morluk geçmedi. Ayağının üstünden petek petek kan rengi olmaya başladı koyu kırmızı. Elleyince de çok az elime kan geldi.
Damarlarından biri tahrip olmuş büyük ihtimal, eğer kötüye gitmezse iyileşir damar kendini iyileştirdikçe dedi. Ama kötüye giderse kısa süre içinde kangren olur dedi vet.

Bugün ayağını biraz biraz kullanabilmeye başladı. Dün hiç üzerine basamıyor bükemiyordu. Bugün yine dinlendirerek çok az da olsa kullanıyor ama sağlam ayağındaki kuvvet hiç yok tabi.

Lütfen yardımcı olabilir misiniz bu konudaki bilgilerinize ihtiyacım var.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Çok geçmiş olsun.Sizin yerinizde sizin gibi düşünmeyen birisi olsaydı kuşa bakmazdı bile artık işime yaramaz gibisinden düşünürdü.Gerekli olanı veteriner arkadaşımız söylemiş zaten inşallah en kısa zamanda geçer.. pray scared scared crying

Orhan ERGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
ORHAN
Soyadı
ERGİN
gerekeni ziyadesi ile yapmışsınız,
tünekleri çıkarıp zemine yem ve suda bırakmışsınızdır büyük olasılık...
gerisi Rabbim in takdiri...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese yeniden merhabalar, güzel dilekleriniz ve yazdıklarınız için teşekkür ediyorum.
Onlar benim canlarım, birbirinden ayırt etmek ne mümkün. Sahiplendirip üstünden 5 sene de geçse istemeyenin, gönülsüz bakanın eline asla bırakmam zaten evdeki çiftlerimin yavruları öyle büyük bi üretimhanem vs yok.

Şu an tek e küçük kafesinde dinleniyor. Morluk geçmedi ama azalmaya başladı diyebilirim. Neşesi iştahı arttı. Hala dinlendire dinlendire az da olsa kullanıyor o ayağını.

Yalnız tüneğini alçağa da olsa takmak durumunda kaldım çünkü kendini tellere asılı bırakıyor, çırpınıyor tünekte durmak istiyor. Ama ben yine de yere de yem döktüm.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Yine de buzla ovmayı denicem ama parmakları çürüyor  :'(  Tek parmağı mı çürür diğerlerine de yayılır mı bilmiyorum...

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Kıyamam yazık ya . Çok geçmiş olsun . Veteriner bi çözüm bulamadı mi :(

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Yarın sabah kontrolü var... Kangren olmaması için yapabilecekleri bi şey yoktu. Kangren olması durumunda kesilir mi vs bilmiyorum yarın sorucam...

MURAT1

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Özyılmaz
Çok üzücü bir durum ya :(  allah yardımcısı olsun

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Veteriner kesilmez masada kalite kuş dedi.  Bu şekilde hayatina devam eden var bi kusumuz gelip giden bize dedi. Şu an iki ön parmaği da çürüdü kuruyup düştü....... digerleri de gidici belli. Yazik oldu yavruma bitanem benim. Neyse ki neşesi iştahi yerinde. Yine ayağı sakat desteksiz tunekte duramayan bi kusum  vardi. onun arkadasini salmaya koydum biraz eglensin digerleriyle. İki gaziyi ayni kafese aldim yoldas olsunlar birbirlerine :)

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
benim çiftin erkeğinin bir parmağı 8-9 aydırdır yok parmağı yara iken tramavazol sürdükten sonra kurudu ve düştü öylece çok şükür devam ediyor.