Kapalı balkon ve kuşlarımın son yerleşik hali.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Allah hepinizden Razı olsun güzel dilek ve temennileriniz, okurken gülümsediğinizi düşünmek bile çok güzel bir duygu.
İnşallah Allah benim elimdekilerden kat kat güzelleri, kat kat ferah ve iyi yerleri sizlere nasip eder. (Hatta etmiştir çoğunuzada  çoktan. Onalarada Allah devamını nasip etsin başarılarının  :D )

Maalesef kapalı balkonum apartman arasında kaldığından üzülüyordum. Sürekli apartmanın gölge bahçesini eşeleyerek inatla bir yeşillik oluşturdum. Ancak gölge yüzünden meyva veren yok, minik ters dut hariç. Yani güneş günde apartmanların arasından 15 bilemediniz 20 dakika vuruyor. Yazın ferah zaten imkanımız olsa balkonda yatarız  o kadar ferah diyeyim sıcaklık açısından. (Yani eskiden güneş görmüyor ağaçlar bile meyva vermiyor diye üzülürken serin olması edindiğim canlılara yaradı. Mevlam neylerse güzel eyler. Her şerde bir hayır var derler onun gibi oldu.)

Ancak kışın güneş vurmayınca soğuk oluyor mu derseniz evet oluyor.
Ancak Doğalgaz kombisi ve çift cam oluşu, ayrıca balkon her ne kadar evden ayrı gözüken bir bölüm olsada evin duvar sıcaklığı balkonun duvar sıcaklığını farkettiriyor. Ayrıca Doğalgaz kombisinin bağlandığı borular da sanki kaliöfer gibi iş görüyor. Yerim zaten dar olduğundan sanırım yeterli oluyor. Kışın ölçtüm sürekli 10 dereceden aşağı düşmedi. Ve 10 derecede iken yuvalığı iyi örülmüş malzeme verilmiş finchlerim yavru büyüttüler. Hatta 15 derecelerde kazara koyduğum banyoluktan bile atlayıp dıdılayarak banyo yaptılar ve altındada o kuşların yavru vardı.  (Suluk kırıktı büyük yemliğe su koydum bayıla bayıla o soğukta girip banyo yaptı finchler)

Verdiğim malzemelerle yuvanın içi çok sıcak olacak şekilde farklı bir ısıda oluyor yuva dışı ile tahminim. (Verdiğim malzemeler, minik parçalı az miktarda beyaz peçete, güvercinler için kullanılan süpürge sapı çöpü, torbada yemcilerde satılan kırkılmış ot kurusu (Saman değil) , çuval ipi sanırım kendir ipimi diyorlar.

Ayrıca kışın çok kuvvetli bir bakım yaptım öyleki yazın aynı bakıma devam edince mubişler kafesin tavanında gezmeye, finchlerde aynı tünekte yerlerinde kanatlanıp zıplayıp geri aynı tüneğe oturdular.
Yumurtaya oturmayıp sürekli yumurta yapıp durdular. Bunun üzerine beslenmeyi değiştirdim. Veya hergün değil haftada 2-3 yapıyorum mamalarını.

Zaten benim dinlenme alanım, ben onları temizleyip, sularken, yuva malzemesi yaparken seslerini dinlerken dinleniyorum. O tabure ve balkon çay ve kahve eşliğinde rahatsız edilmeden günde 20 dakikamı mutlaka orada geçiririm. Özellikle sabah kahvem kuşlar eşliğinde içerim. En büyük lüksüm ve keyfimdir. Kendim için yaptığım ben İNSANIM ve bunu KENDİM için yapıyorum dediğim en keyifli 10-20 dakikamdır sabahları yaptığım.

Geri kalan zamanım sorumluluklarıma gidiyor. Çok şükür bu kadarını becerdim yapmayı. 40 yaşını geçiyorum 2 çocuğum var çok şükür onlarda akıllanıyor büyüyor. Ama  Anca eşim onay verdi balkonuma sağolsun varolsun.(ortak kullanım alanlarında ailenin izni olmadan gönlü olmadan olamıyor maalesef.)
Daha büyük düşünüyorum ama bunu yapabilecek zaman ve imkan şu an zor.

YALNIZ CİK SESİNDE Yanılmışım Beyaz mavi mubişlerimde, sadece yumurta varmış Ama çok şükür kuluçkada dişisi. İnşallah çıkar mubişlerden. Diğer mubiş çiftlerimi kontrol edemedim. Tırsıyorum ezerler diye yavruları.

Bahsettiğim beslenme ile ilgili konuda burada.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,21586.msg299216.html#msg299216