kar zarar hesabıymıs

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
Sİmdi facede  bırısının  makalesıne denk geldım  sızınle paylasıyorum hep beraber gulelım  ıstedım

KAR ZARAR HESABI BİR ÇİFT MUHABBET KUŞU İÇİN ....

Arkadaşlar muhabbet kuşunun günümüz koşullarındaki üretimi ve kar hesabını ele alalım biraz..burada bu işin karlımı yoksa zararlımı olduğunu mantıklı olup olmadığını değerlendireceğiz..sizlerde bu konuda fikirlerinizi merak ettiklerinizi sorun..
öncelikli olarak 1 çift kuş üretimi ele alınarak yapılacak kar hesabını sizlere aktarayım.
1 çift kuşun maliyeti normalde üreticiden kuşun tanesini 20 tlye alabilirsiniz.çift olacağından bir dişi bir erkeğin maliyeti 40 tll hadi 50 tl hesaplayalım..üreticiden elden alırsanız..

Kafes ortalama 25 ytl olsun içindeki suluk yemlik ve tünek dahi 30 ytl..ama eskiciden alırsanız kafesi 5 ytlye mal edersiniz..
Yemi 2 kilo aldık diyelim kilosu 2,5 tan 5 ytlye alırsınız.r.günlük zaten yediğiniz yumurtadan ve maydanozdan az miktarda verin..yumurta yda maydanozu zaten alıyorsunuz..2kg yem ortalama 2 ay yeter..
Geriye elektirik ve su parası kaldu günde 500cc su kullanmazlar ayda 1 ytl olsun elektirik konusuda zaten kullandığın odada kuşun olcak sen ne zaman istersen kapat..elektirik sorun değil..karışık masrafta 2 aylık 5 ytl olsun..(gaga taşı,kemik, vb..)
Yuva 5 ytl olsun marangozcuda yaptırın ve içi büyük olsun
Şimdi topluyalım:
Kuş maliyeti = 50 ytl
Kafes = 30 ytl
Yem = 5 ytl
Kar.masraf = 5 ytl
Yuva = 5 ytl
Toplam = 95 ytl
Şimdi iki aylık toplam masrafınız 90 ytl bundan sonra kuş masrafı ve kafes masrafı yok geriye kalanları toplayın 10 ytl iki ayda giden masraf olsun..
4 ay sonunda toplam masrafınız 105 ytl oluyor..6 aysonra 115 ve 8 ay sonunda toplam masraf 125 ytl oluyor..yani mazemeler alındıktan sonra her 2 ayda bir gider sadece yiyecek oda 10 ytl olsun
8 ay sonunda giden masraf = 125 ytl..
Muhabbet kuşu geliri :
Kuşlar ortalama olarak 8 ay sonunda olgun çift olurlar tabi bu arada dişi ve erkeğin aynı kafeste olmaları ve o kafese ilk günden yuva takılması gerekir..başka kuş olmayacak..bir dişi ve bir erkek..
Ortalama ilk ağızdan itibaren 2 ayda bir yumurtlarlar..ve her yumurtlamada 4-6-8 yavru verirler.her yumurtadan yavru çıkacak diye bir kaide yok..çeşitli nedenlere bağlı olarak bu değişir..bazen 1 yavruda bıraka bilir..bu sizin seçeceğiniz dişiye bağlı..dişiniz ii olmalı..
Şimdi 8. ay çiftleştiklerini düşünerekten yola çıkalım ve 10.ay yavru aldık diyelim ve bu yavrular 12. ay satılık konumuna gelir.ve dört yavru verdiğini düşünelim ve hesaplayalım.
İşe girdikten 12 ay sonra gider: 145 ytl olsun.(maksimum gider)
12 ay sonra gelir: 4 yavru x 15 ytl = 60 ytl satış..
145ytl masraf 60 ytl satış = 85 ytl içerdeyiz..karı nerede diyeceksiniz..
İşte karı
Siz çıkan ilk 4 yavruyu satarken onlar yumurtlamaya devam ediyorlar.ve her iki ayda bir yavru vermeye devam ediyorlar..
14. ay sonunda
masraf 145 +10 ytl yem =155 ytl olur.
Gelir 4kuş +4 kuş daha= 8 kuş X 15ytl satış =120 ytl olucak.
16.ay sonunda
Masraf: 155 + 10 = 165 ytl.
Gelir : 8 + 4 = 12 x 15 = 180 ytl..
Kar = 180-165 = 15 ytl..

18. ay sonunda
Gider = 165 + 10 = 175 ytl.
Gelir = 12 + 4 = 16 x 15 =240
Kar = 240 175 = 65 ytl..bu üretim hesabı 1çift için geçerlidir.bunu 10 çift için hesaplayınız

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
smileki smileki smileki

hesaba mama, ilaç ve sayamadığım bir çok şey dahil edilmemiş sanki kuştan değilde robottan bahsetmiş burada kuşun eş tutmaması kuşun hastalanıp ölmesi,erkek kuşun kısır çıkması v.s şeylere değinmemiş insanlar da böyle şeyleri okuyup bu işe girmeye kalkıyor...

Kerem EĞRÜ

Üyemiz
Adı
Kerem
Soyadı
EĞRİ
Valla ben beğendim. :) En azından bilgi sahibi olunmadan, bir hevesle üretime başlanmaması gerektiğini belirten temel geçerli bir tablo olmuş.

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
En önemlisi atlanmış EMEK 10 çift kuş olarak hesaplarsan vereceğiniz emek bu saydıklarınızdan daha değerlidir bence.

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
bu yaptığınız hiç hoş bişey değil.. herkesin kendine göre bi hesabı vardır o arkadaş da gayet içten bi şekilde fikirlerini paylaşmış siz de gelip hep beraber gülelim diye buraya konu açmışsınız. belki o yazıyı yazan arkadaş da bu konuyu okuyordur  okumasa da facede de görenler (yani o yazının kime ait olduğunu bilenler) sizin bu yazdığınızı gördükten sonra o arkadaşın da kulağına gidecektir ve şevki kırılacaktır. Bu iş zevk işi hobi işi kimsenin hevesini kırmayalım..

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
bu işi yapacak adamda kesinlikle kuş sevgisi olması lazım. yoksa arkdaşında dediği gibi kuşlara robot misali bakmak sadece kazanç kapısı görmek çok yanlış. bunun temizliği var hastalığı var kavga edeni öleni yaşayanı anlaşanı anlaşamayanı var.kış günündeyiz mesela bizler ewde sıcacık yatakta yatarken onları buz gibi yere atıp sadece para kazanmak uğruna böyle hesaplar yapmak bence hiç hoş değil.öncelik kuşlara iyi bakmak onlara rahat edecek bir ortam hazırlamak olmalıdır.sonrası zaten kendiliğinden gelecektir.zaten üreyecek zaten kazandıracaktır...

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
bu merak olmasa bu rezillik çekilmez ama hele para kazandırdığı zaten hiç yok hep çekten yiyor helede kümesin yeri kiralık olursa her ay kira gideri var yem gideri var ilaç vsss derken alıp başını gidiyor benim 4 tane kuşum öldü ortalama değerleri 300-400 tl ayrıca 6 aydır 800tl kira ödedim 3 çuval yem aldım 170 tl vitamin felan aldım nerden baksan 200 tl de onlar zaten kümese 5000 tl kuş kafes salma temini için harcadım aldığım 23 yavru biri öldü diğerlerine ise petshoplar 15 tl fiyat veriyorlar gelde çık işin içinden  :) ama benim tek avuntum şu sigaram yok alkolüm yok cebimden de yese kafa dağıtacağım bir yerim var oraya para harcıyorum diyorum  confusedtw

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
bu merak olmasa bu rezillik çekilmez ama hele para kazandırdığı zaten hiç yok hep çekten yiyor helede kümesin yeri kiralık olursa her ay kira gideri var yem gideri var ilaç vsss derken alıp başını gidiyor benim 4 tane kuşum öldü ortalama değerleri 300-400 tl ayrıca 6 aydır 800tl kira ödedim 3 çuval yem aldım 170 tl vitamin felan aldım nerden baksan 200 tl de onlar zaten kümese 5000 tl kuş kafes salma temini için harcadım aldığım 23 yavru biri öldü diğerlerine ise petshoplar 15 tl fiyat veriyorlar gelde çık işin içinden  :) ama benim tek avuntum şu sigaram yok alkolüm yok cebimden de yese kafa dağıtacağım bir yerim var oraya para harcıyorum diyorum  confusedtw
mehmet bey çok güzel özetlemiş para kazanmak bahane kuş sevgisi şahane

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
SEVGİLİ ARKADAŞLAR ORHAN BEYİN FACEDE DEDİĞİ ŞAHIŞ 29 NOLU  DERNEK ÜYESİ AYHAN YILDIRIM BENİM GÜLDÜĞÜMÜZ HESAP LİSTESİNİ FACE SAYFAMA BEN EKLEDİM BİLĞİSAYARIMDA MUHABBET KUŞU İLE İLĞİLİ HASTALIK BESLEME ÜRETİM VS....KONULARINDA HATIRI SAYILIR BİR ARŞİVİM VAR TAM 3 YILDIR FAYDALI GÖRDÜĞÜM  BİLĞİLERİ DEPOLUYORUM VE ZAMAN BULDUKÇA BAZI KONULARI FACE SAYFAMDA PAYLAŞIYORUM HESABIN NE KADAR DOĞRU OLDUĞU ÖNEMLİ DEİL BURDAKİ AMAÇ ÖNEMLİDİR VEYA BİLĞİ PAYLAŞIMIDIR  ŞUNUDA HATIRLATMADA FAYDA GÖRÜYORUM 50 TAKIMDAN FAZLA MUHABBETİM VAR BENDE BESLİYORUM İLAÇ MAMASI VS...BENDE BİLİYORUM AMA BURDAKİ İNCE HESABI ANLAMAYAN ARKADAŞLAR SANKİ BİRİNE KÜFÜR ETMİŞİZ VEYA SİYASİ BİR PAYLAŞIM YAPMIŞIZ GİBİ ELİNDEN GELSE BİZİ LİNÇ EDİP  DÖVECEK  BU TARZ HAREKETLER NORMAL DEİL DERNEK ÜYESİ BİR KARDEŞİMDEN BUNU AÇIKCASI BEKLEMEZDİM  :( AYNI DERNEK ÇATISI ALTINDAYIZ AMA BURDA BASİT BİR BİLĞİ PAYLAŞIMINI DALĞA GEÇER GİBİ SİTEMİZDE İFŞA ETMESİ BENİ ÇOK ÜZDÜ DEMEKKİ NASIL BİR DERS ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR ÇAPIMIZDADA OLSA PAYLAŞIM YAPMAMALIYIZ PAYLAŞTIĞIM BU BİLĞİDEN RAHATSIZ OLAN ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLER  BOL ÜRETİMLER SİZLERİN OLSUN HOŞÇAKALIN AYHAN YILDIRIM..ORHAN BEYİN BAHSETTİĞİ KONUYU AŞAĞIDAKİ LİNKTEN BAKABİLİRSİNİZ....

https://www.facebook.com/muhabbet.sevenler.1?hc_location=timeline

Kerem EĞRÜ

Üyemiz
Adı
Kerem
Soyadı
EĞRİ
Ayhan bey paylaşımınızda kesinlikle gülünecek bir şey yok.Emin olun ben sadece yazının rakamsal değerlerine baktım gülelim kısmını gözden kaçırmışım.Bu yüzden umarım benim tebessüm işaretime alınmamışsınızdır, alınmış iseniz şahsım adına özür dilerim.Yazımda da tabloyu beğendiğimi ve genel geçerli bir tablo olduğunu belirmiştim zaten, bu yüzden bence bu tarz paylaşımlarınıza aldırmadan devam etmelisiniz.Bilgi paylaşınca güzeldir.

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
4 çift kuşum var sizinkilerden hayli hayli az yani yinede fikirlerimi yazma gereği hissettim,bence bu tablo ,bu işe girenler için en azından iyi bir fikir veriyor,bu işe girmeyi düşünenler tabikide emeğini, olumsuz birkaç durumu düşünecektir .beğenmeyen üretici abilerim daha iyisini daha ayrıntılı şekilde paylaşmadıktan sonra bence arkadaşın paylaşımına laf söyleme hakkına sahip değiller,ekleyebilirler düzelte bilirler ancak eleştirileri yıkıcı boyutta olmamalı,en azından ortaya taslak halinde de olsa bilgi paylaşımı çıkmış.daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu.
saygılar.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Sevgili Üye
1-    Forum'umuzda  hiçbir koşul altında siyasi ve benzeri amaç gütmemektedir bu doğrultuda site içerisinde  dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapan yazılar yazılamaz.

2-  Kişiler özel de samimi dahi olsalar genel başlıklar altında konu açtıkları durumlarda muhatab oldukları kişilere sen ve ben gibi hitab edemezler.

3-  Bilgisayar başındayım, istediğimi yapabilirim diye düşünmeyin.İnsanlara saygılı olunki sizede saygı ve sevgi duysunlar

4-    Forumda Argo kelime kullanmayın ,kullananları uyarın. Çünkü burası ortak kullanılan bir alan ve cümlelerimiz bizim aynamızdır.

5-  Hiç bir kurum, Dernek,Site, ve kişiler'i rencide edici yazılar yazılamaz.

6-  Noktalama işaretlerine dikkat edin. Anlaşılan cümleler kurun.

7-  Açılan başlıklara boş mesajlar atmayın. Atılan boş mesajlar sadece mesaj sayınızı yükseltir kalitenizi belli etmez.

8-  İnsanlarla polemiğe girmeyin. Tartışmayın demiyoruz tabii ki tartışacaksınız.Forum bunun için vardır.Tartışma kavgaya dönüştüğü anda yöneticilere başvurun.

9-  İnsanların fikirlerine saygı duyunki sizinde fikirlerinize saygı duysunlar Size karşı yapılan eleştirilere kulak asın.

10-  Unutmayalım ki forumun en saygı değer kullanıcıları insanlara en çok yardım eden, en güzel paylaşımları yapan kişilerdir.Bu tip kişileri kendinize örnek alın. (ve kesinlikle yapılan emeğe saygı duyun ki sizinkınede saygı duysunlar )

11-  Forumda belli bir seviyeye ulaştığınızı düşünüp diğer insanları küçük düşürmeye çalışmayınız.

12-  Forum İçerisinde yönetime yardımcı olmaya çalışın, onlarda bizim gibi insan, bazı detayları gözden kaçırabilirler . Onlara yardımcı olmak üyelerin görevlerinden biridir dikkat edelim ki forum sağlıklı olsun .

13-  Mesaj yazacağımız her konuyu tamamen okuyun , konun ağırlığına göre mesaj yazın yada teşekkür edin. Unutmayalım ki bize komik gelen bir konu başkasını üzebilir o yüzden konuyu tam okuyarak , yorumlayıp , emin olup ona göre bir şeyler ekleyelim.

14-  Forum'un yürümesi için konulan kurallara uyun. Bu tip etik ve ahlaki görgü kuralları aklınızdan hiç bir zaman çıkarmayın.Bu kurallar forumdaki her kuraldan önce gelir.

15-  Bu  Forum'umuz (Başka forum sitesiyle,derneklerle,kulüplerle,kamu ve sivil toplum kuruluşları) hakkında tartışma konusu olabilecek maksatlı yazılar ve konuları açan kişiler açmış  oldukları konular silinir açan kişide sitemizden uzaklaştırılır üyeliği iptal olur

16-    Forum'umuzda bulunan dernek ve kulüb üye arkadaşlarımızın diğer site müdavimleri ve üyelerinden hiçbir özel farkı bulunmamaktadır.birkaç gün veya birkaç ay sonra o arkadaşlarımızında dernek ve kulüp üyesi olabileceğini unutmayalım,forumumuz kıvrık gagalılar kulübü ve derneğinin iletişim forumu olup bir başka dernek vede kulüp reklamı vapılmayacağı gibi imzalarda logo kullanmayı yasaklamıştır.

17-  Mümkün olduğu kadar başlıklar haricinde renkli yazı kullanmayalım.kullanan arkadaşlarımızı rencide etmeden özel mesaj yolu ile uyaralım.

18-    Forum'umuzda sahte üyelik açmaya çalışan sahte isimle giren kişiler olabilir.bu kişiler tesbit edildiğinde üyelikleri iptal olur.

19-    Forum'umuzda tartışma konusu olabilecek hertürlü yazı silinir.yazan kişiye ihtar verilir gerektiğinde üyeliği iptal olur.

20-    Forum'umuzda jumbo show kuşu hariç İthal kuş satışı yasaklanmıştır.

21-    Forum'umumuza üye arkadaşların kuşlarının  ve kullanılmış üretim kafes dışında herhangi bir mlz için ticari ilan veremezler.

22-    Forum'umuz muhabbet kuşu üreten arkadaşlar topluluğu  çatısı altında kurulan bir sitedir.lütfen başka amaç.gaye için kullanmayalım.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,3.0.html

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
ben gülünecek hiç bir şey göremedim.herkesin kendine göre hesap kitabı var ve ayrıca herkesin giderleri farklı.burada önemli olan herkesin düşüncesine saygı duymak ve tartışılacak bir konuda varsa tartışmak tabikii insanları küçümsemeden ve alay etmeden.şimdi eline ne geçtiğini bilmiyorum Orhan Bey yanlız ben şahsen senin bu basit düşüncene gülüyorum Ayhan beyin paylaştığı konuya değil.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Şunu belirtmeden edemiycem bu hesap zaten yıllardır ortada dolaşıyor amacım orhan beyi korumak değil ama ben bu hesabı ayhan beyin facebookundan alıp burada paylaşacağını sanmam çünkü ikiside aynı derneğin üyeleri, google da muhabbet kuşu kar zarar hesabı diye arama yaptırın çoğu sitede bu hesap noktasına virgülüne kadar aynı şekilde var ve oralarda da hoşuna giden ve gitmeyen üyeler olmuş, burası bir forum sitesi yani konular tartışmaya açık hoşuna giden de olacak hoşuna gitmeyende orhan bey belirli bir kişi adı vererek konuyu açmamış, herkesin kendine göre bir hesabı vardır bu hesapta onlardan sadece 1 tanesi, ben sadece hobi amaçlı baktığım ve ticari bir kaygım olmadığı için herhangi bir hesap yapmadım, ama ilk yazımda da söyledim gibi insanlar bu ve benzeri hesaplara bakıp muhabbet kuşu üretimine giriyorlar ve ya batıyorlar yada çıkıyorlar, ben ilk başta bu şekilde hesap yapıpta 3 yıldır yavru alamıyorum diye ağlayan devamlı dişi ve erkek kuş değiştiren çok arkadaş tanıdım, canlının hiç bir şekilde garantisinin olmadığı gibi hesap yaparak canlı üretimi işine girilmesinide doğu bulmuyorum,

Saygılarımla,

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
ayhan bey  madem aynı dernek uyesı  ıkı  uretıcı ısek  ve madem bu konuda azda olsa tecrube ve paylasımlarımız  varsa  hobıye yenı baslayacak  arkadasları  yanlıs yonlendırmek kabahat degılde benımbu hesaba  bakıp tebessum etmem mı kabahat oldu burda
  1,sacma sapan hesaplarla mılletın kafasını karıstırmayalım 
  2,hatırı sayılır paylasımlarım var dıyorsunuz  kabul edıyorumo halde hatırısayılmayan hesaplarla ugrasmayın
  3,bu elestırılere, yorumlara,dogrusunu soyleyenlere saygınız yoksa paylasım yapmayın 

PiTKoLÜK

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Hoşgökdelen
ARKADAŞLAR LÜTFEN BÖYLE SAÇMA SAPAN ŞEYLERLE İNSANLARIN AKLINI KARIŞTIRAMYIN. BUNUN VİTAMİNİ DİĞER İLAÇLARI MAMASI UĞRAŞI DERKEN BU ANLATTIKLARINIZ GİBİ OLMUYOR. AYRICADA OOOO BU İŞ KARLIYMIŞ DEYİP BU İŞE GİRMEYE ÇALIŞAN VE HİÇ BİR SEYDEN ANLAMAYAN İNSANLAR KUŞ ALIP ÜRETİM YAPACAKLARINI SANARKEN ALDIKLARA HAYVANLARA BİLMEDEN ZARAR VERİYORLAR. ANLAMAYAN KİŞİLERİN YAPABİLECEĞİ İŞ DEĞİLDİR BU İNSANLAR BÖYLE HESAPLAR YÜZÜNDEN ALLAHIN BU DÜNYAYA GÖNDERMİŞ OLDUKLARI BU CANLARA EZİYET EDİYORLAR YAPMAYIN ETMEYİN YAZIKTIR GÜNAHTIR... O HAYVANLARIN GÜNAHA SİZİNDE BOYNUNUZA YAZILIYOR...

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Bizde bir ATASÖZÜ vardır,herkes bilir,sanırım bu konuya çok uygun düşüyor.
LAF İLE PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ ....