Karahindiba

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
Arkadaşlar karahindiba kuşlarımıza vermenin tam zamanı. bir çoğumuz belki ismini bilmiyordur ama resmini  gördüğünüzde her gün gördüğünüz bitki olduğunu anlayacaksınız :)
Yüksek protein içermesi açısından kuşlarımız için bayağı  bir faydalı.
Hem kuşlarımız hem bizim açımızdan faydaları...
Kanı ve böbrekleri temizler.
* Karahindiba Kökü bol miktarda vitamin, mineral ve mikro besin içerir.
* İdrar söktürücü özelliği vardır.
* Karaciğer için son derece faydalıdır.
* İnsülin içerdiği için şeker hastaları açısından faydalı olduğu söylenmektedir.
* Hepatit tedavisinde fayda sağlar.
* Dalak, pankreas ve safra kesesinin temizlenmesinde fayda sağlar.
* Karahindiba çayı mide ve bağırsaklar için oldukça faydalıdır. Ve enzimlerin dengelenmesini sağlar.
* Eğer karahindiba çayı, düzenli olarak tüketilir ise, Kolesterol ve ürik asit miktarını azaltır.
* Özellikle menapoz dönemindeki kadınların kullanması oldukça faydalıdır.
* Apse, çıban, meme tümörleri gbi hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.
*  Karahindiba Çayı, karaciğer sirozunda, düzenli olarak tüketilirse olumöu sonuçlar vermektedir.
* Kandaki oksijen saviyesini artırır.
* Hücre yenileyici özelliği bulunmaktadır.
* Metabolizmadan kaynaklanan bazı bozukluklarda, düşük tansiyon probleminde, kemik bozukluklarında, oldukça faydalıdır.
Karahindiba Çayının Zararları,Karahindiba Çayı Zararları, Karahindiba Çayının Yan Etkileri
* Bazı kişilerde allerjik reaksiyonlara neden olabilir.
* İdrar söktürücü olduğunda, diüretik ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.
* Diyabet ilaçları kullanıyorsanız, Karahindiba çayı içerken dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü kullandığınız ilaçların etkisi azaltıcı özelliği vardır.
* İshal şikayetiniz var ise, kesinlikle karahindiba çayı tüketmeyin..
Besleyici değeri yüksek bir sebze olan karahindiba vücuda güç ve zindelik verir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. İdrar söktürür ve safra salgılarını arttırır. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını gidermekte faydalıdır. Karaciğer şişkinliğini indirir.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
çiçeklerinimi, yapraklarınımı, yoksa komple mi vermeliyiz?

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
teşekkürler arkadaşlar deneyip görün nasıl saldırıyorlar :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
2 yıldan fazla bir süredir kuşlarıma veriyorum, bazı bölgelerde adı Radika olarak bilinir...bulamayanlar bu isimle de araştırabilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
2 yıldan fazla bir süredir kuşlarıma veriyorum, bazı bölgelerde adı Radika olarak bilinir...bulamayanlar bu isimle de araştırabilir.
Abi İzmirde bol Antalyayı bilemem ama köyde bir sürü oluyor daha vermedim kuşlar ama

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi İzmirde bol Antalyayı bilemem ama köyde bir sürü oluyor daha vermedim kuşlar ama
Burada da bol miktarda var Efekan, portakal ve limon bahçelerinde ağaç dipleri radika ile dolu. Ben bahçeye de ektim 2 yil önce...hala topluyorum. Benden duymuş gibi olma ama Labada (Efelek olarak da bilinir) kuşlara çok faydalı, yalnız fazla vermemek şartı ile  ;)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Burada da bol miktarda var Efekan, portakal ve limon bahçelerinde ağaç dipleri radika ile dolu. Ben bahçeye de ektim 2 yil önce...hala topluyorum. Benden duymuş gibi olma ama Labada (Efelek olarak da bilinir) kuşlara çok faydalı, yalnız fazla vermemek şartı ile  ;)
Abi bu otların hepsi babamın topladığı otlardan köyde. Bakalım ben de vereyim benimkilere