KARANLIK ODADA ÜRETİM,IŞIK PROBLEMİ

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Herkese merhabalar..
penceresi olmayan bi odamız var. Dolayısıyla gün boyu ışık görmüyor. Oda karanlık. bu odada üretim yapmak istiyorum. bu odaya nasıl bi çözüm getirebilirim. ışık saatlerini otomatik ayarlıyabilirmiyiz ?

FATÜH ÖZDEMÜR

Takipçi Üyemiz
Adı
FATIH
Soyadı
ÖZDEMIR

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Zaman ayarlı devre kullanıp günde 14 saat ışıklandırma sağlayabilirsiniz . Ama hiçbir zaman güneş ışığının girdiği üretim yeri kadar sağlıklı olmaz

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Zaman ayarlı devre kullanıp günde 14 saat ışıklandırma sağlayabilirsiniz . Ama hiçbir zaman güneş ışığının girdiği üretim yeri kadar sağlıklı olmaz

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Fatih MANSIZ' Alıntı:

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
verim nasıl olur hocam ?  saat aralıkları nasıl olmalı

Bilgehan Öçal

Yeni Üyemiz
selamlar....

cepa-bauhaus'da var. digital timer. 21 adet farklı program yapılabiliyor ( örneğin: p.tesi farklı saatler de açıp kapatabiliyor, salı farklı saatlerde vb. istersende hafta boyunca bütün günlerde aynı rutin döngü içinde aç-kapa yapıyor. en güzel özelliğinden biri de elektrik kesilse dahi nerdeyse 7 gün program hafızasında durabiliyor. 2000W kaldırabiliyor. dakika bazında aç-kapa özelliği var.

bende yaklaşık 7-8 tane var evde. kuşlar için 1 tane.

diğerleri çeşitli yerlerde: mesela birinde 1800W'lık ufo takılı. hafta içi günlerde sabah saat 07:00 da açıyor ufo ısıtıcıyı. ben uyanmadan odayı 45 dakika ısıtıyor. evden çıkarkende ufo'yu açık bırakıp unutmak gibi bir telaş yaşamıyorum. saat 08:00 da kesiyor elektriği.

bir diğeri de TV ve kablo receiver da takılı. 08:00-17:30 arası TV stand-by elektriğini bile kesiyor.

ve daha başka bir kaç yerde.

kışın kuşların durduğun odayı da bununla aydınlatıyorum. bir tane de havalandırma fanı için almayı düşünüyorum.

ben kampanya yakalamıştım fiyatı 10tl idi. şimdi de sanırım 15tl civarıdır. alman malı.

cihaz alttaki resimde olana çok benziyor...

http://www.bizrice.com/upload/20120309/Programmable_Digital_Timer.jpg

saldiray

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
gümüş
bende bitkili akvaryumumda zaman ayarlı dgital piriz kullanıyorum gerçekten mükemmel. hergün aynı saatte yanıyor ve sönüyor.grolüks florasan gün ışığı etkisi gösteriyor piyasada heryerde var onlardan kullan. ama engüzeli güneş ışığı kuşların tüğleri daha canlı çıkıyor güneş enerjisi gibisi yok...

nidanil

Üyemiz
Adı
Anıl
Soyadı
Pet
Mahmut VARLI' Alıntı:
Herkese merhabalar..
penceresi olmayan bi odamız var. Dolayısıyla gün boyu ışık görmüyor. Oda karanlık. bu odada üretim yapmak istiyorum. bu odaya nasıl bi çözüm getirebilirim. ışık saatlerini otomatik ayarlıyabilirmiyiz ?
benım oda  az gunes ısıgı göruyr  bnde saat 4 den 5 den sonra gün ışığı şerit led var onu kullanıyorum  12w gayette güzel duruyor  tabi bu ısıklandırma 2 tane kafes ıcın  sadece 1 metre ve odayıda baya aydınlatıyor  tahmınımce 5 metreyı odanın tavanına şerit şerit yapıstırırsanız gayet guzel bır aydınlatma olur.

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Anıl ER' Alıntı:
benım oda  az gunes ısıgı göruyr  bnde saat 4 den 5 den sonra gün ışığı şerit led var onu kullanıyorum  12w gayette güzel duruyor  tabi bu ısıklandırma 2 tane kafes ıcın  sadece 1 metre ve odayıda baya aydınlatıyor  tahmınımce 5 metreyı odanın tavanına şerit şerit yapıstırırsanız gayet guzel bır aydınlatma olur.
resmini paylaşmanız mümkünmü