KARARAK DÜŞEN KANAT VE KUYRUK TÜY PROBLEMİNE BİLİMSEL ÇÖZÜM

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
MRB ARKADAŞLAR UZUN BİR SÜREDİR KANAT VE KUYRUKLARIN KARARAK DÜŞMESİNİ ARAŞTIRMAKTAYDIM BU SEBEBLE BİR BAŞLIK AÇMIŞTIM http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,17052.0.html

BİR ÇOK ÖNERİ ALDIM SAĞOLSUNLAR  BU BAŞLIKTA VE ÇOK FARKLI FİKİRLER SUNULDU

BEN BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BİLİMSEL OLARAK ÖĞRENMEK İSTEDİM DOĞRUSUDA BUYDU ÜRETMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ CANLI DENEY FARESİ DEĞİL ÇÜNKÜ VE NE KADAR MASRAFLIDA OLSA ELİMDE KANADI KUYRUĞU DÜŞMÜŞ OLARAK BİRİKEN 40 TANE ISTARKA KUŞ KADAR MASRAFLI DEĞİLDİR DİYE DÜŞÜNDÜM VE

http://www.adanavet.gov.tr/

Bu laboratuvara gittim büyük ve modern bir laboratuvar ,muhabbet kuşlarıma kan tahlili dışkı analizi , tüy analizi yapıldı burada ve bu sonuçları size internet CAFEDE scanner'da taratıp göstericem ama şimdi anlatayım ßU Sorundan tamamen kurtuluş çok zor beyler. Tüy kurdu çıktı çiftlerimde tüy kurdu tüyün köküne yapışıyormuş ve orada tutunup kalarak tüyün kanını emerek besleniyor ve zelfeleri çürütüyormuş. ,

ßazı üretici arkadaşlarımda bu problemle kendilerininde sıkça karşılaştığını söyledi ve daha sonra geçirdiğini anlattı çeşitli yöntemlerle dedi. Laboratuvar uzmanının söylediğine göre kuşlarda sorun olduğunu hissettiğimiz an kuşlarımızın üstüne daha çok düşüyoruz ve hal böyle olunca yoğun bakım ve ilgiden dolayı , ilaçlar ve uzun süre ortam aydınlatmaları vs. vs. önlemleri kullanarak bu zelfelere gereksiniminden fazla şekilde mineral ve protein gönderiyoruz buda zelfelerin içine daha çok kan, minarel, protein takviyesi yapılmakta ve sonucunda hem kurtçukların hemde kanat ve kuyruk tüylerinin ihtiyacı olan gereksinimini sürekli karşılamaktayız ama ki kuşun kendini zayıf hissettiği anda yine problem aynı . . .

ßu şekilde büyüyen damızlıklarımız bağışıklığını kazanmış durumda oluyor ama ki yeni doğan embriyolar tüydeki bu parazitten etkileniyor zelfeler zayıf kalıyor çürümeye başlıyor. .

Sirke vilmectin gibi ilaçlarda kullanıyoruz fakat ilaçların ulaşamadığı yerde kalıyor TÜY kurtları  mesela vilmectini ne yapıyoruz enseye damlatıyoruz ama kanat uçlarına yetişmiyormuş ilaç
sirke ise suyuna veriyoruz bağırsaklarda etkili oluyor sadece ve yine kanat ve kuyruk zelfelerinin diplerine ulaşamıyor

bu illetin pislikten ürediğini herkez tahmin edebilir bu hastalığı geriletebiliriz bir süreliğine yok edebiliriz

1. YOL BAŞKANIMIZ SAĞOLSUN BİR TOPİC ATMIŞ ama ki.. BAKANA ve ARAŞTIRANA VERMAZOL KULLANIMI USTAMIZIN BAŞLIĞINDA MEVCUT AMA Kİ BİRÇOĞUMUZ PERİYODİK ŞEKİLDE KULLANMIYORUZ BİLE
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,526.0.html

AMA Kİ BU İLLET ÇOK İLERLEMİŞSE BAŞKA BİR ÇÖZÜMÜ

2. YOL : ALIYORUZ ELİMİZE VİLMECTİNİ KÜÇÜCÜK BİR KAPAK İÇİNE  ENJEKTÖR İĞNESİ YARDIMI İLE 2 DAMLA VİLMECTİNİ SİRKE YADA SU İLE KARIŞTIRARAK ANNENİN VE BABANIN KANAT ALT TÜYLERİNİ TAMAMEN KALDIRIYORUZ VE BİR KULAK ÇÖPÜ YARDIMI İLE KANATLARIN KUYRUKLARIN < DİPLERİNE > ARKADAŞLAR BİR GÜZEL YEDİRİYORUZ BU İŞİ 7 VEYA 10 GÜN SONRA TEKRAR YAPIYORUZ ( AMAÇ YENİ ÇIKAN YUMURTALARIN ÖLÜMÜ ) DAHA SONRA KUŞ VE KAFES SAYISINA GÖRE SİRKE OLABİLİR VİLMECTİN OLABİLİR VERMAZOL ( SULANDIRARAK ) OLABİLİR KAFES DİPLERİNE KAFES TELLERİNE KAFES TÜNEKLERİNE SULUKLARINA YEMLİKLERİNE BİR GÜZEL BOYA YAPAR GİBİ SÜRÜYORUZ VEYA YIKIYORUZ .
. . .

HERKEZE GEÇMİŞ OLSUN ...

ARKADAŞLAR HASTA KUŞLARIMDAN BAZILARI
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151356249797829.500690.661957828&type=3

ARKADAŞLAR HERKEZİN ÖNERİSİNE AÇIĞIM BİR ÇOK ÜRETİCİMİZİN ORTAK PROBLEMİ.
50 takım kafesimi üretimden çektim bu denemeler için. . .

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
Teşekürler çok yaralı bir bilgi.bendede 3 kuşumda var.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
MRB ARKADAŞLAR UZUN BİR SÜREDİR KANAT VE KUYRUKLARIN KARARAK DÜŞMESİNİ ARAŞTIRMAKTAYDIM BU SEBEBLE BİR BAŞLIK AÇMIŞTIM http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,17052.0.html

BİR ÇOK ÖNERİ ALDIM BU BAŞLIKTA ÇOK FARKLI FİKİRLER SUNULDU
BEN BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BİLİMSEL OLARAK ÖĞRENEBİLİRMİYİM DİYE NE KADAR MASRAFLIDA OLSA ELİMDE BİRİKEN 40 TANE ISTARKA KUŞ KADAR DEĞİLDİR DİYE DÜŞÜNDÜM VE
http://www.adanavet.gov.tr/
Bu laboratuvara gittim büyük ve modern bir laboratuvar ,muhabbet kuşlarıma kan tahlili dışkı analizi , tüy analizi yapıldı burada ve bu sonuçları size internet CAFEDE scanner'da taratıp göstericem ama şimdi anlatayım tamamen kurtuluşu çok zor beyler. Tüy kurdu çıktı çiftlerimde tüy kurdu tüyün köküne yapışıyormuş ve orada tutunup kalarak tüyün kanını emerek zelfeleri çürütüyormuş.

ßazı arkadaşlarım bu problemle kendilerininde karşılaştığını söyledi ve daha sonra geçirdim şöyle böyle yöntemlerle dedi laboratuvar uzmanın söylediğine göre kuşlarda sorun olduğunu hissettiğimiz an kuşlarımızın üstüne daha çok düşüyoruz ve hal böyle olunca yoğun bakım ve ilgiden dolayı ilaçlar uzun süre ortam aydınlatmaları vs. kullanarak bu zelfelere gereksiniminden fazla mineral ve protein gönderiyoruz buda zelfelerin içine sürekli kan minarel protein takviyesi yapmakta ve sonucunda hem kurtçuklara hemde kanat ve kuyruk tüylerinin gereksinimini eksikliğini sürekli karşılamaktayız ama ki zayıf hissedilen anda yine problem aynı. . .

Sirke vilmectin gibi ilaçlarda kullanıyoruz fakat ilaçların ulaşamadığı yerde kalıyor kurtlar  mesela vilmectini ne yapıyoruz enseye damlatıyoruz ama kanat uçlarına yetişmiyormuş ilaç sirke ise suyuna veriyoruz bağırsaklarda etkili oluyor sadece ve yine kanat ve kuyruk zelfelerinin diplerine ulaşamıyor
bu illetin pislikten ürediğini herkez tahmin edebilir bu hastalığı geriletebiliriz bir süreliğine yok edebiliriz
1. YOL BAŞKANIMIZ SAĞOLSUN BİR TOPİC ATMIŞ ama ki.. BAKANA ve ARAŞTIRANA VERMAZOL KULLANIMI USTAMIZIN BAŞLIĞINDA MEVCUT http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,526.0.html
AMA Kİ BU İLLET ÇOK İLERLEMİŞSE BİR ÇÖZÜMÜ
2. YOL : ALIYORUZ ELİMİZE VİLMECTİNİ ANNENİN VE BABANIN ALT TÜYLERİNİ TAMAMEN KALDIRIYORUZ VE BİR SÜNGER YARDIMI İLE KANATLARIN KUYRUKLARIN < DİPLERİNE > ARKADAŞLAR BİR GÜZEL SÜRÜYORUZ BU İŞİ 7 GÜN ARAYLA TEKRAR YAPIYORUZ DAHA SONRA KUŞ KAFES SAYISINA GÖRE SİRKE OLABİLİR VİLMECTİN OLABİLİR VERMAZOL ( SULANDIRARAK ) OLABİLİR KAFES DİPLERİNE KAFES TELLERİNE KAFES TÜNEKLERİNE SULUKLARINA YEMLİKLERİNE BİR GÜZEL BOYA YAPAR GİBİ SÜRÜYORUZ VE BU İLLETTEN BİR SÜREDE OLSA KURTULMUŞ SAYILIYORUZ.. . .
Tuncay kardeşim  VİLMECTİNİ senin anlattıgın 2. maddedeki  gibi uygularsan 7 gün kullanmana gerek kalmaz ÇÜNKÜ kuşların 2. gün  ZEHİRLENMEDEN DOLAYI ÖLÜRLER. VİLMECTİNİN  ŞIRINGADAN DAMLATTIGIMIZ 1 damlası bile bazı kuşlara fazla geliyor,sen süngere batırıp kuşlara sünger banyosu yaptırmışsın.Oda yetmemiş 7 gün yapın demişsin.Ben yazayımda sonra uyarmadı denmesin.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Baybora DERİCİ' Alıntı:
Tuncay kardeşim  VİLMECTİNİ senin anlattıgın 2. maddedeki  gibi uygularsan 7 gün kullanmana gerek kalmaz ÇÜNKÜ kuşların 2. gün  ZEHİRLENMEDEN DOLAYI ÖLÜRLER. VİLMECTİNİN  ŞIRINGADAN DAMLATTIGIMIZ 1 damlası bile bazı kuşlara fazla geliyor,sen süngere batırıp kuşlara sünger banyosu yaptırmışsın.Oda yetmemiş 7 gün yapın demişsin.Ben yazayımda sonra uyarmadı denmesin.
GEÇMIŞ OLSUN SLM

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Kemal AKBULUT' Alıntı:
GEÇMIŞ OLSUN SLM
ağbi orada bir düzeltme yapayım yine şırıngaya dolduruyoruz ama sulandırarak tarif şöyle atıyorum 2 damla vilmectin damlatıyoruz küçük bir kapak içerisine 20 damlada sirke olabiliyormuş suda olabilir ve bunu kulak temizlediğimiz kulak çöpü ile kanat diplerine yediriyoruz 7 gün boyunca değil buradada bir düzeltme yapayım 7 günde bir veya 10 gün çünkü her parazit ve kurdun yumurtlama süreci yaklaşık 15 gün amaç yeni yumurtaları bırakmadan yok etmek

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Şimdi öncelikle;
Ivermectin etken maddeleri ilaçlar doğada kolay yok olmayan ve suya karıştığında toksik etki gösteren bir maddedir. Ve ve artık son safhasına gelmiş parazit tedavilerinde kullanılmalıdır ki yan etkileri malesef çoktur. ..

....Veteriner hekim tarafından ml/kg miktarına göre uygulanmalıdır. ...

Ve şimdi affınıza sığınarak sormak istiyorum ki tamamen bilmediğimdendir Tuncay bey;
Bu nasıl bir bilimsel çözümdür ki sungerle pamukla bandira bandira uygulanan bir tedavisi vardir.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Bilal ERDEM' Alıntı:
Şimdi öncelikle;
Ivermectin etken maddeleri ilaçlar doğada kolay yok olmayan ve suya karıştığında toksik etki gösteren bir maddedir. Ve ve artık son safhasına gelmiş parazit tedavilerinde kullanılmalıdır ki yan etkileri malesef çoktur. ..

Ve şimdi affınıza sığınarak sormak istiyorum ki tamamen bilmediğimdendir Tuncay bey;
Bu nasıl bir bilimsel çözümdür ki sungerle pamukla bandira bandira uygulanan bir tedavisi vardir.
Bilal kardeşim bu yazı ben uyardıktan sonraki sözde düzeltilmiş hali.İlk yazıda vilmectinin saf halinin süngere  batırarak 7 gün boyunca hayvanlara uygulanması tavsiye edilmişti

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ben bu sorunla çok karşılaştım yavruların kanadı kopuyor ve dibin de ufacık kanat ucu kalıyor oda diğer alt dan gelecek olan kanat ve kuyruğun önüne geçiyor ben kanatları düşmeden siyahlaştığını görünce kanadını çekiyorum 40 günlük oluncaya kadar düzeliyor ve sorun ortadan kalkıyor baktım kanatları düşmüş cımbız yardımı ile çekiyorum sorunsuz kanatları devam ediyor kanatlarını çekmesem sallanıyor ve kendisi düşecek demek ki o kurtlarda kanatlarla gidiyor sağlıklı çıkıyor bir tanesinde yetişemedim dipten de yok olmuş hala çıkmadı ama diğerlerin de sorun yok şimdi ALLAHA  şükür bir problemim kalmadı bu hastalıktan....

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Bilal ERDEM' Alıntı:
Şimdi öncelikle;

Şimdi paraziti en iyi yok eden şey seninde bildiğin gibi vilmectin bu yüzden kuşların ensesine damlatılan ivermectin kuşların kanat uçlarına kadar emilemediğini oradaki uzmanlar söylemekte ve bu sebepten dolayı ki 2 damla Vilmectini küçük bir kapta sirke yada suda karıştırılarak zerre diplerine sürülebilir bu şekilde yok edileceği söylenildi ve toksik etki yapar dedin toksik etki denilince açıklaması ( Bir ilacın, toksinin ya da kimyasal maddenin zehirleyici etkisine TOKSİK ETKİ denir. >> Her ilacın toksik etki gösteren bir dozajı söz konusudur <<. )  unutmayalım ki bir çok üretici bunu suya karıştırarak muhabbet kuşlarına içiriyor bunu pamuk ucunda sulu bir şekilde uygularsak vilmectin zerre kadar bir şey düşüyor pamuğun her değdiği yere. . . AMA KESİNLİKLE BANDIRA BANDIRA YAPILMAMALI TABİKİ

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Baybora DERİCİ' Alıntı:
Bilal kardeşim bu yazı ben uyardıktan sonraki sözde düzeltilmiş hali.İlk yazıda vilmectinin saf halinin süngere  batırarak 7 gün boyunca hayvanlara uygulanması tavsiye edilmişti
HAKLISIN DÜZELTME YAPTIM SEBEBİ ŞU UZUN BİR YAZI OLDUĞU İÇİN SONRADAN DÜZELTMELER YAPTIM ARKADAŞIM VE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM SANA HİÇ KUŞUNU LABORATUVARA GÖTÜRDÜN MÜ ? YADA SANA BU SORUN HAKKINDA NE YAPACAĞIMI SORSAYDIM BANA NE CEVAP VERİRDİN ? YADA BU SORUNUN SEBEBİ SORARSAM NE DERSİN BANA ?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bu damlaların iğnesi yokmu acaba. Sanki ben guinea piglerime ıvermectrin vurdurrmuştum iç dış parazit aşısı filan ama çok zaman geçti hatırlamıyorum.
Kuşlar için iğne yokmu?

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
HAKLISIN DÜZELTME YAPTIM SEBEBİ ŞU UZUN BİR YAZI OLDUĞU İÇİN SONRADAN DÜZELTMELER YAPTIM ARKADAŞIM VE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM SANA HİÇ KUŞUNU LABORATUVARA GÖTÜRDÜN MÜ ? YADA SANA BU SORUN HAKKINDA NE YAPACAĞIMI SORSAYDIM BANA NE CEVAP VERİRDİN ? YADA BU SORUNUN SEBEBİ SORARSAM NE DERSİN BANA ?
1.madde benim yaşım ordada yazdıgı gibi 44 o yüzden arkadaş olamayız bu cevaptan sonra.2.cevap insanlara yazdıgın uygulandıgında tüm kuşlarını ölümüne neden olacak yanlışlıklarla dolu AKILLARI kafadan atmadan önce bilmiyorsan danışabilirdin.3 cevap Özür dileyecegin yerde hiç tanımadıgın insana şunu yaptınmı,bunu yaptınmı diye kendince sataşacagına kuşların ölümüyle sonuçlanacak(KUŞLAR CANLI  HAYVANLARDIR ÖLDÜRMEKTE DİNİMİZCE GÜNAHTIR.)hatanı düzelttigi için özür dilemeye ne dersin.Bu arad bil diye yinede yazayım10 yıldır kuş üretiyotum 50 çift Sultan papaganı 50 çift cennet papaganı 20 çift Şhow jumbo 1 ç,ft rosella papaganım var ayrıca 5 yıldırda izmir veteriner fakültesinde çok dostum var gide gele dost olduk.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Tuncay kardeşim sorun yaşamış ve bunun üzerine yılmamış yıkılmamış kuşları için araştırmalar yaptırıp masraflar yapmış ve bunları bizimle paylaşmışsın bunları gerçekten ayakta alkışlarım ve gerçekten seni can-ı gönülden tebrik ederim;
Lakin ilk mesajımda ki fikirlerim sabit olup asıl anlatılması gereken bence işi bu noktaya getirmeden yani ivermectin içeren her hangi bir ilaç kullanımına gerek kalmadan öncesinde aramaktadır.Temizliğe dezanfeksiyona hijyene dikkat edersek,kümesimizde gerekli tedbirleri alırsak, tüm bunlar hikaye olup kalır  mazide....

Not: Ve lütfen yazdığımız yazıları yayınlamadan önce tekrar tekrar okuyup öyle yayınlayalım öyle ki sonradan düzeltmelere gerek kalmasın ve düzeltme yapılana kadar okuyan arkadaşlarımız yanlış bilgi ile kafalarında kalmasın...

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Baybora DERİCİ' Alıntı:
1.madde benim yaşım ordada yazdıgı gibi 44 o yüzden arkadaş olamayız bu cevaptan sonra.2.cevap insanlara yazdıgın uygulandıgında tüm kuşlarını ölümüne neden olacak yanlışlıklarla dolu AKILLARI kafadan atmadan önce bilmiyorsan danışabilirdin.3 cevap Özür dileyecegin yerde hiç tanımadıgın insana şunu yaptınmı,bunu yaptınmı diye kendince sataşacagına kuşların ölümüyle sonuçlanacak(KUŞLAR CANLI  HAYVANLARDIR ÖLDÜRMEKTE DİNİMİZCE GÜNAHTIR.)hatanı düzelttigi için özür dilemeye ne dersin.Bu arad bil diye yinede yazayım10 yıldır kuş üretiyotum 50 çift Sultan papaganı 50 çift cennet papaganı 20 çift Şhow jumbo 1 ç,ft rosella papaganım var ayrıca 5 yıldırda izmir veteriner fakültesinde çok dostum var gide gele dost olduk.
abi yaşına bakmadım ilk başta özür dilerim. . .

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Yani aslında düzelt butonu olmadığı bu durumda kötü çümkü bazen ben başını okuyorum sonra sayfa atlıyorum. İlk mesajın düzeltilmesini site yönetiminden rica etsek Vaallahi benim gibi bilmeyenler yapar başına gelse birde üniversitede tahlil yaptırdım deyince ben veteriner tavsiye etti sandım.
Neyse sonuçta bilgi paylaşmak fikir üretmek güzel ama bizim gibi amatörler inanır birşey değil.

Burada niyet iyi ama bir hata var bunada katılmamak mümkün değil.
Ben emin olmadımı emin değilim ama böyle mi olmalı filan tarzı diye cümleye başlanması taraftarıyım böylece  insanlar  araşırmalar yapar fikir beyan eder ve hepberaber gelişiriz aksi takdirde hiç istemediğimiz vebale girmekte var tabii.

Burada amacı aşan anlatım olmuş kötü bir niyet yok ama neticesi kötü olurdu uyaran olmasa idi.

Konuyu açana ve düzeltene teşekkürler.