Karın Kemiği çıkmış gibi ama ??

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
Üstatlarım bu kuruma hastalığını felan okuduktan sonra tedirgin oldum ve kuşlarıma baktım ve dişi kuşumun karnında ki kemik çıkmış çok belli elime geliyor ama ishali felan yok sadece kabarıp duruyor son 1-2 haftadır bende bunun üzerine hastalıkları araştırdım işte bu kuruma hastalığını okudum :S kuşumu şimdi ayrı kafese aldım ve elma sirkesi damlattım suyuna başka ne yapmam gerekiyor acaba ? eğer yanılıyorsam kilo aldırmak için ne yapmalıyım ? ve bu arada kuşu ayrı kafese aldıktan sonra daha hareketli oldu :D eşinin yanında iken kabarıp duruyordu sürekli uyuyordu ve son 1-2 gündür tünekte felan durmuyordu aşağı inip tabanda uyuyordu ama şimdi öyle değil biraz daha canlandı gibi :S dediğim gibi ne yapmam gerekiyor lütfen aydınlatırsanız çok sevineceğim :(  Ha bu arada yemlikte yem olduğu halde üflediğim halde sürekli tazelediğim halde tabana inip orda dışkı felan ağzına alıyor gibi tabandaki yemleri yiyor neden acaba ? :S

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
sularına biras kekik çayı katabilirsin geçmiş olsun.

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
nasıl katacağım kaynatıp ılık şekildemi yoksa soğumasını bekledikden sonra mı ? ( teşekkür ederim cevap yazdığınız için )

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
önce suyu kaynatın sonra biras kekik koyup çay gibi demleyin küçük bi cezve işini görür. bunun dışında koruma amaçlı üstadların tavsiyeleride olacaktır.. ben kuşumda denemiştim yanlız son aşamalardı geç kalınmıştı sonuç alamadım. ayrıca kafesi komple hijyenden geçirebilirsin ben çamaşır suyuyla dezenfekte edip güneşte bırakmıştım bir süre. kirli ve dışkı bulaşmış gaga taşı ve mürekkep balığı kemiği  varsa değiştrip temizlerini koyabilirsin şu an aklıma gelen koruma amaçlı önlemler bunlar.tekrar geçmiş olsun.

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
tamam teşekkür ederim yarın ilk iş onu yapmak olacak allah razı olsun :) diğer üstadlarında bilgilerini bekliyoruz :)

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
üzülmeni istemem ama o duruma gelmiş bir kuş kurtulmaz.eşi onu besliyormuydu gördünmü.tüyede girmiş olabilir.kafesinde gaga taşı ve kumu eksik etme kalsiyum eksikligi olabilir.kümesin dbinide devamlı temiz tut

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
evet murat abi erkek besliyor gördüm ve gaga taşı ile kumunuda eksik etmiyorum inş. kalsiyum eksikliğidir ama ileri safhada gibi değil sanmıyorum çünkü halsizliği olur olmaz direk baktım ama bilemiyorum inşallah eski sağlığına tekrar döner ve diğer üstatlar heralde hiç ilgilenmemiş konuyla bu çok üzdü beni ama neyse herkesin kendi işi var demekki.

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ustalarım hiçmi bilginiz yok acaba ya kesin vardır lütfen bi bakında yardımcı olun lütfen :( şuan kuşta bi problem yok eşinin yanına tekrar koydum birbrini besliyorlar felan ama korkuyorum yinede :( lütfen yardımcı olun lütfen :(

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Kuşuna sağlıklı bak. Yanı ortamın temız olsun. Sulugu iyi dezenvekte et aynı şekilde kafesi. Karnının gözükmesi sadece kuruma ile alakalı değil. Kuşu eline alıp gogus bolgesini elinle yokla. Nasıl vaziyet. Pamuk gibimi yoksa sert mi? Kuşlarına yeşillik ver haftada 1 defa. Kırmızı bıber,marul,aslanağzı,elma, havuc ne varsa artık. Bulabılrsen aktarlardan anason yagı al. mama yap içine 1 kaşık damlat. Kurulama hastalıgının en buyuk nedenı kuşun mikrop kapması.. Onun içinde en ucuz en kolay yol. Elma sırkesi. Sulugu cıkar 1-2 saat takma iyice susassınlar. Sonra elma sırkesi damlat öyle ver. onu uygulamaya baslamıssın zaten. Yada kuru kekık yaprakları alıp kaynat. soğuyunca süz. Suluguna koy ver. Farkı göreceksin. İnşallah düzelir..

Bu arada hemşeriyiz. Bende Sivas Şarkışlalıyım. Ama Bursada yaşıyorum...

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
coşkun bey çok teşekkür ederim ve hemşeri olduğumuza çok sevindim hemşerimi burada görmek mutluluk verdi bana :) tekrar tüm yazanlara teşekkür ediyorum dediğinizi uygulayacağım inş. düzelir kuşum ve eski sağlığına döner dualarınızı bekliyorum :)

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
geçmiş olsun.ustalar gerekli açıklamaları yapmışlar sagolsunlar....