Karışık Salma

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Şu an karışık salmada üreyen kuşları araştırmaktayım rastladığımız video-resim-bilgi ne bulursak bu başlık altında toparlayalım fikir alıp vermek daha kolay olur diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi veya fikri olanların bu başlığı zenginleştirmesini dilerim.

scarlet chested and Bourke PARAKEET with LADY GOULDIAN FINCH

Sanırım bu videodakiler, çimen pareket, borke pareket, golden finch, yanlışsa uyarırsınız düzeltelim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
hint bülbülü, bengal ispinozu, minyatür kumru, gouldian finch, kanarya , saka , bunlar salmanın buyuklugu yuva aadetleri  kus adeti ve erkek disi oranı ele alınarak karısık üreyebilirler

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kivrik gagalilar uzun gagalilara ZARAR VERIR !!!

Kendi irkina bunu yapiyorlar, ... baksaniza, ufaklar 1 yerinde durmuyor, ...  icon_think

Onlarda rahat olmak istemezmi, kuzuyla aslan veya kurt misali, ... bu Helikopter kafeslerde kacacak yerde pek yok, alan 1 oda gibi olsa neyse, ... in cik, git gel, hep kisa mesafe, ... hele birde kovaliyan olur ise, vay kacanin haline, yakalarsam muah muah degil, ...  rotfl ...  ::)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bence saldırganlık boy ile değil muhabbet kuşu örneğin bende bir ara sultan vardı tur attırıyordu hayvana. Muhabbet kuşu çok cazgır kalıyor yanlarında. Sultan papağanı dile gelse,
"Kardeşim Mubiş bırak peşimi ne istiyorsun minnacık boyunla vurmayada kıyamıyorum lütfen gidermişiniz."
Diye hitap edecek kadar kibar bir kuş.
Asla hamur gibi yoğurup sevseniz ısırmayan bir kuş. Ama alıştırmaktan değil, tabiatı öyle istisnası varmıdır bilemem. Ben ne zaman rastlasam 40 yıllık ahbab gibi yumuşak davranıyor bu kuş türü.

Mesela bence Sultan papağanlarının yanına zebra finch koysanız tüyüne bile zarar getirmez diye düşünüyorum.

İllaki buna benzeyen kibar bir takım kuşlar vardır.  Borke, mavi taçlı sarkan papağan gibi bir takım kuşların kibarlığından bahsedilmiş.

Mutlaka bir uyum vardır birbirleri ile . Düzgagalı olmasa bile bir kıvrık gaga bir düzgaga uyumu olabilir.

Cihan AYTAN bey bahsetmişti bir konu içerisinde keşke fotoğraflayabilse. Mubişlerle zebralar aynı ortamda demişti.

Tabiki, Şuda olmaz Akvaryuma bir piranha ile lepistes olmaz. Ama ikisininde karma yapılabileceği uyumlu türler vardır gibi düşünüyorum.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Canan hanım bugünlerde resimlemeye çalışırım evet bir salmamda 6-7 adet muhabbet kuşum ve 3 adet zebra ispinozum var gayet uyumlular

ben düz gaga sınıfında kanarya ile muhabbetin kesinlikle olmayacağını biliyorum ama ...:)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$lar bayanlarin daha ince olan sesinden dahada ho$lanirlar, ... sizdede bu sevgi olduktan sonra, engel mengel diye bir$ey kalmaz zaten o ortamda, ... ektiginizi biciyorsunuz  ;) sevgiyi ! Bunlardada o merak olmasa C:) kim bu hatun diyordur  C:) ;)

Recep20

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Recep
Soyadı
Okumuş
komşum bıldırcınlarla muhabbetlerini aynı salmaya attı ilk önce muhabbetler korktu fakat şimdi kardeş gibiler yan yana yem yiyorlar

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Titiz bakilirsa sorun yok, ve bu cok farkli 1 durum, ... bildircinlar yerlerde gezinen tavuktur, yer kavgasi zaten pek olmaz, ... fakat yanina birde Japon bildircini koyun ve birde o an bakin, ...  ::)

Cok bilmi$lik taslamak ne haddime, ... anlattiklarimi kendiniz görürseniz bu cümlelerimi hatirlarsiniz, ...  :-X

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
hint bülbülü, bengal ispinozu, minyatür kumru, gouldian finch, kanarya , saka , bunlar salmanın buyuklugu yuva aadetleri  kus adeti ve erkek disi oranı ele alınarak karısık üreyebilirler

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Ku$lar bayanlarin daha ince olan sesinden dahada ho$lanirlar, ... sizdede bu sevgi olduktan sonra, engel mengel diye bir$ey kalmaz zaten o ortamda, ... ektiginizi biciyorsunuz  ;) sevgiyi ! Bunlardada o merak olmasa C:) kim bu hatun diyordur  C:) ;)
Şuna katılmıyorum ne kuş aldıysam eşime musallat oldu eşimde böyle benimki gibi bir ilgi yok ama nedense köpekler gibi bazı kuş türlerinin  sürü psikolojileri mi vardır nedir. Hemen aile reisini tanıyıp yalakalık yapıyorlar tabi bir de eşimin bana hava atması kinayeli gülmesi ayrı bir konu. Yedir içir altını değiştir resmen annelik yap kuşu bir sal direkt eşinin kafasına gitsin şirinlik yapsın.
Bence aile liderini hissedip evin en güçlü kişisine yani bakıp ilgilenene değil aile reisini lider kabul ediyorlar.
Ben kendimce böyle teşhis koydum doğru yanlış diyemem ama yıllardır bunu gözlüyorum hayvanlarımda.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
C:) olabilir, ...

Partner seciminde en güclü sanilani secerler belkide, dag gibisi varken, kardan adami kim ne etsin, ...

Bükemedigin bilegi öpeceksinde olabilir, bilemiyecegim o kadarini, ... ku$ beynini cözmek beni tatmin etmez, nasip neyse odur, ... ve bana katilmamak en dogal hakkinizdir  ;)

Analar dogurur, emzirir, bezler, yemez yedirir, uykusunu böler ve daha neler neler, ... cocugun ilk kelimeside ANNE degil, BABA olur, ...  rotfl  :D  ;)

Sizinkiside bu hesap  C:)