KATLİAM !!!

ongbak

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
aydın
Arkadaşlar altında 5 yumurtası olupta 4 ü dolu olan bir çiftim vardı. yavruların çıkmaya başlamasına 2 gün kala bir baktımki yumurtaların hepsi kırılmıştı. yuvalıktan yavru ölülerini moral bozukluğu ile çıkarttım. dişi yumurtalara yatıyordu. erkek dişiyi devamlı yuvalığın ağzında besliyor ancak yuvaya pek girmezdi. ben bu yumurta katliamında dişiyi şüpheli olarak görüyorum. ancak sorum bu yumurtaları tamda 2 gün kala neden kırsınlar
yorumlarınızı bekliyorum

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Benim de başıma gelmişti böyle bir olay bir çok nedeni olduğunuddüşünüyorum erkek ve dişi kıskançlık yapıp kavga edebiliyor bu sebeple kırılmış olabilir yada erkeğin çiftleşme isteginden kaynaklanabilir..

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
yumurta içindeki durumuda kontrol etmek lazım. yumurtalar kırıldı diyemi yavrular ölmş yoksa ölü yumurtaları yuvadan atmak için mi kırmış.Eğer yavru gelişimini tamamlamadan ölüm olduysa çok normal kırması veya atmaya çalışması.ama tersi ise sıcakların etkisi ile sıkıntı yapabiliyor ve bu gibi istenmeten durumlar oluşabiliyor.

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
Cengiz BASUT' Alıntı:
yumurta içindeki durumuda kontrol etmek lazım. yumurtalar kırıldı diyemi yavrular ölmş yoksa ölü yumurtaları yuvadan atmak için mi kırmış.Eğer yavru gelişimini tamamlamadan ölüm olduysa çok normal kırması veya atmaya çalışması.ama tersi ise sıcakların etkisi ile sıkıntı yapabiliyor ve bu gibi istenmeten durumlar oluşabiliyor.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kuşları bilmeden birşey denmez ama %90 erkek diyebilirim.Bende de 2 erkek var böyle yapan.Mecbur yumurtaları tamamlayınca alıyorum erkekleri.Erkek tekrar çiftleşebilmek için yumurtaları kırıyor.

ongbak

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
aydın
arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler. yorumlara cevap olarak erkeğim gayet mütevazi bir Üsküdar erkeği yani kavga gibi bir durum yok. ayrıca yumurtaları kontrol ettiğimde 5 yumurtanın 4 ü dolu ve gayet normal görünüyordu. acaba dişinin tekrar kızışması olabilirmi çünkü dişinin çehresi halen kahverengi de

bunları göz önünde bulundurarak yorumlarınızı bekliyorum.

http://o1307.hizliresim.com/1c/2/ptwrq.jpg

BULENT KIZILCIK

Üyemiz
dişi kuluçkadayken kızıştırıcı  ve ya mamaya devam ettiyseniz tekrar çiftleşmek istemiş olabilirler. üzücü bir durum inş tekrar etmez

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Yanlız ben kavgadan bahsetmedim.Eğer çıkmasına 2-3 gün kala kırıyorsa erkektir.Çünkü biliyor en az 1.5 ay çiftleşemeyeceğini.Erkek kızgınlıktan yapıyor anlıcağın.Neyse usta sen kendini inandırmışsın dişinin suçlu olduğuna.Gözünle görene kadar inanmıcaksın bence.

ongbak

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
aydın
Emre CEYHAN' Alıntı:
Yanlız ben kavgadan bahsetmedim.Eğer çıkmasına 2-3 gün kala kırıyorsa erkektir.Çünkü biliyor en az 1.5 ay çiftleşemeyeceğini.Erkek kızgınlıktan yapıyor anlıcağın.Neyse usta sen kendini inandırmışsın dişinin suçlu olduğuna.Gözünle görene kadar inanmıcaksın bence.
Emre bey bende biliyorum kızgınlıktan erkeğin yapmış olabileceğini ancak dediğim gibi erkeğin yuvaya girme gibi bir huyu yok. dişi yuvanın dışındayken erkeğin girdiğini hiç görmedim bu yüzden dişi yapmış olabilirmi dedim. ama söylediklerinize bende katılıyorum çünkü erkek genç ve bakımlı bir kuş  anlıyacağınız bizim ergen boş durmayacak.

bu arada kuluçka süresince hiç mama verilmemiştir.