Kaybolan Yumurtalar

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Merhaba herkese.Benim bi sorunum var bu sorunla ilgili konu açıldımı bilmiyorum. "Arama" yaptım fakat bulumadım gözden kaçırdıysam eğer kusura bakmayın.

Kuşlarım çiftleşmeye başladı 1 çiftim şuanda 2. yumurtasını yaptı fakat şöyle bi saçmalık var ortada. İlk yaptığı yumurta ertesi günü kayboldu. Yavrulukta ne bi kırık yumurta parçası ne ıslaklık nede talaşlarda yapışma vardı. Bu yumurtaya ne oldu ne bitti bilmiyorum.Evde hobi amaçlı üretim yaptığım için. Kardeşimin alabileceğini düşündüm fakat onunda ben söylediğimde haberi oldu kısacası yumurtayı elleyen olmamış. Salma üretimi yapıyorum. 3 eş var salmamda ve 4 yavruluk var. Yardımlarınızı bekliyorum iyi akşamlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
büyük ihtimal yemişler yediklerinde hiçbir kanıt bırakmazlar çünkü yumurtanın her yerin besin değerleri yüksektir. Anlayacağınız lüpletmişler yumurtayı :( :)

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
büyük ihtimal yemişler yediklerinde hiçbir kanıt bırakmazlar çünkü yumurtanın her yerin besin değerleri yüksektir. Anlayacağınız lüpletmişler yumurtayı :( :)

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KUŞLARINIZIN BAKIMINI TEKRAR KONTROL EDERSENIZ SORUN ORTADAN KALKACAKTIR SLM
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:

Kalsiyumunu bol olan besinler tercih edin ...

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KUŞLARINIZIN BAKIMINI TEKRAR KONTROL EDERSENIZ SORUN ORTADAN KALKACAKTIR SLM
Kemal abi nelere dikkat etmeliyim şu konumda ?

Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Kalsiyumunu bol olan besinler tercih edin ...
Kalsiyum besin olarak kafes baya zengin.
Kalsiyum blogu var (( ufak çakıl taşları gibi
Kalamar kemiği var
Ve tip kumu var içinde türlü tanecikler var.

Başka birşeyler koymam gerekiyor mu ?

Yem olarak Sade kuş yemi veriyorum.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ben yapın diyemem ama ben yapıyorum bazen tavuk veya bıldırsın yumurtasından mama yapıyorum kaynattığım kabukları kırıp ufalayım kafesin içine tabana atıyorum ve defalarca kuşların ağzında gezdirdiğini gördüm özellikle zebralarım.
Aklınızda olsun diye yazdım belki bir faydası olur. Ama araştırın ben yaptım diye çok güvenmeyin bende amatörüm.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Canan NUMAN' Alıntı:
Ben yapın diyemem ama ben yapıyorum bazen tavuk veya bıldırsın yumurtasından mama yapıyorum kaynattığım kabukları kırıp ufalayım kafesin içine tabana atıyorum ve defalarca kuşların ağzında gezdirdiğini gördüm özellikle zebralarım.
Aklınızda olsun diye yazdım belki bir faydası olur. Ama araştırın ben yaptım diye çok güvenmeyin bende amatörüm.
onu bende yapıyordum Canan hanım. Ama kafesde kalsiyum bol olunca mamada yumurtanın sarısını ve beyazını kullanıyorum artık. Bi zararı olmaz diye ama denemekte fayda var tabikide. Teşekkürler yorumunuz için.