Kekik Dikkat (Megabakterioz ve Going Light (Zayıflama) Sendromu)

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ARKADAŞLAR KONU İÇİNDE GEÇEN KEKİK BÖLÜMÜ DİKKATİNİZİ ÇEKTİMİ BİLMİYORUM 
AMA BEN DİKKAT ÇEKMENİZİ İSTEDİM BEN ŞAHİN USTANIN TAVSİYESİ ÜZERİNE UZUN ZAMANDIR MAMALARINDA KULLANIYORUM MAMALARINA KATALIM AKDARLARDA FİATI 30 TL BİZİM BURADA 15 TL DEN BULDUM

Klinikte yapılan ilk tedavi başarılı idi, ama 9 hafta tekrar hafifçe hastalandı. 2ci tedavi, ve 5 hafta sonra tekrar hafif nüksetti. Genelde hala çok canlı kuşa, ağır yan etkiler dolaysıyla, tekrar bir tedavi düşünmedim. Denize düşen yılana sarılır misali araştırmalarımda KEKİK'in mantar öldürücü etkisini keşfettim. Artık her gün Pierrotun lapasına KEKİK ÇAYI ekledim, (250 ml suya 2 tatlı kaşığı kekik). Gaita laboratuar tetkiklerinde megabakterilerin azaldığı görülmüş ve 9.cu ve 12ci haftada sıfır görüldü. Kaslı midede bakterilerin balgam arasında saklanmalarını engellemek için de yarım tatlı kaşık anason ezıp kekik çayına kattım.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Hilmi abi özellikle kuruma hastalığına yakalanan kuşlarda kekik çayının etkili olduğunu bende araştırdığım dönemlerde yabancı sitelerde fazlasıyla okumuştum.
Abi kekiği mamaya ne kadar atıyorsun?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Sezgin ANIL' Alıntı:
Hilmi abi özellikle kuruma hastalığına yakalanan kuşlarda kekik çayının etkili olduğunu bende araştırdığım dönemlerde yabancı sitelerde fazlasıyla okumuştum.
Abi kekiği mamaya ne kadar atıyorsun?
bir tutam tatlı kaşığı kadar birde fesleğen

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
bende mantar önleyici olduğunu okumuştum.haftada bir sefer çok az kaynatarak kuşlarıma ikram ediyorum.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
paylaşım için teşekürler.. bende erkek kuşuma deniyeyim :-[

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Arkadaşlar avrupalı hangi üreticiyle irtibata geçmişsem kuruma hastalığının görülmemesini istiyorsam muhakkak kekik kullanmamı tavsiye ettiler. Hatta yayla gezimizde doğal olması açısından bol bol kekik topladık. Kekiği blendrden geçiriyorum ve mamalarına karıştırarak veriyorum. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca kekiğin verimi arttırıcı özellikleride var.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
ben kuru kekik yapraklarını şimdi kaynar suyla demleyip hasta kuşun suyuna karıştırcam uygun olurmu  confusedtw

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
250 cc suya 2 tatlı kaşığı kekik + 1/2 tatlı kaşığı anason koyarak kaynatıp hasta olan kuşumun mamasına günde 2 defa ekliyorum. 2 gündür yapıyorum bunu şu ana kuştaki kusma geçmiş durumda yemlerine de dyzm ekliyorum. Bakalım sonuç ne olacak. İçme sularınada 1 damla baytril %5 ekliyorum. İnşallah kalıcı bir çözüm buluruz.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Berat CİNGÖZ' Alıntı:
NE KADAR MAMAYA 1 TATLI KAŞIĞI KATALIM HİLMİ ABİ.
şöyle kg olarak tart madım ama 3 kase mamaya 1 tatlı kaşığı fazlasıda olabilir mesela 1,5 kaseye aynı zararı olmayacaktır