--- Kellik ?! Güzelim pamuk ne hale geldi

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
--- linke de görüleceği üzere albinomuz havif dereceli bir mantar atlattı, avipom ile
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,20078.msg281312.html#msg281312

--- Ancak mantar dan kurtulduk derken kafasındaki tüyler döküldü. Ve yeni tüyler çıkmadı iki haftadır. Kuş dişi albinodur 7 aylık gibi. iki tane 5 aylık erkek ile aynı çifthane de. Petçi arkadaş erkek kuşlar yolmuştur diyor ama ben görmedim hiç o derece dalaştıkalrını. Genelde dişi erkekleri püskürtüyor zaten.

-- Bu kellik ne alakadır arkadaşlar/abiler?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu petshopların pis olan bazı kuşlarında oluyor bazen. Sebebi de bence stres. Bu kuşta strese girmiş ve belirli bir yerde tüyleri dökülmüş olabilir. Çünkü ben böyle bir şey duymuştum. Özellikle belli bir yerde tüy dökme sultan papağanlarında görünüyormuş. (Tedavi hakkında bir bilgim yok. :( )

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bu petshopların pis olan bazı kuşlarında oluyor bazen. Sebebi de bence stres. Bu kuşta strese girmiş ve belirli bir yerde tüyleri dökülmüş olabilir. Çünkü ben böyle bir şey duymuştum. Özellikle belli bir yerde tüy dökme sultan papağanlarında görünüyormuş. (Tedavi hakkında bir bilgim yok. :( )
--- Eğer problem stres ise erkekler ile aynı yerde olmaktan galiba.Herhalde tek tedavi dişiyi ayrı bir kafese almak (çifthaneyi bölmek) :( Stresi başka nasıl hallederim bilmiyorum. Kuşun herşeyi tam, kafesinde eksik de yok fazla da, (kalamar k., iki çeşit mineral blok, haftada iki gün mama, dal darı, karşıık yem), gün ışığı alan bir yerde omuz hizasında duruyordu kafesi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kadem KARAMAN' Alıntı:
--- Eğer problem stres ise erkekler ile aynı yerde olmaktan galiba.Herhalde tek tedavi dişiyi ayrı bir kafese almak (çifthaneyi bölmek) :( Stresi başka nasıl hallederim bilmiyorum. Kuşun herşeyi tam, kafesinde eksik de yok fazla da, (kalamar k., iki çeşit mineral blok, haftada iki gün mama, dal darı, karşıık yem), gün ışığı alan bir yerde omuz hizasında duruyordu kafesi.
Bir de dediğiniz gibi ayırıp deneyin.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bu tüy hastalığından oluyor kendiliğinden dökülüyor bazı zaman yenisi çıkıyor yerine bazende malesef böyle kalıyor...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu gibi durumlar da mantar tüylere yerleşir ve bu sekilde kellikler olabilir.. kel olan bölgeyi her zaman temiz tutun ve ara sıra vazelin sürün.. düzelecektir.. özelikle mantar ve tüy hastalıgı geciren kuslar muhabbet kuslarıdır.. bunun en buyuk nedenide banyo yapmayı sevmedikleri icindir.. finch ve kanarya gurubu özelikle banyo yapmayı cok sevdikleri icin.. tüy hastalıkları ve mantar hastalıklarına kolay kolay yakalanmazlar.. o yuzden muhabbet kuslarınız banyo yapmıyorsa.. ara sıra fıs fıs yardımıyla sirkeli su dökün tüylerinin daha parlak olmasını ve banyo ihtiyaclarını karşılarsınız..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
bu gibi durumlar da mantar tüylere yerleşir ve bu sekilde kellikler olabilir.. kel olan bölgeyi her zaman temiz tutun ve ara sıra vazelin sürün.. düzelecektir.. özelikle mantar ve tüy hastalıgı geciren kuslar muhabbet kuslarıdır.. bunun en buyuk nedenide banyo yapmayı sevmedikleri icindir.. finch ve kanarya gurubu özelikle banyo yapmayı cok sevdikleri icin.. tüy hastalıkları ve mantar hastalıklarına kolay kolay yakalanmazlar.. o yuzden muhabbet kuslarınız banyo yapmıyorsa.. ara sıra fıs fıs yardımıyla sirkeli su dökün tüylerinin daha parlak olmasını ve banyo ihtiyaclarını karşılarsınız..
+1  ben 200 cc suya 3 tatlı kaşığı eklerdim....

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
--- Çok teşekkür ederim anlatımınız için. Ben de banyo eksikliğinin problem olduğunu düşünüyordum. Kış olduğu için hasta olur diye babam izin vermiyordu kuşların yıkanmasına yada yıkamamıza. Fıs fıs ve çok az sirkeyi deneyeceğim, pratik yöntem için tekrar teşekkür ederim Behsat Bey.