Kesilmiş Kanat..

m.alkap

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
aLkap
Merhaba Arkadaşlar..
bir ay önce yeni eş tutmuş kuşlarımın kanatlarını kesmiştim her ne kadar pişmanda olsam geriye dönemedim sizlere sormak istediğim şu keşilmiş olan kanatları çeksem gene geri yerine çıkarmı..

bir arkadaş demişti keşilmiş olan kanatlarını dogal yollarala uzaması yerine gelmesi baya uzun zaman alıyormu.. ama kanadı çektiğin zaman çok çabuk bir şekilde uzuyormuş ama ben sormadan kendi kafama göre tekrardan birsey yapmamak için sizlere bir sorayım dedim..

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
kesmekle iyi yapmamışsın. Bence çekme kesilen kanat tüyleri kendi dökülür yenisi çıkar.

m.alkap

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
aLkap
orası öylede bende yaptıkdan sonra iş iş den geçti kesme sebebimde daha cabuk alışması için ama sonradan böyle uçamadıklarını görünce içim bir hoş oldu... birde galiba çifleşme imkanlarıda olmazmış.. kestiğimi kuş çift yeni eş tutmuşlarıdı bırbırılerini...

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşunuzun kanatların çok derinden kesmediyseniz ellemeyin kendi değişsin

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
kesilen kanatlar kendilerini dökmediğinde uzadığı zaman değişik biçimde uzar çekmesi en mantıklı olur diye düşünüyorum hem yeni kanatlar daha parlak ve gür olacaktır. nacizane fikrim bu ustalar daha iyi yorumlar yapacaktır.

m.alkap

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
aLkap
erkek olan hemen hemen 1,5 yaşında tahmini olarak gözünde halka var çünki dişi ise daha 6 8 ay arasında birsey eğer çekmemi söylerseniniz günde her iki kadından iki tane çekerim..

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kesmişsiniz eziyet çekeceksiniz eziyet çekmeyeceksiniz gene eziyet.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kanatları keserek uçma yeteneğini elinden almısınız.kanatlarını çekerken canını yakacaksınız.çekmesseniz uzun süre uçamayacak.kusura bakma ama mehmet arkadaşım yapılan çok gereksiz.pişman olmuşsun ama neye faydası var.

m.alkap

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
aLkap
nerden bile bilirdim ki böyle olacağini... bende tekrardan uçmaları için elimden geleni yapmaya çalşiyorum arkadaşlara soru soruyorum işte..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
arkadaşım sen kuş beslemeyi bırak bence daha kuşlarla nasıl iletişim kurulacağını bilmeden zoraki hayvanların tabiatını bozarak alıştırmaya çalışmışsın pişmanım demen bir fırsattır bence önce sitede kuşlar nasıl evcilleştirilir ele alıştırılır bu konuyu oku kestiğin kanatlar bir ihtimal yerine gelir belki ama asla 2. bir hataya düşüp kanatları çekme.. neeee

m.alkap

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
aLkap
arkadaşimin lafına güvenipde böyle birsey yaptım bilmeden etmeden yapmadım ki sonradan görünce üzüldüm sonra internetde biraz arastırma yapınca ne kadar yanlış birsey yaptıgım anladım.. hem bile bile yapmadım bile merak etme kanatlarıda çekmem emin ol... zamanla kendiliginden çıkar artık o güne kadar iyi bakarım bende...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
kanatları çekip çekmemen konusunda birşey diyemiyeceğim ama bilidiğim kadarıyla sana yardımcı olayım

kuşun kanatlarının altına baktığında kanat etlerine giren çubuklara bakacaksın o çubukların içi kan doludur bu yeni uzayan kanatlarda vardır uzamasını bitirmiş kanatlar kördür yani içi boştur zatan baktığında anlaşılır kan olanlar biraz koyu olmayanlar ise beyazdır kanolan kanadı çekersen kuşun kanadı kanama olasılığı %100 dür boş olan kanadı çekersen kuşun biraz canını yakarsın kanat çekilirken mutlaka birkişi kanadı düzgün bir şekilde tutacak yani kanadı çekerken kanada en az acıyı vermesi için bir kişide çekecek eğer içi dolu kanadı çekersen sonu kötü olabilir boş kanadı çekersen yerine yenisi çıkar çekmez isen tüy döküm zamanı dökülür ve yerine yenisi gelir sakın olaki bana neyapayım diye sorma kendimi senin yerine koyamadım :(

m.alkap

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
aLkap
crying crying crying crying emin ol çok kötü bir durum bilsem böyle olacagını hiç kalmişmazdım artık arastırmadan etmeden birsey yapmam elimi dahi sürmem salak gibi tutumda arkadaşin lafına itimat ettim kestim.. işini kotü yanı 3 çift kuş vardı 2 çiftin kanadını kestim.. ve ikiside çifleşmeye hazırdı :((( galiba buda sorun olurmuş çifleşmelerine.. hakkımda hayırlısı artık... genede sagollun yorumlarınız için ama iki yandanda kararsızım kanatları çeksemmi yerine yenisi gelsemi bir yandanda daha fazla canlarını yakmak istemiyorum dogal yollardan uzasın ne kadar zaman alırsa artık alsın oda...