Kireç Yeme Sorunu ! !

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Benim çift kuşumu ne zaman kafes dışına bıraksam gidip duvardaki kireçleri yalıyorlar. Bunun taş eksikliğinden ötürü kaynaklandığını biliyorum ancak ben gaga taşını ve kuş kumlarını eksik etmiyorum. Son 1 haftadır dişi ve erkek kuşum ikiside çıkıp duvar kenarına gidiyorlar. Önceleri dişi kuş gitmezdi ama erkek giderdi. Şimdi dişi kuşta gitmeye başladı.. Sizce bunu nasıl engelleyebilirim. Gaga taşınıda kullanıyorlar. Ama yine kireç yalıyorlar. Sizce neden olabilir.

Veteriner hekime sormuştum bir sakınca olmaz dedi ama ben sakınca olabileceğini düşünüyorum.

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Benim kuştada aynı sorun vardı.. Perdelere tırmanıp duvardaki kireçleri kemiriyordu. Gaga taşı ve kalamar kemiği olduğu halde.. Şimdilerde yapmıyor ama. Bende merak ediyorum aceba zararlımı?

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Kazım TOPRAKSEVEN' Alıntı:
Benim kuştada aynı sorun vardı.. Perdelere tırmanıp duvardaki kireçleri kemiriyordu. Gaga taşı ve kalamar kemiği olduğu halde.. Şimdilerde yapmıyor ama. Bende merak ediyorum aceba zararlımı?
Veteriner hekim zararlı olmayacağını söyledi ancak ben zararlı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü malum duvardaki kireçlerin içerisinde kuşlar için uygun olmayan maddeler var. Kötü sonuçlar doğurabilir

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
bir sorun olacağını sanmıyorum duvarların parçlamansı dışındaki :)

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Zararı olmaz gaga taşlarındada kireç oluyor zaten kuş kalsiyum eksikligini gideriyor

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kireç çoğunlukla tavukların yumurta yapmak için yediği bir şeydir hiçbir zararı olmaz. Çoğu zaman kümesi olan insanlar kümeslerine kireç koyarlar ki tavuklar yesin diye. Yani bir sorun olmaz

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ancak yine de yememesi için mürekkep balığı kemiğini eksik etmeyi,n

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kireç çoğunlukla tavukların yumurta yapmak için yediği bir şeydir hiçbir zararı olmaz. Çoğu zaman kümesi olan insanlar kümeslerine kireç koyarlar ki tavuklar yesin diye. Yani bir sorun olmaz
Teşekkürler kardeşim. Rahatladım.