KİREÇLEME BİTLERE HAŞERELERE KESİN ÇÖZÜM DENENMİŞTİR SONUÇ MÜKEMMEL

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ARKADAŞLAR ÖZELDEN GELEN İLETİLER ,TELEFONLAR VE BAŞKA BİR BAŞLIKTA AÇTIĞIM KONUDA BU KONU ÜZERİNE YOĞUN TALEP GELDİĞİ İÇİN FARKLI BİR BAŞLIKTA BU KONUYU ELE ALIP SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM ÜRETİMHANE KİREÇLEMESİ.. KENDİ ÜRETİMHANEMDE BUNU UYGULADIM VE MÜKEMMEL FAYDA GÖRDÜM KUŞLARIMIZA HİÇ BİR ZARARI YOKTUR....
GÜZEL BİR BOYA KOVASI ALIN
3 KİLO KİREÇ LAZIM --> HERHANGİ BİR BOYACIDAN
1 KİLO OPİGAL 5 -->  DİĞER BİT TOZLARIDA MÜMKÜN
1 KİLO KADARDA CİĞERSİZ HAYVANLAR İÇİN ZEHİR --> AKTARCILARDAN ((CİĞERSİZ HAYVANLARA KARŞI ÇERÇİ YADA ( AKTARCILAR) DAN ZEHİR AL ONLARA DURUMU ANLAT VERİRLER SANA UYGUN OLANI YADA DEZENFEKTAN TOZU KULLANABILIRSIN - FUMISPORE S - GOOGLE'DA ARAT BULURSUN BI GUZEL ODAYI KİREÇLE.))

KIVAMINCA SU ÇOK SULU OLMASIN KIVAMINI İYİ AYARLAYIN BİRAZ KATI OLSUN TOZLAR RULOYA YAPIŞSIN RULODA DUVARLARA YAPIŞTIRSIN DİYE

SONRA BOYAMAYA BAŞLAYIN DALDIRIN RULOYU SÜRÜN DUVARLARA SABAHA ÜRETİMHANENİZDEKİ HAŞERELERE,BİTLERE,KAN EMİCİLERE SON VERDİĞİNİZİ VE UZUN SÜREDE GÖREMEYECİĞİNİZ BİR ÖNLEM ALDIĞINIZI FARK EDECEKSİNİZ. ÇÜNKÜ ÜRETİMHANE ARTIK ONLARIN YUVALARI DEĞİL ...
.......Saygılar....

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
paylaşım için çok sağolun... değişik  taktikler  topiclerde  mevcut  ilgili  arkadaslar  oradanda  bilgi temin edebilirler  saygılar

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Karahan UZUN.' Alıntı:
paylaşım için çok sağolun... değişik  taktikler  topiclerde  mevcut  ilgili  arkadaslar  oradanda  bilgi temin edebilirler  saygılar
bu uygulamayı bulamadım topic başlığını söylermisin

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Fetbazz' Alıntı:
bu karışımdan kafeslerede sürsek HERhangi bir zararı olurmu mesela yuvalıklara filan yarın başlayacağım abi yapmaya tel. ile ulaşacağım sana üstadlara sordum bir çoğu kendine yapmaya bile niyetlendi
ARKADAŞIM İÇERİSİNDE KUŞLARA ZARAR VERİCİ HİÇ BİR ŞEY YOK SANA KALMIŞ NEREYE KULLANMAK İSTERSEN ORAYA KULLAN OPİGAL5 ZATEN YUVALIKLARIN İÇİNE BİLE ATTIĞIMIZ İLAÇ.. BEKLERİM TEL. AÇIK

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Paylaşım için teşekkürler. Haşerelerle mücadele edenlere fayda sağlayacaktır

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Simdi hocam ben tam olarak anlamadim. Duvarlara surdugumzde bu karışımı mdf kafeslerin kose ve diplerine yuva yapan bitlerde mi ölecek?  Şimdiden çok teşekkürler

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ağaçlara kireç yapılmasının nedeni böcekler kireçte yürüyemez ben bir  ara fizan koşin beslemiştim kireç sürerdim birde tavukların koltuk altlarına pire tozu diye birşey satarlardı ondan sürerdim. Birde kafes kuşlarının spreyinden sıkardım misler gibi dolaşırlardı kumluk alan gibi yer vardı orayada toz kireç atmıştım.
Yalnız bana toz kireç değil sıvı sönmüş kireç vermişti nalbur o daha kolaymış dediydi hakikaten kolaydı leğene torbayı patlatıp az sulandırıp kullanıma hazır oluyordu.
Ancak bu kuşlar hafif cesaret edemezdim pek.
Birde fareden sıkılan olursa kükürt kokusundan kaçıyorlarmış onuda bitki forumlarından öğrenmiştim. (Kabağa, salatalığa gelmesin diyeymiş)
Yalnız anlamadım kuşların yuvasına konan şey tedbir amaçlımı konuyor. Bit olurmu yuvalıkta. Çok şaşırdım.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Kireç eski ve etkili bir yöntem duvara sürsen bitler kafesten dışarı çıkıp genellikle ışık olmayan yerlere yumurta burakırlar yani çoğalma olayı ekseriyetle kafesin dışında olur
Yanmamış kireci bir kovanın içerisine su doldurup atarsan (alacağınız yere söyleyin yapacağınız işlemi ve buhar yapan cinsten deyin burada sönmüş kireç ankara kireci felan diyorlar bölge bölge değişebilir .) odada göz gözü görmez buhar oluşur kuşa zarar vermez bizzat denenmiştir, ve o kireçle duvarları badana yapın ve birde yuvalıkların dışını kireçle boyayın ama dikkat duvardaki kireci kuşlar yemesin sürekli kemirirler ve sıkıntı olur.

Bu anlattıklarım kısıtlı kişilerin işine yarar evde zor yaparsın sadece kuş üretimine ayrılmış bi üretihhanen olması lazım

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
bende cok mücade ettim çok şükür ilaçlama ardap biyodust crysamed ve ozonla bu işi şimdilik kökten çözdüm

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Ali ŞENER' Alıntı:
bende cok mücade ettim çok şükür ilaçlama ardap biyodust crysamed ve ozonla bu işi şimdilik kökten çözdüm
biyodust ve opigal5 kullandım bende ve çerçiden haşere tozu gerçektende çok tutuldu arkadaşlar üretimhanem böceklerden arındı kuşlarıma bir zararı yok tabi üretimhaneyi kireçler iken 4 yada 5 saat dışarıda bıraktım kuşları bu yüzden 150 kafeste 20 yada 25 arası soğuk algınlığından dolayı yeni çıkmış olan yavrularda kayıp verdim sizde böyle yapmayın :( uygun bir yere alın kafesleri benim alacak yerim yoktu

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
biyodust ve opigal5 kullandım bende ve çerçiden haşere tozu gerçektende çok tutuldu arkadaşlar üretimhanem böceklerden arındı kuşlarıma bir zararı yok tabi üretimhaneyi kireçler iken 4 yada 5 saat dışarıda bıraktım kuşları bu yüzden 150 kafeste 20 yada 25 arası soğuk algınlığından dolayı yeni çıkmış olan yavrularda kayıp verdim sizde böyle yapmayın :( uygun bir yere alın kafesleri benim alacak yerim yoktu
geçmiş olsun