KIRIK

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kırık nasıl anlaşılır acaba?
Bengalimin dişisi ayağının üzerine basamıyor. dirsekte bir kızarıklık var. Ayağını zor topluyor elimle değdirdim. Diğer ayak parmakları gibi parmağımı tutamıyor.
Bacakta dirsek altında kan oturmuş ufak bir bölge var.

Yem yiyor su içiyor. Tüneklere zorda olsa çıkıyor. Uçabiliyor. Kuyruğu ile sağ yapıp bir denge sağlayıp uçuyor tüneğe. Kuşun ölmeye niyeti yok şükür ama ancak yaşam standardı zor olacak bu bacakta kalıcı birşey olabilir diye üzülüyorum.

İŞİN KÖTÜSÜ yavruları var. Erkek bengalim hem üstüne yatıyor hem besliyor. Dişi şu an sıfır yardım edebiliyor.

Çok canım sıtkın üzgünüm.
Kuşu bugün veterinere götüreceğim. Ancak biliyorumki her veteriner kuşa müdahale edemiyor. Helede kırıksa nereden bulacağım anlayanını çevremde.

Gaziosmanpaşa İstanbul civarındayım buralarda veteriner bilen varsa lütfen ACİL mesaj atabilrse çok iyi olur. Şu an 2 veteriner biliyorum  sırayla götüreceğim. Am buralarda kuşçu veteriner varsa biliyorsanız acil uyarın lütfen.

Teşekkür ederim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
geçmiş olsun
yazdıklarınıza göre kırım ayağı:(
yanılmıyorsan forumda kırıkla ilgili tedavi olacaktı...

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Veterinere götürdüm bir gün birine lazım olur diye yazıyorum.

Kırık olan kısım ayakta değil. ayak ile dirsek arası değil.
Dirsek ile but arasında olduğundan o bölgeyi saramıyormuş.

Atlarda dirsek yumurta beyazı ile ovulurmuş böyle kuvvetlendirici birşey yapayımmı dedim.
Hayır özellikle vermiyorum krem gibi  bir şey çünkü kuşu her aldığımızda panikle sağa sola kaçarken kırık yerler tekrar oynar ve tekrar kırılır dedi.

Elle muayanede anladı kırık olduğunu ve hafif morartı vardı bu sabah bacakta gözle seçilen.
Ayrıca kuş ayağını tutup sabit kaldırıyor.

AYrıca şunu tavsiye etti kuşa istirahat verdi.
YANİ kuş kafesinin telleri izole edildi içten karton yapıştırdım tırmanmayacak.
Erkek ve yuvası ile durabilir dedi.
yuvayı yere indirin dedi yuva ağzı ile tabana kağıtlar ile aynı yapın zıplamasın dedi.

Ancak eve getirdim yaptım bu sefer baba yuvaya girmedi yeni yerini yadırgadı. Daha fazla stres etmemek için yeni aldığım kafes ve düzenlediğim hali ile kuş sıkıldı havaya uçup düştü uslu durmadı.

Bende kendi kafeslerine sağ sola duvar kısımlarına tekrar kağıt döşedim. yuvayı yerine astim 5-6 tane tünek alt alta merdiven yapıp kuşun çıkmasını sağladım.

Aslında hiç ellemesem kuş daha az zarar görecekmiş ne bileyim vicdanen duramadım veterinere götürdüm 15 gün sonra kontrolü var ama iyi olursa tekrar yakalayacam diye canlıyı yorup kırığı tekrarlatmam.

Vitamin koydum oradan aldığım bir vitamin. İyidir dedi.

Allah kimseye bu sıkıntıyı bu üzüntüyü yaşatmasın yuvayı yerine koyunca babası yuvaya girdi inşallah besleyebilir çok endişeliyim.
2 gündür ne sıkıldım bir ben bilirim bir Allah.

İnşallah bu sıkıntıyı kimse yaşamaz.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sağolun Allah kimseye böyle üzüntü vermesin.

Kurban olduğum Rabbim koca koca ağaçlarda sık sık dallarda bu kuşların ayaklarını kırdırdırtmıyor.

Ben insanoğlu 40 cm kafeste bonboş alanda kuşun ayağını kırdırmasını sağladım.
Böyle bir şey yaşayınca insan ne kadar aciz ne kadar kimim ki diye anlıyor.

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
geçmiş olsun benım kuşumun ayagıda kırık pıpet koydum ama cıkarmıs nasıl cıkarmıssa bırdaha ellemedım ayagı oylece sabıt duruyor kendı kendıne kaynar umarım sızede gecmıs olsun

apocal

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
dogru
hocam selamlar,
kuşun durumu ne oldu acaba,
aynısı benim başıma geldi, iyileşme sağlanabildimi

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Rahatladığı belli oluyor, hatta yumurta bile yaptı sonra kafeste büyüyen yavrulara mı kızdı bana mı kızdı (Meraktan acık baktım) fırlattı yumurtaları aşağı. Ben gene koydum kırılmayanı, gene attı.
Kuluçkayada yatıyor ama, yumurtalar boş mu dolumu bilmem.
Fakat ayağına halen tam basamıyor. Denge içinse kullanıyor.
Sakın elinize alıp bakmayın her debelenişte kaçışta çıtır çıtır eder daha kırılır iyileşme süreci uzar dedi bana Veteriner.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok geçmiş olsun üzüldüm inşallah tez zamanda iyileşir.