kırmızı göz ve kırmızı göz taşıyıcı ne demektir

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
arkadaşlar sık sık duyduğum bu terimleri forumda bulamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz elimden geldiği kadar yardımcı olurum benim yetemediğim konularda ustadlarımız abilerimizde devreye girecektir  :)  ;)

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
aslında verdiğin linklere baktım görsel olarak gösteriyo da yani bunların ne özelliği var kırmızı göz taşıyıcı demek yavruların kırmızı göz olacağı demekmi

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
erdal ersöz' Alıntı:
aslında verdiğin linklere baktım görsel olarak gösteriyo da yani bunların ne özelliği var kırmızı göz taşıyıcı demek yavruların kırmızı göz olacağı demekmi
Albino ve Lutino lar albino Lutino yavru verecek diye birşey yoktur ...

yani yavruları kırmızı gözlü olabilirde olmayabilirde... kırmızı göz taşıyıcı terimini sanırım gözü kırmızı olduğundan kullanmışlardır size...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Elimdeki anaç kuşun altında albino yavru var  ama ne anne  nede babada böyle bir durum söz konus değil  bundan önceki postada tepeli yavru vardı altında  kuşlarda deyişebiliyor  farklı cinsler damarında varsa olabilir ....  Nasib

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Tüm bireyler Atalarından aldıkları genleri taşırlar.  Kendisinde olmayan fakat hem Atalarında hem kendinden sonraki jenerasyonlarda çıkması muhtemel unsurlar eşiyle ve bakım-beslenmesiyle ilgilidir.

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
sanırım bu tepeliden gelme kabak kuşun bir başka kabak kuşla çiftleşmesinden tepeli  yavru çıkması gibi birşey böyle bir durumu arkadaşımın kuşlarından biliyorum

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
kanında varsa demek atalarında kırmızı göz varsa ondan kırmızı göz çıkabilir taşıyıcı yani  bir kuşun taşıyıcı olduğunu bilmebnniz içinde sağlam güvenilir titiz işini iyi takip eden ve elinde 2-3 kuşaktan halen kalan çiftleri olan bir üretici bulmanız lazımki bazen bu bile zordur çünkü eski kuşaklar esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor ya satılıyıor yada yada yadasını çözemedim ...