kırmızı kuyruk jako evcilleştirme

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
arkadaslar yabani bi jako aldım 1 yaslarında yanına pek yaklastırmıyor hırlıyor  bağırıyor çok korkuyor ne yapmam lazı nasıl evcilleştirebilirim daha önce beslemiş arkadaslar varsa lütfen yardıımlarınızı bekliyorum

fserinpinar

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
serinpinar
yardımı olur mu bilmiyorum ama bir bak istersen arkadaşım ;
Göz temasından sürekli kaçının, ürkmesini veya size üstünlük sağlamasını engellemiş olursunuz, genel olarak jako papağanları sizi ürkütmek için veya korkusundan hırlar.

Hergün aynı saatlerde yanına gidin ve hırlamayı kestiği mesafede durup bişeylerle uğraşın, bunun için en uygun yöntem bir sandalyede göz temasından kaçınarak oturmak olacaktır. Hergün bu mesafe kısalacaktır ve en sonunda artıkkafesin yanında durmanıza rağmen hırlamadığını göreceksiniz.

Asla ona bağırıp kızmayın, sizinle inatlaşabilir veya ürküp size hiçbir şekilde yakınlık göstermeyebilir. Hergün yemini suyunu koyarken kısık sesle ona tatlı kelimeler söyleyebilirsiniz. Size alışması sürecinde bunları yapmanız işleri daha kolay hale getirecektir.

(alıntıdır : http://www.kamingo.net/?tag=papagan-evcillestirme )

fserinpinar

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
serinpinar
estağfurullah rica ederim.. ürkütmeden sabırla yaklaşın genelde normal olarak yabani oluyorlar.. kolay gele..

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
sabır herşeyin ilaçı sabır sabır sabır.ALLAH kolaylık versin....

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
teşekkürler arkadaslar hallettim gibi biraz aç bırakmıstım elimde çekirdeği görünce hırladı filan ama yavaşça yaklastırdım elimden aldı hırlasada sanırım bizimki biraz obur yemekle kandıracaz:D

fserinpinar

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
serinpinar
eziyetle hiçbir zaman güven veremezsin ve yakınlaştıramazsın olsa bile yanlış bir uygulama ona daha iyi davranmalı zamanla sana güvenmesini sağlamalısın..

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
yanlıs anlasıldım sanırım birazcık acıkmasını sağladım üstat eziyet amaçlı değil

fserinpinar

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
serinpinar
istediği zaman bulunduğu yerde yiyeceğini bulması bile onu sana yakınlaştıracaktır , çünkü eve ortama ve gördükçe de sana alışacaktır.. aç bırakmamanı tavsiye ederim