Kırmızı Lekeler ve kan

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Son bir ayda 7ye yakın bu resimdeki yaşlarda yavru kaybettim. Hepsinde halsizlik, gözler yarım açık, bitkin görüyorum ertesi gün ölüyor.  ayrı yuvalarda gerçekleşti . Kursakları dolu ısı nem uygun seviyede temizlik had safhada bit vs yok.  Mamadan diyeceğim. mama içeriğinden bahsedeyim. ama sanmıyorum mamadan olduğunu. Olabilir diyen olursa bahsederim.  2 gün önce 2 yavru daha öldü pendiğe otopsiye götürdüm henüz sonuç gelmedi.. bu arada birtek bu yavruda bu lekeler ve kan dikkatimi çekti. poposunda kan var makatının yanında cildinden çıkıyor sanırım makatında bir sıkıntı yok.  sırtında makatının üzerinde kanatlarında ve ayaklarında morluklar var. anne yaptı diyeceğim kafasında hicbirsey yok artı besliyor beslememezlik yok. Bilginiz varsa tavsiyelerinizi rica ediyorum.

mustafa ucar

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
BAKAR
yazık olmuş çok üzüldüm umarım en kısa zamanda derman bulursunuz

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Hiç başıma gelmedi ama aklıma gelen erkek kuş çiftleşmeye çalışmış olabilirmi? üzerine çıkınca sırtını kanatabilir, makat bölgeside tahriş olabilir, emin değilim sadece fikir yürütüyorum.
İnşallah son olur.

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
yazık olmuş inşallah bir an önce bulursun sıkıntının ne olduğunu .benim hiç bir fikrim yok

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Tesekkurler umarım bulunur bekliyoruz üstadlar başlığı görsünde mesaj yazsın diye.. Otopsidende sonuç gelmedi diğer yavrularla ilgili birsürü şey okudum ama emin olamıyorum daha önce yaşamayan bilmez hani gecemi gündüzüme katıyorum hergün 2 öğün 15çeşit katkı mama yapıyorum sularına yeri geliyor elma sirkesi yeri geliyor limon, sarımsak vs katıyorum  yerleri kafesleri temizlemekten fıtık olacam bu kadar özen gösterince birde ölmüyorlarmı. öldüresim geliyor  crying  :)

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Merhaba gerçekten çok üzüldüm yavrulara.Bence bir hastalık değilde erken neeee kızışmış bir babanın gaga darbesi gibi duruyor aynı problemi bende kanaryalarımda yaşamıştım.Umarım gerçek problemi bulursun allah yarım etsin.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
Tesekkurler umarım bulunur bekliyoruz üstadlar başlığı görsünde mesaj yazsın diye.. Otopsidende sonuç gelmedi diğer yavrularla ilgili birsürü şey okudum ama emin olamıyorum daha önce yaşamayan bilmez hani gecemi gündüzüme katıyorum hergün 2 öğün 15çeşit katkı mama yapıyorum sularına yeri geliyor elma sirkesi yeri geliyor limon, sarımsak vs katıyorum  yerleri kafesleri temizlemekten fıtık olacam bu kadar özen gösterince birde ölmüyorlarmı. öldüresim geliyor  crying  :)
Dediklerinde çok haklısın. Umarım bundan sonra birşey olmaz.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bence tüy yolma dan kaynaklanabilir...Genelde bu tür tüy yolma olayını dişiler yapar...Sanırım Anne kuş biraz gaddar davranmış...

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
evet sorunu çözemedim hala bu yavru istisnaydı sanırım bunu annesi dövmüştü diye düşünüyorum artık. Behsat bey sizin bahsettiğiniz gibi aynı durum. Sanırım sorunumuz aynı. Bıktım yavru çöpe atmaktan 100ü geçmiştir çöpe attığım. Ne yaptıysam olmadı.

aspava

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
izbudak
günaydın..cok büyük bir üretimhanem ve tecrübem yok fakat benim yorumum stres olmuş yorgun anne..yavru belli bir büyüklüğe gelmiş onun yuvadan ucmasını isitiyor artık  ve onu zorlarken sanıım hırpalıyor..geçmiş olsun umarım bir an önce bu sorunun çözülür...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
kesinlikle annesi veya babasının işi bazen yuvadaki hırçın en büyük yavrularda yapıyor ama çok nadirdir en büyük olasılık annesi sonra baba geliyor kardeşi en son kanatındaki kırmızı leke anne babasından birisinin yavru hareket ettikçe denk gelen yere vurup ısırmasından kaynaklanan kızarmalardır kuyruk kısmındaki uğraşılmışlık akla kanibalizm başlangıcını getiriyor mineral ve vitamin eksikliğinden bu tarz durumlar oluyor  fakat tamamen anne ve babanın aşırı rahatsız edilmesindende kaynaklı olabilir ana.ların ayrılıp besiye çekilme vakti gelmiş demektir anaçlara selenyum fosfor kalsiyum ve protein takviyesi yapmakta fayda var mümkün ise ayrı ortamlarda dinlendirin en az 2 ay boyunca kolay gelsin.