Kısa ve öz teşekkürler.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Abilerim kardeşlerim herkeze selamlar. Suanda 1 çiftim var yumurtluyorla suanda 2 yumurtaları var devamı gelicek. Mama veriyim mi kuşlara yumurtlama dönemlerinde kulaçkaya yatarken degil ama özellikle sölüyorum abilerim Yumurta yaparlarken. Cevaplarınızı bekliyorum Selamlar.

Mamaya kattıklarım: Yumurta, yumurta kabugu, keçi boynuzu tozu , kırmızı lahana , kıvırcık, havuç , irmik , mısır unu, Galete unu, ceviz, fındık, fıstık içi, Diazem-256.

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
bu malzemelerle yaptığınız mamayı yavular çıkınca keçi boynuzu tozunu katmadan verin. şuan vermenizde bir sakınca yok diye düşünüyorum.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
haftada 1-2 devam edin yavrular çıktıgında her sabah verin ama k.boynuzu olmadan.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yavruları yok suanda haftada 2 kez versem yeterli olur mu bu şekilde birde keçi boyunuzu yavrulara iyi gelir diye biliyordum ben yanıldıgım noktoyı acıklayabilir misniz ?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
İLK YAVRU CIKANA KADAR MAMA VERMEYİ AZALT HATTA MÜMKÜNSE VERME SADCE SEBZE AĞIRLIKLI SEYLER VERMEYE CALIŞ... MAMA VERMEYE DEVAM EDERSEN ERKEK KIŞKI OLDUĞUNDAN DİŞİ KUŞ ÇOK FAZLA RAHATSIZ ETMEK İSTEYEBİLİR.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Anladım bugun verdim yumurtalara biraz katkısı olsun diye. bugunden sonra daha vermem haklısınız. Yavrular Cıktıgında neden keci boynuzu vermiyim ben iyi gelir diye biliyordum.

mersin

Üyemiz
Adı
Hüdaver
Soyadı
DEVECİ
Es selamü aleyküm; aslında yavrusu olmayan bu gibi kuluçkada olan kuşlara haftada 1 yada hiç vermemek lazım (mamanız da bayagı bi çeşit var )herşeyin fazlası zarar hem erkek kuş kızdıgı zaman dişiye sorun çıkara bilir hemde fazla bakım (hergün)  dişiyi yağlandırabilir  keçi boynuzu da fazlası zarar (fakat ben çok abartmamak kaydı ile yeni yavrulardada kullandım bi sıkıntı olmadı TABİ BU SİZDE VEYA BİR BAŞKASIN DA OLMICA anlamına gelmez )dengeli beslenme en iyisi  hayırlı üretimler (fi emanillah )

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Anladım bugun verdm akşam alırım mamayı önlerindn bu gundn sonra da vermem. Öteki yumurtasız kuşlarıma vermemi tavsiye eder misiniz ? mamayı ne kdar vermem lazım haftada.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Anladım bugun verdm akşam alırım mamayı önlerindn bu gundn sonra da vermem. Öteki yumurtasız kuşlarıma vermemi tavsiye eder misiniz ? mamayı ne kdar vermem lazım haftada.
Haftada 1 veya 2 defa

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Uğur ŞANLI' Alıntı:
art arda 2 gün versem sorun olur mu ?  haftada 2 gün yani.
art artda niye veresin??
haftada 2 günün amacı
zaten aralıklarla vermek anlamına gelir uğur.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
kuş az oldugundan mamayı yaptıktn sonra bozulma olasılıgı var dolapta kaç gun bekletebilirm mamayı ?

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
anladım bugun verdim birde cuma günü veririm tamamdır. Teşekkürler. Kuşlar kaç gün arayla yumurta bırakır ilk yumurtadan sonra.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
normalde 2 gün ara ile bırakırlar
sen onları not tut
yumurtadan yavrunun çıkacagı zamanıda bilirsin.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
bu ayın 4ünde yumurtladı o zaman yarın 2. yumurtayı bırakması lazım. Yumurtayı bıraktıktan sonra çiftleşirken gördüm. şimdide çiftleşirken gördüm. inş dediginiz gibi olur.