KISIRLAŞTIRMA ?

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Arkadaşlar ben hiç ihtimal vermiyorum ama kulaktan duyduğum bir duyum var söylenene göre bazı üreticiler yavru muhabbet kuşlarını satmadan önce ilaç vasıtasıyla kısırlaştırıyormuş ve o kuşlar hayatları boyunca üremiyormuş böle birşey mümkünmü acaba ????  yorumlarınızı bekliyorum

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Serkan KUCCUK' Alıntı:
bu dediğinizi üreticinin yapacağını sanmıyorum . Ama bazı ithal yurtdışından gelen kuşlara uygulandığını duydum hatta bir arkadaşımda da şahit oldum.
Şahsen ben kendi ürettiğim kuşlarda böyle birşey yapmam hatta cift olarak verdiğim kuşlar icin yavru alan yumurtlayan arkadaşlar arayıp teşekkur edıyor mutluluklarını dile getiriyor buda bana ayrı bir sevinc veriyor.
Arkadışıma katılıyorum sırf bencilliği yüzünden kuşunu kısırlaştıran o kuşların anne baba duygularından  ömür buyu mahrum eden birisinin insanlığından şüphe ederim o kuşlarının vebalinin altından kalkamaz...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
ahmeterol' Alıntı:
Arkadışıma katılıyorum sırf bencilliği yüzünden kuşunu kısırlaştıran o kuşların anne baba duygularından  ömür buyu mahrum eden birisinin insanlığından şüphe ederim o kuşlarının vebalinin altından kalkamaz...
+1

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
tşk ederim arkadaşlar peki kısırlaştırılmış kuşları nasıl anlarız nasıl kaçınırız bu kuşlardan  bilginiz varmı

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli Arkadaşım;

çok özel kan olan kuşlarda,Atıyorum hem 2 tepeli derece almış full kahverengi bir çift muhabbet kuşu kanınız var.(Ben bu renk kuşu ömrümde bir kere 89 yılında bir fuarda gördüm).Uzun bir süre yavrularını aldınız ve artık damızlık olarak kullanılamıyacak.İşte bu gibi durumlarda başkası aynı kanı bulamasın diye yapılıyor.Aslında böyle bir uygulamayı yapana yapılacak şeyi biliyorum da neyse şimdi asabım bozulmasın.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
ahmeterol' Alıntı:
+1

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ben Türkiyede bu türlü bir üretici olabileceğini düşünmüyorum...