KİZIŞTIRICÍ KULLANMALI MIYIM?

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Herkeslere  merhabalar..
İki hafta önce dişi kuşumu alırken kuşçu bana quik kızıştırıcı da verdi. Bunu kullanmaya başla hemen sonuç alırsın dedi. Fakat kus biraz hastalandıgı için bu yemi kullanmak için iyileşmesini bekledim. Şimdi dişi kuş gayet sağlıklı gözüküyo. Kuşlarım da birlikte çok iyi anlaşíyolar. Bu yemi  düzenli olarak kullanmalı mıyım yoksa  ihtiyaç oldugu takdirde mi kullanmalıyım ya da kuşların birbirlerine biraz daha mı alışmalarını beklemeliyim bi de kullanmaya başladıgımdan itibaren yuvalık takmalı mıyım?  Son olarak da zararı var mıdır?
Çok soru sordum dimi  squint

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
son sorunuz için cevap evet:)
bence ilaç yerine doğal kızıştırıcı kullanın
nijer tohumu
rendelenmiş havuç
yumurta
keçi boynuzu tozu..
ve yuvalığı bunları kullandıktan 10-15 gün sonra takın.

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Mert AYDIN' Alıntı:
nijer tohumu
rendelenmiş havuç
yumurta
keçi boynuzu tozu..
Ama zaten bu ilaç degil ki yem gibi bi sey. İcindekiler de sari darı kanarya yemi  yumurta seker nijer tohumu falan var. Mamayı yemiyolar cunku bi kere yapmistim hiç yemediler.

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
ilk dfa mama verilen kuş biraz yadırgayabilir. alışık olmadığı bi koku ve renkte bi şey çünkü. ama biraz yediklerinde bayılıyorlar diyebilirim. Mert Beye katılıyorum doğal yolları kullanmak en iyisi

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Peki ne zaman vermeye baslamaliyim disi kusu alali iki hafta oldu

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar daha net bilgiler verecektir. Ama kuşlarınız anlaşmış görünüyorsa verebilirsiniz. tabi verim almak için kuşlarnızın belli bi olgunluğa erişmeleri de gerekecektir.

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Bir hafta sonra vermeye baslıyorum o zaman verdiken iki hafta sonra.da yuvalıgı takarım.  :)

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
zaten bi zaman sonra kendilerini belli ederler. çiftleşme başlarsa 3-4 gün sonra yuvalık takılabilir kanımca:D

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Mert AYDIN' Alıntı:
nijer tohumu
rendelenmiş havuç
yumurta
keçi boynuzu tozu..
Kuşlarınız birbirine eş aldığında vermeye başlayabilirsiniz. Peki onu nasıl anlarım derseniz sık sık öpüşürler, birbirlerini kaşırlar, erkek daha hareketli olur ve dişi nereye o oraya :D İşte o zaman doğal kızıştırıcılar devreye girebilir... Hayırlısı olur inşallah

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Kuşlarınız birbirine eş aldığında vermeye başlayabilirsiniz. Peki onu nasıl anlarım derseniz sık sık öpüşürler, birbirlerini kaşırlar, erkek daha hareketli olur ve dişi nereye o oraya :D İşte o zaman doğal kızıştırıcılar devreye girebilir... Hayırlısı olur inşallah
+1
aynen.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Kuşunuzun ortamına alışması, orayı benimsemesi, sahiplenmesi, yadırgamaması,
ev ahalisine alışması, onlardan ürkmemesi, kuşun psikolojisi, bi komplike bi durumdur.
yani kuşu al. erkeğin yanına at, 1 ay sonra tak yumurtalığı, gelsin yavru muhabbetler şeklinde değildir. Bu süreç kimi kuşlarda 10 gün olurken, bazı kuşlarda 3-4 ayı bulabilmektedir.
Bu doğal bi süreçtir. Bizler sadece yumurta ve yavruların alımını hızlandırmak için
kuşların ihtiyaçlarına mümkün olduğunca cevap vermek, ve stresten uzak tutmak için
bazı şeyler yapabiliriz. Eğer çok iyi anlaşmışlarsa, ikiside kızışmışsa, bakımlarıda iyiyse,
süreci hızlandırmak için, nijer tohumu, havuç, mama, gibi destekleyici gıdalar yardımcı olabilir.
ama kesin çözüm değildir. 
dişi geleli 15 gün olmuş, bence kızıştırıcı vermek, yuvalık takmak için erken.
kuşlarınız eş yumurta yapmak istediklerinde zaten gözlemlerinizle bunu anlayabilirsiniz.
bence acele etmeyin.