KOKU SORUNU....

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
2 tane yavru var ve gün geçtikçe okusu artıyor . biraz önce hem kafesi hemde vulaıgı temizledim ama ne çare hala kokuyor bunu nasıl yok edebilirim . aynı odayı paylaşıyorum kuşlarımla, buna sizin yardımınızla bi çözüm bulalım lütfen.
tabanı plastik çıkabilen yuvalıklardan alsam ve değiştirsem dişi yuvayı yadırgar mı 2 tane 15 günü geçkin yavrum var ....

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
taban kumu kafesin dibine mi konuyor yoksa yuvalığın dibinemi?
ayrıca kum kokuyu emiyor mu yani? çeşit çeşit taban kumları var hangisi en iyisi?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bende 2 tip kum var. Bir tane yemeleri için karışık renkli onu tabana serdim ama esas koku çeken kum değil. Birde ince akvaryum silis kum diyorlar sanırım çok ince onu yuvalığa koydum vede dişarı becerdiler atmayı.

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
1.si Yuvalıklarına asla kum koymayın.Yuvaya en uygun malzeme talaş
2.si Sanibird kuş kumu kullanmaya başladığımdan beri koku %75 azaldı.Alt temizlik süreleri 3-4 günden 1,5-2 aya çıktı.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Remzi DEMİR' Alıntı:
1.si Yuvalıklarına asla kum koymayın.Yuvaya en uygun malzeme talaş
2.si Sanibird kuş kumu kullanmaya başladığımdan beri koku %75 azaldı.Alt temizlik süreleri 3-4 günden 1,5-2 aya çıktı.
Bende witte molen taban kumu kullanıyorum kokuyu bayağı önledi.Slm

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
murat yuvalığı hergün temizle ve içine bol talaş koy... 2-3 gün sonra bak koku kalmaz.ama yuvalık ıslak ve rutubetli olmayacak öyleyse kurut..özellikle çam talaşı güzel oluyor..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ya düzenli ve sık temizlik yada kuş kumu ikisinden birini tercih etmeniz gerekiyor bide havalandırmayı unutmayın

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Asıl noktayı kaçırmayalım arkadaşlar dışkının cıvık ve koku yapmasının tek nedeni e-colidir.
E-coli hastalığına yakalanan kuşlarda süratli bir elektorit eksikliği ortaya çıkar. Buda y avruları çok çabuk etkiler ve gelişimleri çok ağır seyreder. E-coli bağırsakları bozduğu için ishal ortaya çıkar ve buda ağır bir koku meydana getirir. Bu tür durumlarda hemen e-coli tedavisi uygulamanız ve elektrolit desteği sağlamanız gerekiyor. Talaşı hergün değiştirmek yada taban kumu koymak halının altına tozları saklamaya benzer.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
e-coli tedavisinde en etkili ilaç ve yöntemler nelerdir pek hazır konu acılmışken hem bana hemde diğer arkadaşlara bilgi verirseniz seviniri.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
e-coli tedavisinde en etkili ilaç ve yöntemler nelerdir pek hazır konu acılmışken hem bana hemde diğer arkadaşlara bilgi verirseniz seviniri.
Amoxcillin: 1500-3000 mg/galon.
Baytril veya Cipro: 250 mg/galon. Baytril ve 750 mg/galon Cipro. Bu ilaçları üretim sezonu içerisinde kullanmayınız.
Primor: 30mg/ kuş başına suyla verilir.
Bactrim: 30-60mg/galon.
Cephalexin: 2500-3000 mg/galon.