Kolay,Pratik,Kullanışlı folluk yapımı

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Merhaba arkadaşlar kendimce yapmış ve görmüş olduğum folluklara dayanarak benim gibi folluk bulamayan arkadaşlar için düzenlemiş olduğum bir plandır daha önce hiç bir yerde rastlamadım plan (Ç)alıntı değildir.

Kullanılacak Malzemeler:

-Mukavva
-Yapıştırıcı
-Makas
-Market poşeti

Tüm yorumlara açığım

=Panit üzerinden anlatmaya çalıştığım resim planım=   

http://img233.imageshack.us/img233/7839/adszzeu.png

Resmi açıp baktığınızda yakınlaştırmanızı tavsiye ederim biraz saçma oldu ama neyse :D

Resmi açıp baktığınzda plandaki folluk kısmının yarım yuvarlak oluşturacak şekilde koyulan poşetin annenin tırnaklarının delmesi gibi bir sorun cıkarabilir ben oraya eklememişim ama 3/4 kat poşet gecirilebilir.

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Bence çok randımanlı olmaz. Muhabbet kuşları kemirmeyi seven türler, ahşap yavruluğu kemiren bu zalımlar, mukavvaya neler yapmaz. Diyelim ki, kemirme sorunu olmadı; hasbelkader su damladı veya döküldü, mukavva çok çabuk eriyen bir kağıt türevi. Benzer sebeplerden dolayı çok kullanışlı olmayacağı kanaatindeyim.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Bu kadar zahmet verip çok sağlıklı olmayan kullanışsız bir folluk yapacağınıza 3-5 lira verip yeni bir folluk almanızı tavsiye ederim... :)

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Baya haklısınız su dökülmese bile dışkılama yaparlar

Sonuç= Tez çürüdü  rotfl  rotfl  rotfl

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
İsmail YÜCE' Alıntı:
Bu kadar zahmet verip çok sağlıklı olmayan kullanışsız bir folluk yapacağınıza 3-5 lira verip yeni bir folluk almanızı tavsiye ederim... :)

Ben yukarıdada bağsettiğim gibi hiç bi yerde bulamadım anca eminönü gibi istanbulda bulunabilcek yerlere gitmem lazim o bakımdan olabilir mi diye sizlere sordum :D

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
      Bence çok randımanlı olmaz. Muhabbet kuşları kemirmeyi seven türler, ahşap yavruluğu kemiren bu zalımlar, mukavvaya neler yapmaz. Diyelim ki, kemirme sorunu olmadı; hasbelkader su damladı veya döküldü, mukavva çok çabuk eriyen bir kağıt türevi. Benzer sebeplerden dolayı çok kullanışlı olmayacağı kanaatindeyim.

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
İsmail YÜCE' Alıntı:
      İsmail bey öncelikle merhaba diyor ve affınıza sığınarak yanlış düşündüğünüzü belirtmek istiyorum. Şöyle ki; bu ve benzeri paylaşımlarda meselenin 3-5 lira meselesi olmadığı düşüncesindeyim. Bu tür girişimler "ben yaptım, benim eserim, istersem oluyormuş, v.s." gibi insanın hevesini tatmin etme çabasıdır. Forumda arama yaptığımızda onlarca "kendin yap" çalışmaları mevcut. Ben 2-3 hafta önce yuvalık yaptım, inanın maliyeti 15-20 lirayı buldu ama çevremdeki petshoplardan almaya kalksam dediğiniz gibi 3-5 liraya bulabilirdim. Ama bu farklı bir duygu. "Ben yaptım, gayette güzel oldu" duygusu (bir de yavruları görürsem inşallah :) ) Ayrıca olaya sosyolojik olarak bakarsak; söz konusu girişim ve benzerleri, tüketici toplum yerine üretici toplum kaygısını da pekiştirir. Yanlış konuştuysam affola, selamlar.

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
      İsmail bey öncelikle merhaba diyor ve affınıza sığınarak yanlış düşündüğünüzü belirtmek istiyorum. Şöyle ki; bu ve benzeri paylaşımlarda meselenin 3-5 lira meselesi olmadığı düşüncesindeyim. Bu tür girişimler "ben yaptım, benim eserim, istersem oluyormuş, v.s." gibi insanın hevesini tatmin etme çabasıdır. Forumda arama yaptığımızda onlarca "kendin yap" çalışmaları mevcut. Ben 2-3 hafta önce yuvalık yaptım, inanın maliyeti 15-20 lirayı buldu ama çevremdeki petshoplardan almaya kalksam dediğiniz gibi 3-5 liraya bulabilirdim. Ama bu farklı bir duygu. "Ben yaptım, gayette güzel oldu" duygusu (bir de yavruları görürsem inşallah :) ) Ayrıca olaya sosyolojik olarak bakarsak; söz konusu girişim ve benzerleri, tüketici toplum yerine üretici toplum kaygısını da pekiştirir. Yanlış konuştuysam affola, selamlar.
Kesinlikle katılıyorum.

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
ustadım katılıyorum evet bıseylerı kendınız yapmak cok farklıdır ama suda var sonucta hepımız canlı hayvanlarla ugrsıyoruz ve cana mal olacak hatalar yapmamalıyız kı gerekırse 3-5 tl yı de gozden cıkarmamız gerekır kanısındayım arkadas degerlendırmıs bıseyler yapma cabasında onada tebrıkler ama bence kullanıslı bırsey olmamıs  ıhtıyacı olan seyı sorsa kı ustadlar degısık fıkırler sunabılır dıye dusunuyorum yanlıs bısey dedıysem bızden de affola

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Muharrem AVCI' Alıntı:
ustadım katılıyorum evet bıseylerı kendınız yapmak cok farklıdır ama suda var sonucta hepımız canlı hayvanlarla ugrsıyoruz ve cana mal olacak hatalar yapmamalıyız kı gerekırse 3-5 tl yı de gozden cıkarmamız gerekır kanısındayım arkadas degerlendırmıs bıseyler yapma cabasında onada tebrıkler ama bence kullanıslı bırsey olmamıs  ıhtıyacı olan seyı sorsa kı ustadlar degısık fıkırler sunabılır dıye dusunuyorum yanlıs bısey dedıysem bızden de affola
        Muharrem bey kardeşim, estağfurullah daha üstad olamadık, yolun başındayız :) "3-5 lirayı gözden çıkarmalıyız" diyorsunuz ki sonuna kadar desteklerim hatta yukarıdaki yazımda "15-20 lirayı gözden çıkarttım" dedim. Zaten ben ve diğer arkadaşlar da olmayacağını, sakıncalarını belirtmişiz. Ayrıca Ege arkadaş ta,"olabilir mi?" diye fikir sormuş. Yani netice itibariyle hemfikiriz. Benim söylemek istediğim; bu tür "kendin yap" çalışmaları, fikir vererek, eleştirerek teşvik etmeliyiz. Selamlar.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
birşeyleri denemek, üretmek, çalışmak iyidir
bugün bunu mukavva ile deneyen yarın geliştirip tahtadan dener,
denildiği gibi bence 3-5- tl söz konusu değildir.
10 tl verirsin alırsın kullanırsın
50 tl ye kendin mal edersin ama daha da içine siner
kendin yapmışsındır çünkü:)
tebrik ederim....

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞIM EMEĞİNE SAĞLIK FAKAT BIRAZ DAHA ARAŞTIRARAK UYGULARSAN SONUÇ ALABILIRSIN YUVALIK DELIK VE TABANA MESAFESIYUKSEKLIĞI STANDART YAPMAN FAYDA SAĞLIYACAK KEMIRGEN KUŞLARA PLASTIK TURU MADDELER ZARAR VERECEKTIR SLM

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Güzel bir deneme olmuş ellerinize sağlık. Yalnız kullanmayı düşündüğünüz malzemeler yanlış seçim olmuş. Çünkü dışkı belli seviyede asit de içerir. Bu asitler de poşet ve mukavvaya zarar verecektir. Allah korusun yavrular içindeyken oluşan bir kazada en çok üzülen yine siz olacaksınız. Projelerinizin devamını bekliyoruz :)