konu bölünmüştür... Erkek kus yavrularin tuylerini yoluyor

Emre Yiğit

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Yigit
Arkadaşlar benim dişi kuşum vardi 1 yaşinda 2 gun once ona bi erkek kus aldim eve getirdim es olsunlar diye. Kiz olan cok hareketli surekli kafasini salliyor yaklaşıp yaklaşıp uzaklaşıyor. Ama erkek oldugu yerde sabit duruyor ya da arada kaçıyor. Cok yaklastiklari zamanda bazen bi gaga atiyorlar ayrılıyorlar hemen. Durum nedir ne yapmam gerekir yardimci olur musunuz?

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Emre YİĞİT' Alıntı:
Arkadaşlar benim dişi kuşum vardi 1 yaşinda 2 gun once ona bi erkek kus aldim eve getirdim es olsunlar diye. Kiz olan cok hareketli surekli kafasini salliyor yaklaşıp yaklaşıp uzaklaşıyor. Ama erkek oldugu yerde sabit duruyor ya da arada kaçıyor. Cok yaklastiklari zamanda bazen bi gaga atiyorlar ayrılıyorlar hemen. Durum nedir ne yapmam gerekir yardimci olur musunuz?
Emre bey konuyu soru cevap bölümüne açarsanız diğer konuyla iç içe girmeyeceğinden soru ve cevaplar karışmamış olacaktır.

Sorularınıza gelecek olursak bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.
Aldığınız erkek kuş kaç yaşında dişiden küçük mü ?
Ortam-yer değişikliğinden dolayı yabancılık çekmesi ve çekinden durması normal, şuan o kafesin sahibi ve hakimi dişi kuşunuz, eğer ikinci bir kafesiniz varsa kuşları birbirlerini görecek şekilde ayırın, yuvayı erkek kuşun bulunduğu kafese takınız, 15-20 gün bu şekilde kalsınlar daha sonra dişi kuşu erkeğin bulunduğu kafese bırakınız.

Tek kafesiniz var ise biraz zamana ihtiyacı var erkek kuşun. saygılar.