Konuşan Muhabbet Kuşu'nda Kanatlarında Güçsüzlüğe Çözüm Bulunabilir mi ?

Serkan_Yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Yılmaz
İyi Akşamlar , İyi Forumlar.
Takip Ediyorum Bayadır Forumu Ama Pek Konu Açmıyorum.

Erkek Muhabbet Kuşum Yavruluktan Beri Bende , Ellerde Gezdiği İçin Kanatlarında Güçsüzlük Var.
Uçamıyor , Elinden Bi Yere Gitmek İsteyince Hatta Genelde Düşüyor ve İçim Acıyor Açıkcası.

Mama Falan Aldım Kuşlara,Ballı Yem Falan Aldım Renklerinde Bu Bakımı Gösterdiler Güzel Bi Şekilde Ama .

Kanatlarındaki Sorunu Nasıl Çözeriz , Çözebilir miyiz ?

Teşekkürler , İyi Akşamlar.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Resim koyarsanız yardımcı oluruz. belki french molt  olabilir.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
İyi bakım yapıp kuşa serbest uçuş imkanı tanıyacaksınız.Kuşunuzun kanatlarını kontrol edin tammı?

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Durumu iyi analiz etmek lazım.Elde gezen kuş kafesten çıkan kuştur.Helede yavruluktan beri bu şekilde ise evin içersinde odadan odaya hiç konmadan gezmesi gerekir.Mesela ben kuşları kafesten çıkarayım 1 metre sonra düşer yere.Bu kanat güçsüzlüğünün ifadesi değildir mesela.Hiç uçmayan kuş uçma yetilerini kaybettiğinin ve kullanmadığı kanatlarının uçma vazifesini yerine getirecek şekilde olmadığının ifadesidir.Ancak sürekli kafesten çıkan bir kuşta başka sorun aranmalıdır.
Eğer sizdeki durum anlattığım gibiyse kanat zayıflığı belli eksikliklerin dışa vurumudur.Bakım ve beslenme şartlarının gözden geçirilmesi gerekir.