KONUŞTURMA HAKKINDA yardım

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
arkadaşlar yavru kuşum var. daha eve alışıp ötmeye başlamadı. öylece oturuyor kafeste. konuşturmak için cici kuş diyorum sürekli beni dinlemiyor. arkasını dönüyor. zaten elime de tam alışık değil. hala  benden biraz korkuyor. 2 tane sorum var.

1- kuşu konuşturmaya başlamak  için önce kendime tam olarak alışmasını elimde parmağımda korkmadan oturduğu zamanın gelmesini mi beklemeliyim??

2- bir de bu kuş kendi başına hiç ötmüyor ama sabahları 2 3 saat  alt kattan gelen kuş sesleriyle coşuyor. sürekli o kuşa  cevap veriyor. ötüyor da ötüyor. kafesten çıkmak istiyor. 2 3 saat  pür dikkat onu dinliyor.  beni dinlemedi hiç öyle. ses kesilince süt dökmüş kedi gibi oturuyor.  bu
diğer kuşun sesi onu konuşturmamı engeller mi?

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
arkadaşım sen aynı konu üzerinde bukadar çok durursan devamlı aynı konu hakkında sorular sorarsan insanları bıktırırsın kimse sana cevap vermez benden söylemesi şekil 1A

denizcivil

Üyemiz
Adı
deniz
Soyadı
civil
Mehmet Ali EREN' Alıntı:
arkadaşım sen aynı konu üzerinde bukadar çok durursan devamlı aynı konu hakkında sorular sorarsan insanları bıktırırsın kimse sana cevap vermez benden söylemesi şekil 1A

peki arkadasım haklısın... ama sormadan da öğrenemem ki :(

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
dostum öncelikle  kus  kaç aylık  bu iş  sana  yada  ilk kez  besleyecek olan dostlara  tavsiyem  kesinlikle 35 40 günlük yeni  yeme  düşmüş kuşları seçmenizdir  ve  o kuşu kesinlikle  ürkütmemeniz  günlük elinize alıp sevmenizdir keza  öyle bir  kuş  en fazla  elinizi hafif açıtacak sekilde ısırır ve kafes  içinde parmağınızda o bıkıp yada  siz  bıkıp tüneğe inene  kadar  yada  siz indirene  kadar parmağınızda durdurmanızdır ardından 2  3  gün geçeden yemlikleri kafesten almanız  ve ertesi gün saat  10:00  11:00 civarı avcunuza  yem alıp ona  dogru usul usul yaklastırın ve  avcunuza gelmesini bekleyin  kısacası sizden zarar gelmeyeceğini anlaması ve sizin onun efendisi  oldugunuzu ona öğretmeniz içinde.... geri kalan kısım zaten kendiliğinden gelecektir konuşturma kısmı en kolayı merak etmeyiniz  önce  GÜVEN...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Karahan UZUN.' Alıntı:
dostum öncelikle  kus  kaç aylık  bu iş  sana  yada  ilk kez  besleyecek olan dostlara  tavsiyem  kesinlikle 35 40 günlük yeni  yeme  düşmüş kuşları seçmenizdir  ve  o kuşu kesinlikle  ürkütmemeniz  günlük elinize alıp sevmenizdir keza  öyle bir  kuş  en fazla  elinizi hafif açıtacak sekilde ısırır ve kafes  içinde parmağınızda o bıkıp yada  siz  bıkıp tüneğe inene  kadar  yada  siz indirene  kadar parmağınızda durdurmanızdır ardından 2  3  gün geçeden yemlikleri kafesten almanız  ve ertesi gün saat  10:00  11:00 civarı avcunuza  yem alıp ona  dogru usul usul yaklastırın ve  avcunuza gelmesini bekleyin  kısacası sizden zarar gelmeyeceğini anlaması ve sizin onun efendisi  oldugunuzu ona öğretmeniz içinde.... geri kalan kısım zaten kendiliğinden gelecektir konuşturma kısmı en kolayı merak etmeyiniz  önce  GÜVEN...
katılıyorum

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
ne güzel izah etmişler.Bende aynen böyle yaptım ve şimdi kuşum cici kuş,babacık,cafer ve gıdı gıdı diyor. :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet Ali EREN' Alıntı:
insanları kırmayalım burası bir forum isteyen istediğini sorabilir. :-[ Bilgisi olanlar da cevabını verir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Konuşturmak için kuşunuzla ilgilenin. Günün belli bir bölümünü (özellikle akşam üzeri ) ona ayırın. Kuşunuza içinde c,ç,ş,k gibi harfler bulunan kısa kelimeler söyleyin. (Cicikuş,Aşkım,Şampiyon....,Babacık)Sizin emeğinizin ve sevginizin karşılığını verir. Petshoplara nasıl konuşturayım diye sorarsanız onlar size konuşturucu mama verir o mamalar konuşturmaya değil kızıştırmaya yarar. Önerirse hiç almayın.Satış hilesi.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Güven sağlamak çok önemli kesinlikle katılıyorum.
Birde sabah erken saatte ve C harfli kısa kelimeleri tekrar etmek iyidir diye duymuştum. Denemek lazım. (Cici, ciciş, canım, can gibi.)

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
insanları kırmayalım burası bir forum isteyen istediğini sorabilir. :-[ Bilgisi olanlar da cevabını verir.
evet öyle burası bir forum yanlız bu arkadaş herzamn aynı konu üzerinde defalarca farklı sorular soruyor cevabınıda alıyor ee birdaha aynı soruyu farklı bi şekilde sorarsan insanlar cvp vermez dedim bukadar olayı büyütmeye gerek yok