Konuşturma Hakkında?

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Herkese selamlar... Bende yaklaşık 3-4 aylık erkek bir kuş var. İlk kelimesi olarak cicikuş demeyi öğrettim ve şimdi kafesindeyken çok net olarak cicikuş cicikuş diye konuşuyor sürekli. Benden kesinlikle korkmuyor. Hatta çoğu zaman elimden kovarım, o uçar geri gelir :) Parmağımı havaya kaldırdığımda görür görmez hemen uçar gelir yani en ufak bir çekinmesi yok. Ama parmağıma aldığımda bir türlü konuşturamıyorum... Kafesinde kendi kendine konuşuyor ama dışarda sus pus oluyor kerata :) Parmağımdayken de konuşmasını nasıl sağlayabilirim?

Bir de konuşmaya başlayalı 1 hafta falan oldu. Çoğu zaman sorun yok ama bazen ayarı kaçırıp cicikuşkuşkuş falan diye takılı kalabiliyor :) Kendi ismi olan Paşa'yı da öğretmek istiyorum ama cicikuş demeyi de unutur diye korkuyorum. Sizce hemen diğer kelimelere geçmeli miyim yoksa bildiği kelimeyi iyice öğrenmesini mi beklemeliyim? Beklemem gerekiyorsa ne kadar beklemeliyim?

Çok soru sordum biliyorum ama daha önce hiç konuşturma işine girmemiştim bu konuda çok acemiyim :)

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Benim kuşumun adı da Paşa;)
Elinize aldığınızda konuşun sürekli onunla. Söylemesini istediğiniz kelimeleri söyleyin. Dediğiniz gibi alışmışsa daha çok konuşur, unutmaz.
Benim eski kuşum Selim aşkım gel öpücem cümlesini kuruyordu. Siz ilgilenmeye devam edin konuşun Paşa ile.

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Eğer cici kuş'u sürekli söylüyorsa yeni kelimeye geçebilirsin. Kolay kolay unutmazlar ama kendi Pikaçu'mdan örnek verecek olursam konuşmaya başladıkdan 7-8 ay sonra artık yeni kelime öğrenmiyor , o nedenle 7-8 aylık süreçte öğretebildiğin kadar öğret.

Pikacu'nun söylediği kelimeler;

*Pikaçu
*Beşiktas ( TV de herhangi bir maç başladığı an affetmiyor tezehatürat gibi Beşiktaş , Beşiktas Besiktasımmmmm  :) diyor .
* Gülçin ( Eşimin adı)
*Evren ( Benim adım)
* Hadi Görüşürüz Bye bye ( Bunu sadece evden dışarı çıkarken iş olsun diye her çıkışımda 1 kere söylüyordum 4 ay sonra baktım kendi söylemeye başlamış)
* Git Başımdan gerizekalı ( Bunu çok az söylüyor, şu an bunu söylemesi için uğraşıyorum.

* What's up
* Birebir eşimin kahkahasını taklit ediyor.
*Sabih Kuşum ( Kayınpederin adı nasıl öğrendi anlamadık :)

arada başka seyler de söylüyor ama çok net değil. yukarıda yazdıklarım gayet net ve anlaşılır.

Özellikle Pikaçu ve Beşiktas demesini video çekip arkadaşlarımla paylaştığımda benim söylediğimi zannediyorlar :)

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Evren bey sizinki maşallah ayaklı sözlük olmuş :) Konuşturmaya aslında pek hevesim yoktu ama Paşa Paşa diye adını söyleyerek sevdiğimde baktım ki konuşmaya çalışıyor :) Paşa zor geldi sanırım söyleyemedi. Stres de yaptı kafasını sallayıp yere vuruyordu konuşacam diye. Ben de daha kolay olur diye cicikuşu öğrettim ilk olarak, ki 2 günde öğrendi yani zorlanmadı. Şimdi Paşa'yı öğrenmesi daha kolay olur sanırım. Diğer kelimelerle şansımızı deneyeceğiz :)

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Konuşmaya çalışırken başını asagı yukarı oynatacaktır hatta konuşmadan hemen önce gagasını ya kafesinin içindeki gaga taşına, ya sizin tırnagınıza ya tv kumandasının kenarına  yada cep telefonununuz kenarına vuracaktır ondan sonrada kelimeleri söyleyecektir.

Konusurken tüyleri kabarır gözleri küçülür , bunlar onların dogal hareketleridir.

Paşa'yı da rahat söyler gibime geliyor.

Evren'ki benim adımı söylemesi doğası gereği çok zor , onu bile söylüyor. İnanın bizim isimlerimizi tamamen ev içerisinde benim ve eşimin konuşmalarından kapıp öğreniyor.

Bu süreçte sizi öğrendikleriyle çok şaşırtacak. :)

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Evren beye katiliyorum cok guzel bir sekilde ifade etmis benim kusumda 7-8 aydan sonra kelime ogrenmekte zorlaniyor ama yavru asamasinda koskoskos deme yi iki gunde ogrenmisti simdi bir aydir fistik dedirtemiyorum.

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Evet Evren bey dediklerinizi harfiyen yapıyor :) Tırnağıma vurarak, kafesindeyken de gaga taşına vurarak konuşuyor.

Dün bir 15-20 dk. boyunca Paşa demeyi öğrettim. Aynı ses tonunda o kadar süre konuşmak zor oldu ama sonuç mükemmel... Sabah kafesin örtüsünü açtığımda cicikuş paşaaa diye konuşuyordu :) 1 günde de Paşa demeyi öğrendi.

Şimdi diğer kelimelere geçeceğim. Konuşturma işinin bu kadar kolay ve zevkli olacağını bilmiyordum :) İlk kelimesini öğrenmesi biraz zor oldu yaklaşık 1 hafta uğraştım. Ama ilk kelimeden sonra kolay öğreniyorlar sanırım.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Babacık, kuşum kuşum, tatlı kuş, şaşkın ve aşkım gibi kelimeleride çok rahat 1 günde kapıyorlar.

Öneririm öğretmenizi :) Bazen hepsini peş peşe sayıyor bizimkisi.

Şuan 7 kelime öğrettim.

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Teşekkürler Müslüm bey. Benimki henüz 2 kelime biliyor ama aynen peşpeşe söylüyor bazen cicikuş paşaaa diye :)

Kaç kelime öğrenebiliyorlar bilmiyorum ama benimki daha 3-4 aylık. Hergün 1 kelime öğrense baya ilerleriz diye düşünüyorum :)