Konuşturma?

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
Herkese Selam.
Bir yavru muhabbeti konuşturmak için, konuşan başka bir muhabbet kuşunun videosunu veya ses kaydını dinletmek, doğru bir yöntem midir?
Bazı arkadaşlar bu yöntemle konuşturduğunu söylüyor.
Teşekkürler...

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Bence tam tersi hiç bir kuşun sesini duymaması lazım. Sadece size adapte olmalı sizin sesinize, söylediklerinize dudak hareketlerinize konsantre olmalı.

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
Benim size önerim bende hep başarılı oldu bu yöntem kendi sesinizi videoya çekin özlelikle gece  konuşmasını istediğiniz sadece tek kelimeyi dinletin ilk kelimeyi söktükten sonra gerisi gelecektir.Kesinlikle başka bir muhabbet kuşu konuşma sesi dinletmeyin bu seferde size alışmaz ben hepsini denedim söylenenlerin en verimlisi ilk yazdığım oldu :)

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
kafeste aynada olmasın size alıştıktan sonra takarsınız zaten sıze alıştıktan sonra taksanızda onla ilgilenmicektir.Sesinizi kaydedip dinletmek yararlı olacaktır fakat kuş sizin ilgilendiginiz zaman daha hızlı konusur gün içinde sız kendınız konusup ılgılenıp gecede ses kaydını dınletırsenız hem kuşla ılgılenmış olursunuz hemde kuş konusmayı daha cabuk söker size guveni artar

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Öncelikle şunu söyliyim kafeste ayna olması kesinlikle önerilmez, ki kuşunuzun ne konuşması için nede evcilleşmesi için aynanın hiç bir faydası yoktur aksine zararı vardır ''kursak kanseri'' hastalığına yakalanma tehlikesi de olabilir.
Konuşturma için ses kaydı önemli derecede faydalı olsada kendinizin birebir onunla ilgilenip konuşması çok daha faydalı olacaktır. Çünkü sizin onunla konuştuğunu görecek bunu hisedecek ve size karşılık vermeye çalışacak böylece ilerde sizin konuştuklarınızı tekrarlamaya başlayacak. Burda ki mantık kuş sizinle iletişime geçme isteğinden doğuyor