Korkuyorlar , Alıştıramadım Bi Türlü ..

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Bir çift muhabbet kuşum var . Yaklaşık 6-7 aylık . Birbirleriyle çok iyiler ama benden korkuyorlar . Nasıl alıştırabilirim ? Folluğa çok fazla girip çıkıyorlar .Acaba çiftleşme zamanları mı ? O yüzden mi böyle ?

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
kuşlarınızı olağa bildince rahatsız etmeden kontrol edin, folluğa girip çıkmaları çiftleşme hazırğı olabilir. Kuşlarınızı kendinize alıştırmanız için youtube tan ilgili videoları izlemenizi tavsiye ederim.

https://youtu.be/Nngx9OWI7j8

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Fırat AKAD' Alıntı:
kuşlarınızı olağa bildince rahatsız etmeden kontrol edin, folluğa girip çıkmaları çiftleşme hazırğı olabilir. Kuşlarınızı kendinize alıştırmanız için youtube tan ilgili videoları izlemenizi tavsiye ederim.

https://youtu.be/Nngx9OWI7j8
Teşekkür ederim Fırat bey . Videolara bakıyorum ama ümitsiz gibi görüyorum :(

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Gönderdiğiniz videodaki kuş tek . Bunlar çift olduğu için zorlaniyorum

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
çiftleride belli bir süre elinizi gösterin yanlız ani hareketlerle korkutmadığınızda alışacaklardır daha sonra elinize biaz yem koyarak elinizi kafese yavaşça koyun eliniden geldiğince sabırla bekleyin elinizi görüp elinize alışacak daha sonra elinizi yavaşça onlara yaklaştırın ve bekleyin. daha sonra elinizde yem ile kuşların özellikle erkek kuşlar daha çabuk tepki verdikleri için erkeğe doğru yavaşça dokndurun belli bir süre sonra göreceksinizki kuşlarınız size alışacaktır. Ama işişn temelindeki sabretmeyi unutmayalım.

Betüll

Üyemiz
Adı
Betül
Soyadı
Altunsöz
Fırat AKAD' Alıntı:
çiftleride belli bir süre elinizi gösterin yanlız ani hareketlerle korkutmadığınızda alışacaklardır daha sonra elinize biaz yem koyarak elinizi kafese yavaşça koyun eliniden geldiğince sabırla bekleyin elinizi görüp elinize alışacak daha sonra elinizi yavaşça onlara yaklaştırın ve bekleyin. daha sonra elinizde yem ile kuşların özellikle erkek kuşlar daha çabuk tepki verdikleri için erkeğe doğru yavaşça dokndurun belli bir süre sonra göreceksinizki kuşlarınız size alışacaktır. Ama işişn temelindeki sabretmeyi unutmayalım.
Yemi deneyebilirim evet . Teşekkür ederim . İnşaallah olumlu sonuç alırım :)