koyu yesil dışkı ve uyku hali(video ve resimli) kaybettik

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
merhaba ustadlar disi kusum bugun cok halsiz ve surekli gozlerini kapatiyor. diskisida koyu yesil ve hafif sulu. ne yapmam gerekir . elimde agizdan verilen ishal ilaci vardi 3damla verdim. birde bagirsak enfeksiyonlari icin ilac vardi suyuna kattim birazda ondan icti. baska ne yapmam gerekiyor. dikkat ettim bugun hic yem de yemedi. gece isigini acik birakayim mi belki yer diye.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Hakkı kardeşim yeşillik verdinmi son zamanlarda suyuna multivitamin kat ishal ilacını ve bağırsak enfeksiyonarı ilacı yazmışsın bu ilaçların adı sanı nedir kum kullanıyormusun  ağızdan direk verdiğin ishal ilacı kuşu dahada kötüye götürebilir tüy değişimi nedeniyle bu şekilde bir sendrom geçiriyor olabilir diye düşünüyrdum fakat dışkının yeşile dönmesi ürkütücü .

Hakkı kardeşim Mama, yumurta verme sade ince yem ve yulaf verebilirsin Mamalıkta sürekli haşlanmış patates bulundur ve kaybettiği su kaybı için marulun kart yapraklarından veremelisin ama suyu iyice süzülmüş kuru olmalı ishal ilacını ve bağırsak enfeksiyonarı ilacı yazmışsın bu ilaçların adı sanı nedir kum kullanıyormusun ..... ağızdan direk verdiğin ishal ilacı kuşu dahada kötüye götürebilir tüy değişimi nedeniyle bu şekilde bir sendrom geçiriyor olabilir diye düşünüyrdum fakat dışkının yeşile dönmesi ürkütücü karaciğer rahatsızlığı yada geçici mikrobik bir rahatsızlıkta olabilir çok geçmiş olsun inşallah düzelir ... :(

umitates

Takipçi Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
ateş
Cihan AYTAN' Alıntı:
Hakkı kardeşim yeşillik verdinmi son zamanlarda suyuna multivitamin kat ishal ilacını ve bağırsak enfeksiyonarı ilacı yazmışsın bu ilaçların adı sanı nedir kum kullanıyormusun  ağızdan direk verdiğin ishal ilacı kuşu dahada kötüye götürebilir tüy değişimi nedeniyle bu şekilde bir sendrom geçiriyor olabilir diye düşünüyrdum fakat dışkının yeşile dönmesi ürkütücü .
+1

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
cihan kardeş son bir hafta da yeşillik vermedim. kafeste kum gaga taşı ve kalamar kemiği mevcut. Erkek kuş ile beraber kafeste duruyorlardı fakat erkek hiç rahat bırakmıyorsu sürekli üstüne çıkmaya çalışıyordu. bir de dışksı sürekli poposuna yapışıyordu.
ilaçlardan birinin adı avidiare diğerinin adı aklıma gelmiyor. üzerinde günde 3 damla ağızdan verin yazıyordu. diğerinde de bağırsak enfeksiyonlarına karşı bir ilaçtı suyuna karıştırdım bir miktar. Kuşun durumu şu anda daha da kötü gibi.. erkeği yanından ayırdım..
şuan işteyim eşime telefon açtım tele yapışıyor öylece duruyor diyor. arada bir ağzını açıp açıp kapıyormuş...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Hakkı kardeşim avidiare çok etkili bir ishal ilacıdır fakat kullanım şeklin yanlış olmuş  sen direk ağızdan vermişsin halbuki

Hasta kuş için, orta boy bir suluğa (80 – 100 cc) 2,5 cc Avidiare Oral Çözelti ilave edilir. Her gün suyu değiştirilerek taze ilaçlı su tekrar suluğuna konur. Bağırsak enfeksiyonlarına bağlı ishallerde 5 – 7 gün, kanlı ishallerde (koksidiyozda) 7 – 10 gün Avidiare ilacın uygulanmasına devam edilir.
Avidiare Oral Çözelti kullanımına ek olarak, A-D3-E-C vitamin süspansiyon içeren Avisol da kullanılarak kuşun direnci arttırılırsa, iyileşme süreci hızlandırabilir.

içme suyuna katmalı 5 gün boyunca suyunu değiştirerek  kullanmalı 6. günde vitaminle desteklemelisin

eğer direk ağızdan verirsen ve 2 ayrı bağırsak ilacı kullanırsan kuşun karaciğerini bitirirsin

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
Cihan kardeş verdiğin bilgiler için saol şimdi işteyim o yüzden hangisini suyuna kattım hangisini ağzından verdim hatırlamıyorum. ilaçların içinde yazan prospektüse göre birini ağzından birini de suluğuna katarak verdim. Yarın sabah eve gidince bakarım. bir de patetes haşlar koyarım.. Fakat dikkatimi çeken gün boyu hiçbirşey yemedi patetesi falan da yiyeceğini sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz artık.

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
maalesef bu sabah kaybettik kuşumuzu  :(
yardım etmeye çalışan arkadaşlara teşekkür ederim..