Kriz Geçiren Kuşa Acil Müdahale

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Arkadaşlar,

Bugün bir erkek kuşun yerini değiştirmek istedim. Kuşu yakalayıp başka bir bölme içine bıraktım. Kuş hemen taban ızgarasının üzerine yan yattı, gözleri kaymaya ve istemsiz şekilde kasılmaya başladı kriz geçiriyor ve bilincini kaybediyordu.

Derhal daha önce tecrübeli bir kuşçudan öğrendiğim fakat uygulama fırsatım olmayan tekniği uyguladım. Kriz geçiren kuşu hemen elime tekrar alıp kafasını soğuk suyun altında birkaç saniye tuttum. Kuş tekrar kafasını oynatmaya ve kanatlarını açmaya ve kaçmaya çalışmaya başladı. Daha sonra kuşu tekrar kendi bölmesine eşinin ve yavrularının yanına koydum. 10-15 dakika içinde tamamen kendine geldi.

Umarım bu tekniği formda okuyan tüm arkadaşlar başlarına gelmesi durumunda hatırlarlar ve uygularlar. Müdahalede vakit kaybedilmemeli hızlı olunmalı ve su soğuk olmalı. Sakın bekleyip ne yapacağınızı düşünmeye kalkmayın zira kuş siz düşünürken ölebilir.

Saygılarımla

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Faydali bilgi insanlarda da felc gecirme esnasinda kafaya buz koymak felcin etkisini gecirilse bile vucuda zararini azaltiyormus kusta da faydali demekki tekrar tesekkurler

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Faydali bilgi insanlarda da felc gecirme esnasinda kafaya buz koymak felcin etkisini gecirilse bile vucuda zararini azaltiyormus kusta da faydali demekki tekrar tesekkurler
Rica ederim. Yeter ki birgün bir hayat kurtarmaya vesile olalim.