KRONİKLEŞMİŞ SOLUNUM YOLU TEDAVİSİ(BEHSAT TİĞİZ)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
degerli kardesler dostlar merhabalar,iş yerimi buyuk bir yere tasıgıdımdan dolayı,cok yogun ve yorgun zamanlar geciriyorum,bu esnada yardımcı olamadıgım arkadaslar,kusura bakmasın
tlflara cvp verecek zaman dahi bulamıyordum,son zamanlarda özelikle solunum yolu ejfeksiyonları üzerine gelen yogun sikayetler üzerine, kroniklesmis gecmeyen hastalıgın tedavisini bunca isimin arasında bi vakit buldum kısaca özetleyecegim...
crd.. nedir nasıl olusur,
crd solunum yolu enfeksiyonu olan verilen addir.. bunun safhaları vardir,
hafif safha
orta safha
siddetli safha
kroniklesmis safha,
bu hastalıgın en onemli sebeplerinden biri,metre kare hesabına dusen kus sayısından fazla kapalı alanlara kus koyulması
havalandırmanın iyi olmaması, yurt dısından gelen kasalarda sıkıstırılmıs kuslar,
kacak yollarla gelen saglıksız kuslar,
her zaman soledigim icin.. ucuz yollu alının kuslarda her zaman saglık problemi cıkar,üretimdeki en onemli sey kusların saglıdır..
dünyanın en guzel kuslarına bile sahip olsanız kümesinizde sağlık problemi varsa,üretim kacınılmaz cekilmez bir eziyet olur..
o yuzden kus alirken,once fiyatını değilde saglıgını kontrol edin...
solunum yolu icin kullanılılan bir cok ilac vardir.. doksisiklin,eritromisin,enfosaklisin,taylosin,vs,,,
bu etken maddeli ilaclar kullandınız ve hala kusunuz iyilesmedi..
hava kesesi kenesi diye bir kene cesidi vardir.. kusların hava keselerine yerlesir ve solunumlarını zorlastir.. buda buyuk solunum sıkıntılarına yol acmaktadir..
oncelikle hava kesesi kenesi tedavisi icin,kusun ensesine 1 damla vilmectin damlatilir,10 gun sonra tekrar damlatilir,
kroniklesmis.. solunum yolu sıkıntısı icin,
azeltin, etken maddeli azitromisin dir...bu ilac toz seklindedir.. daha once kaynatip soguttunuz suyu yarım suluga koyuyorsunuz.. icine nohut tanesi kadar toz ilactan
koyacaksınız,bu ilac 5 gun boyunca yenilenecek,kusta hırıltı varsa hırıltı, 5 gun sonunda kesilecektir..
5 gunden sonraiii ventolin şurup kullanılacak..
eczaneden temin edebilirsiniz..şuruptan yarım suluga 6 damla koyup hergun ilaclı su tezalenmek süretiyle 10 gun veriyorsunuz,
bu tedaviyi yaptiktan 1 ay sonra aynı islemi tekrar uygulamalısınız.. kroniklesmis sorunlar tekrardan ortaya cıkabilir..
saygılarımla..

NOT: KUSLARINIZA TAZE NANE YEDİRİN....

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Kümeslerinizde aşağıdaki soluma,öksürme yada herhangi birşeyin krizini geçiren kuş benzerine rastladınız mı? sebebi nedir? nasıl iyileşir?

http://www.youtube.com/watch?v=l77GihUxE04#t=29

http://www.izlesene.com/video/muhabbet-kusu/7420972

http://www.youtube.com/watch?v=vhZ3TRmC8ZI

tarsus11

Yeni Üyemiz
Adı
nurhan
Soyadı
yürekli
Oktay AYKUT' Alıntı:
behsat kardeş açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler alkisd
Benimde kuşlarımın birisinde bu sorun var şu an tedaviye başlayalı üç gün oldu doksisiklin içerikli monodoks kapsülün 3/1 oranında ventolin şurupla karıştırıp 1mg suluklarına koyuyorum biraz faydası oldu sanki ama ventolin ile monodoksun karıştırılmasında bir sakınca var mı onu bilmiyorum 2 gün sonra da tedaviyi sonlandırmayı düşünüyorum eger geçmezse behzat beyın formulunu uygulamayı düşünüyorum fakat kac gün sonra tedaviye tekrar başlamalıyım bu konuda kararsızım çünkü küçücük bedene de devamlı antibiyotik yüklemek istemiyorum

kmlylmz

Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
YILMAZ
Behzat Tiğiz ustama sonsuz teşekkürler ediyorum. Bir sürü ilaç denedim solunum problemini çözemedim.ama bu tedavi %100 sonuç veriyor. :)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kemal YILMAZ.' Alıntı:
Behzat Tiğiz ustama sonsuz teşekkürler ediyorum. Bir sürü ilaç denedim solunum problemini çözemedim.ama bu tedavi %100 sonuç veriyor. :)
başarı sağladıgımıza sevindim, hersey kuslarımızın sağlıgı icin

ilknur kaya

Yeni Üyemiz
Adı
ilknur
Soyadı
kaya
video ekleyemiyorum yanına tlf yaklaştığımda kaçıo...malesef rahatsızlığı hala geçmedi sürekli uyuyo ve hiç yapmadığı davranışları yapıo yerlerde dolaşıo salondan dışarı hiç çıkmazdı sürekli dışarı çıkıo odada yalnız falan oda da tek bırakıp çıktığımda arkamdan gelio konuşmayı iyce bıraktı arada bi şişşt dediğimde karşılık verio son olarak BAYTRİL/5 KULLANDIM 1 LT SUYA 2 ML 3 GÜN VERDİM SUYUNU HERGÜN YENİLEDİM TÜM KAFESİNİ SODALI SUYLA TEMİZLEDİM O KADAR HAREKETLİ KUŞUN BİRDEN BU HALE GELMESİ :( AĞZINA 1 TANE YEM ALIYO AYNA KARŞISINDA GEVELEYİP DURUYO...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
İlknur KAYA' Alıntı:
video ekleyemiyorum yanına tlf yaklaştığımda kaçıo...malesef rahatsızlığı hala geçmedi sürekli uyuyo ve hiç yapmadığı davranışları yapıo yerlerde dolaşıo salondan dışarı hiç çıkmazdı sürekli dışarı çıkıo odada yalnız falan oda da tek bırakıp çıktığımda arkamdan gelio konuşmayı iyce bıraktı arada bi şişşt dediğimde karşılık verio son olarak BAYTRİL/5 KULLANDIM 1 LT SUYA 2 ML 3 GÜN VERDİM SUYUNU HERGÜN YENİLEDİM TÜM KAFESİNİ SODALI SUYLA TEMİZLEDİM O KADAR HAREKETLİ KUŞUN BİRDEN BU HALE GELMESİ :( AĞZINA 1 TANE YEM ALIYO AYNA KARŞISINDA GEVELEYİP DURUYO...
ilknur hanım kusunuzu gormeden yardımcı olamayiz ki video cekmeniz lazım ki rahatsızlıgı nedir gorelim ayrıca dıskısınında resimlerini cekin lütfen

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Taze olarak reyhan otu, kekik otu ve nane gibi otlar hem antifungizid, hemde antibiotigin fayda etmedigi yerlerde olumlu sonuclar verebilir !!!
Havuc yine öyle  ;)
Ic parazitlere heleki en dogal silahdir, ve erkenden verildigi takdirde, ic parazitlere zemin bile vermez arkada$lar, tabi bir kac $artlar, olmazsa olmazlar yani, yerine getirilirse tabi, ... mesela bizde af buyrun tuvaletden yemek yiyemeyiz, yemeyizde, ...  ::)
Ona göre tedbir alip uygulamak gerek, ... ve bu durumda hangi otu verseniz nafile, ...  :-[
Saydiklarimin hepsi i$tah acici, sakinle$tirici ve faydalari cörek otunun kadar olmasada yinede cogu derde kimyasal kullanmadan devadir, ...  8)
Dogadaki ku$lari dü$ünün, ... her$eyleri dogal, ilac bilmezler, .. neyse, ...

Tüm bunlarin dönem dönem verilmesinde degil, daima verilmesinde büyük yarar vardir, ...  ;)

Behzat karde$imizin dip notuna ilave olsun, ...  8)

Herkesin bilgisine sunulur, ...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Behzat usta emeğine sağlık . Bu yazdıklarınızla bir kuşun bile yaşama tutunmasını sağlarsanız ne mutlu size

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Arkadaslar havalar sogudu ani, isi degisikligiyle beraber sinsi bir sekilde kendini gosteren solunum yolu enfeksiyonuna dikkat edilmeli ani agir kayiplar verebilirsiniz, birkac kumesten sikayet gelmesi uzerine konuyu tekrar guncelliyorum, elinizden geldigi kadar isiyi sabit tuttunuz, ama sakin havalandirmalari isinsin diye kapatmayalim havalandirma illaki olmali, yoksa daha kotu bakretial enfeksiyonlar ortaya cikar, bol bereketli uretimler dilerim saygilarimle, paylastikca cogaliyoruz

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Behsat ustam azitromisin eczanede mi yoksa veterinerden mi alınacak