KRONİKLEŞMİŞ SOLUNUM YOLU TEDAVİSİ(BEHSAT TİĞİZ)

sevki34

Yeni Üyemiz
Adı
şevki
Soyadı
kocaoğlu
Behzat hocam azitromisini eczacılar reçete olmadan vermiyor, doktorda yazmıyor, yok mudur bunun başka bir muadili?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Şevki KOCAOĞLU' Alıntı:
Behzat hocam azitromisini eczacılar reçete olmadan vermiyor, doktorda yazmıyor, yok mudur bunun başka bir muadili?
azitromisin zaten etken maddenin ismidir herhangi bir ilac olabilir nasıl vermiyorlar onlarda sacmalıyor bizim burda veriyorlar hic sorun cıkarmadilar

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
azitromisin zaten etken maddenin ismidir herhangi bir ilac olabilir nasıl vermiyorlar onlarda sacmalıyor bizim burda veriyorlar hic sorun cıkarmadilar, yani bi insan hastalansa acil ilac alması gerekiyorsa o zaman nasıl olacak

tevfik49

Üyemiz
Adı
tevfik
Soyadı
özcanlı
Arkdaşlar evde beslediğim muhabbet kuşlarımdan birinde solunum problemi başlamıştı nefes alıp verirken ıslık sesi gibi ses çıkıyordu astım la ilgili tüm belirtiler vardı sağolsun behzat tiğiz kardeşin yazısını okuyarak hemen eczaneye gittim bana bunların astım ve solunum la ilgili ilaçlar olduğunu söyledi en iyisi hangisiyse onu vermesini söyledim bana ZITROMAX adındaki bu ilacı verdi yazıdaki gibi 10 gün falan içirdim kuşa hastalıktan eser kalmadı kuş normale döndü solunumu düzeldi sizlerle paylaşmak istedim behsat  tiğiz arkadaşımızada verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim                 

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Tevfik ÖZCANLI' Alıntı:
Arkdaşlar evde beslediğim muhabbet kuşlarımdan birinde solunum problemi başlamıştı nefes alıp verirken ıslık sesi gibi ses çıkıyordu astım la ilgili tüm belirtiler vardı sağolsun behzat tiğiz kardeşin yazısını okuyarak hemen eczaneye gittim bana bunların astım ve solunum la ilgili ilaçlar olduğunu söyledi en iyisi hangisiyse onu vermesini söyledim bana ZITROMAX adındaki bu ilacı verdi yazıdaki gibi 10 gün falan içirdim kuşa hastalıktan eser kalmadı kuş normale döndü solunumu düzeldi sizlerle paylaşmak istedim behsat  tiğiz arkadaşımızada verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim                 
iyileştirmede bir nebzede olsa katkım olmussa ne mutlu bana, paylasmayan bizden değildir.

tevfik49

Üyemiz
Adı
tevfik
Soyadı
özcanlı
Behsat usta katkının babasını yapmışın daha ne yapıcan :) ilaç resmini paylaşarak istedimki millet nasıl bişey alıcağını bilsin

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kuşunda hastalık gecmeyen arkadaslar mikostatin surubu denesin, sabah agzına 1 damla aksam 1 damla 7 gun boyunca, deneyen arkadaslar sonucları buraya yazarsa sevinirim.

emrharsln

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Arslan
Erkek kusum surekli basi onunde ve otmuyor eskiden cok sosyaldi simdi nefes alirken bende dikkat ettim kuyrugu titriyor ben streste olabilecegini dusunuyordum ama solunumdada sknti olabilir gibi geldi

zitromax i 10 gun ne sekilde vermem gerekiyor sabah aksam mi yoksa sadece sabahmi bide kusum cok su icen bi kus degil agizdan direk damlaticam ne sekilde vermeliyim tesekkurler.

Ayrica bi sorum daha var Mikostatinde ayni tedavi icin mi kullaniliyor?

tevfik49

Üyemiz
Adı
tevfik
Soyadı
özcanlı
Emrah ARSLAN' Alıntı:
Erkek kusum surekli basi onunde ve otmuyor eskiden cok sosyaldi simdi nefes alirken bende dikkat ettim kuyrugu titriyor ben streste olabilecegini dusunuyordum ama solunumdada sknti olabilir gibi geldi

zitromax i 10 gun ne sekilde vermem gerekiyor sabah aksam mi yoksa sadece sabahmi bide kusum cok su icen bi kus degil agizdan direk damlaticam ne sekilde vermeliyim tesekkurler.

Ayrica bi sorum daha var Mikostatinde ayni tedavi icin mi kullaniliyor?

solunumla ilgili rahatsızlığı varsa suluğuna yarım su doldur nohut büyüklüğü kadar toz ilaçtan kat güzelce çalkala  suyunu tamamlyaıp kafese tak hergün değiştirerek 10 gün içir ben bu şekilde yaptım

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
emeğine sağlık Behzat usta

Behzat TİĞİZ' Alıntı:
degerli kardesler dostlar merhabalar,iş yerimi buyuk bir yere tasıgıdımdan dolayı,cok yogun ve yorgun zamanlar geciriyorum,bu esnada yardımcı olamadıgım arkadaslar,kusura bakmasın
tlflara cvp verecek zaman dahi bulamıyordum,son zamanlarda özelikle solunum yolu ejfeksiyonları üzerine gelen yogun sikayetler üzerine, kroniklesmis gecmeyen hastalıgın tedavisini bunca isimin arasında bi vakit buldum kısaca özetleyecegim...
crd.. nedir nasıl olusur,
crd solunum yolu enfeksiyonu olan verilen addir.. bunun safhaları vardir,
hafif safha
orta safha
siddetli safha
kroniklesmis safha,
bu hastalıgın en onemli sebeplerinden biri,metre kare hesabına dusen kus sayısından fazla kapalı alanlara kus koyulması
havalandırmanın iyi olmaması, yurt dısından gelen kasalarda sıkıstırılmıs kuslar,
kacak yollarla gelen saglıksız kuslar,
her zaman soledigim icin.. ucuz yollu alının kuslarda her zaman saglık problemi cıkar,üretimdeki en onemli sey kusların saglıdır..
dünyanın en guzel kuslarına bile sahip olsanız kümesinizde sağlık problemi varsa,üretim kacınılmaz cekilmez bir eziyet olur..
o yuzden kus alirken,once fiyatını değilde saglıgını kontrol edin...
solunum yolu icin kullanılılan bir cok ilac vardir.. doksisiklin,eritromisin,enfosaklisin,taylosin,vs,,,
bu etken maddeli ilaclar kullandınız ve hala kusunuz iyilesmedi..
hava kesesi kenesi diye bir kene cesidi vardir.. kusların hava keselerine yerlesir ve solunumlarını zorlastir.. buda buyuk solunum sıkıntılarına yol acmaktadir..
oncelikle hava kesesi kenesi tedavisi icin,kusun ensesine 1 damla vilmectin damlatilir,10 gun sonra tekrar damlatilir,
kroniklesmis.. solunum yolu sıkıntısı icin,
azeltin, etken maddeli azitromisin dir...bu ilac toz seklindedir.. daha once kaynatip soguttunuz suyu yarım suluga koyuyorsunuz.. icine nohut tanesi kadar toz ilactan
koyacaksınız,bu ilac 5 gun boyunca yenilenecek,kusta hırıltı varsa hırıltı, 5 gun sonunda kesilecektir..
5 gunden sonraiii ventolin şurup kullanılacak..
eczaneden temin edebilirsiniz..şuruptan yarım suluga 6 damla koyup hergun ilaclı su tezalenmek süretiyle 10 gun veriyorsunuz,
bu tedaviyi yaptiktan 1 ay sonra aynı islemi tekrar uygulamalısınız.. kroniklesmis sorunlar tekrardan ortaya cıkabilir..
saygılarımla..

NOT: KUSLARINIZA TAZE NANE YEDİRİN....

yesim1905

Yeni Üyemiz
Adı
yeşim
Soyadı
özkan
bu ilacın faydası oldu mu benim muhabbet kuşum erkek 11 yaşında veterinere götürdüm bir sey yok dediler ve ilgilenmiyorlar uçarken hırlıyor kuyruğunda titreme var astım mı yoksa başka bir şey mi bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
yesim1905' Alıntı:
bu ilacın faydası oldu mu benim muhabbet kuşum erkek 11 yaşında veterinere götürdüm bir sey yok dediler ve ilgilenmiyorlar uçarken hırlıyor kuyruğunda titreme var astım mı yoksa başka bir şey mi bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.
konu baslıgında yazdıgım gibi bir tedavi uygulayın duzelecek diye dusunuyorum, kusunuzun dıskısınıda koyun dıskısınada bakalım

çapkınaşk

Yeni Üyemiz
Adı
Elif
Soyadı
sevgi
Behzat Bey size sorum olacaktı acil bir durum.
6 yaşlarında muhabbet kuşum var ve kanadında problem var. kemik çıkıklığı var ve uçamıyor. Durmadan derin ve hızlı nefes alıp veriyor.  Vetenerinere götürdük solunum yolu hastalıkları olgunu ve kanadının kırıldıgını söyledi. Vitamin ve antibiyotik verdi ama kırık kanadı için bir şey yapamayız dedi. Ama bana pek inandırıcı gelmedi. Kırık olsa durmazdı ve düşük olurdu kanadı. ne olur yardım edin. İyileşmesi için ne yapmam lazım. keyfi yok uçamıyor canı acıyor sanırım çok nefes alıyor. Teşekkürler .

fayvar

Yeni Üyemiz
Adı
fazıl
Soyadı
ayvar
selam

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat_febe

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
aydın
https://m.youtube.com/watch?v=cyyCCS3KK6Y    ABİM ÖZELDENDE YAZDIM TEDAVİSİNİ NASIL YAPMALIYIM LÜTFEN ACİL YARDIM