KRONİKLEŞMİŞ SOLUNUM YOLU TEDAVİSİ(BEHSAT TİĞİZ)

ebayir

Üyemiz
Adı
ENES
Soyadı
BAYIR
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
degerli kardesler dostlar merhabalar,iş yerimi buyuk bir yere tasıgıdımdan dolayı,cok yogun ve yorgun zamanlar geciriyorum,bu esnada yardımcı olamadıgım arkadaslar,kusura bakmasın
tlflara cvp verecek zaman dahi bulamıyordum,son zamanlarda özelikle solunum yolu ejfeksiyonları üzerine gelen yogun sikayetler üzerine, kroniklesmis gecmeyen hastalıgın tedavisini bunca isimin arasında bi vakit buldum kısaca özetleyecegim...
crd.. nedir nasıl olusur,
crd solunum yolu enfeksiyonu olan verilen addir.. bunun safhaları vardir,
hafif safha
orta safha
siddetli safha
kroniklesmis safha,
bu hastalıgın en onemli sebeplerinden biri,metre kare hesabına dusen kus sayısından fazla kapalı alanlara kus koyulması
havalandırmanın iyi olmaması, yurt dısından gelen kasalarda sıkıstırılmıs kuslar,
kacak yollarla gelen saglıksız kuslar,
her zaman soledigim icin.. ucuz yollu alının kuslarda her zaman saglık problemi cıkar,üretimdeki en onemli sey kusların saglıdır..
dünyanın en guzel kuslarına bile sahip olsanız kümesinizde sağlık problemi varsa,üretim kacınılmaz cekilmez bir eziyet olur..
o yuzden kus alirken,once fiyatını değilde saglıgını kontrol edin...
solunum yolu icin kullanılılan bir cok ilac vardir.. doksisiklin,eritromisin,enfosaklisin,taylosin,vs,,,
bu etken maddeli ilaclar kullandınız ve hala kusunuz iyilesmedi..
hava kesesi kenesi diye bir kene cesidi vardir.. kusların hava keselerine yerlesir ve solunumlarını zorlastir.. buda buyuk solunum sıkıntılarına yol acmaktadir..
oncelikle hava kesesi kenesi tedavisi icin,kusun ensesine 1 damla vilmectin damlatilir,10 gun sonra tekrar damlatilir,
kroniklesmis.. solunum yolu sıkıntısı icin,
azeltin, etken maddeli azitromisin dir...bu ilac toz seklindedir.. daha once kaynatip soguttunuz suyu yarım suluga koyuyorsunuz.. icine nohut tanesi kadar toz ilactan
koyacaksınız,bu ilac 5 gun boyunca yenilenecek,kusta hırıltı varsa hırıltı, 5 gun sonunda kesilecektir..
5 gunden sonraiii ventolin şurup kullanılacak..
eczaneden temin edebilirsiniz..şuruptan yarım suluga 6 damla koyup hergun ilaclı su tezalenmek süretiyle 10 gun veriyorsunuz,
bu tedaviyi yaptiktan 1 ay sonra aynı islemi tekrar uygulamalısınız.. kroniklesmis sorunlar tekrardan ortaya cıkabilir..
saygılarımla..

NOT: KUSLARINIZA TAZE NANE YEDİRİN....
Behzat bey azeltin 250 mg mi 500 mg mi olcak azeltin yerine zitromax da olabilir mı ? Teşekkürler

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ycan67

Yeni Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
Can
İyi aksamlar dostlar forumda yeniyim albino sultan papağanın var son 1 haftadır hic otmuyor son uç gundurse fare gibi bir ses çıkarıyor sanki burnu tıkalı gibi b ve c vitamin takviyesi yapıyorum yem yemesinde hic bir sıkıntı yok durumu normal gibi ancak ağzından nefes alıyor gibi başka napabilirim

batutozan

Yeni Üyemiz
Adı
Batu
Soyadı
Tozan
Merhaba benim 6 yaşında bir cennet papağanım var ve ses çıkartamıyor. İlk başlarda sesi yavaş yavaş kısılmıştı ama sonra tamamen gitti. Bunun üzerine veterinere götürdüm yemekte ya da içmekte bir sıkıntısı var mı ona göre röntgen çekelim diye sordu, bende yok dedim ki hala yemesi içmesi yerinde. Veteriner bana şırıngada antibiyotik verdi 5 gün suyuna 0.5c damlat dedi bende yaptım. 5. günün sonunda bir daha veterinere götürdüm benim yapabileciğim bir şey kalmadı zamanla geri gelir sesi dedi. Bunun üzerinden 2 ay geçti sesi hala yok.Ardından güvercinciler derneğine sordum hipradoxi önerdiler onu da denedim hala aynı
Kuşumda 2 aydır gözlemlediklerim; alt gagasını yamultuyor, dilini dışarı çıkartıyor, sanki kursağında bir şey kalmış gibi öğürmeye benzeyen bir hareket yapıyor, küçük çaplı ötme krizlerine giriyor (sesi çıkmamasına) rağmen sanki takılmış gibi küçük küçük ötüyor. Başlarda kendini zorlamasın diye susturmaya çalıştım ama hiç tepki vermeden ötmeye devam etti. Bu ötme işi hariç diğerlerini günün her saati yapıyor. Ne yapmam gerekiyor ? Bu önerdiğin yöntem işe yarar mı?
MOV_0042 - Dailymotion Video
MOV_0043 - Dailymotion Video

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
batutozan' Alıntı:
Merhaba benim 6 yaşında bir cennet papağanım var ve ses çıkartamıyor. İlk başlarda sesi yavaş yavaş kısılmıştı ama sonra tamamen gitti. Bunun üzerine veterinere götürdüm yemekte ya da içmekte bir sıkıntısı var mı ona göre röntgen çekelim diye sordu, bende yok dedim ki hala yemesi içmesi yerinde. Veteriner bana şırıngada antibiyotik verdi 5 gün suyuna 0.5c damlat dedi bende yaptım. 5. günün sonunda bir daha veterinere götürdüm benim yapabileciğim bir şey kalmadı zamanla geri gelir sesi dedi. Bunun üzerinden 2 ay geçti sesi hala yok.Ardından güvercinciler derneğine sordum hipradoxi önerdiler onu da denedim hala aynı
Kuşumda 2 aydır gözlemlediklerim; alt gagasını yamultuyor, dilini dışarı çıkartıyor, sanki kursağında bir şey kalmış gibi öğürmeye benzeyen bir hareket yapıyor, küçük çaplı ötme krizlerine giriyor (sesi çıkmamasına) rağmen sanki takılmış gibi küçük küçük ötüyor. Başlarda kendini zorlamasın diye susturmaya çalıştım ama hiç tepki vermeden ötmeye devam etti. Bu ötme işi hariç diğerlerini günün her saati yapıyor. Ne yapmam gerekiyor ? Bu önerdiğin yöntem işe yarar mı?
MOV_0042 - Dailymotion Video
MOV_0043 - Dailymotion Video
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Sevda papağanlarından anlamam. Ancak videoyu izledim. Muhtemelen veteriner yardım edemediği için çözüm arayışı içerisinde olduğunuz için buraya geldiniz. Video da gözlemlediğim hareket muhabbet kuşarında kursak mantar olduğu zaman yaptığı kusma hareketi refleksine çok benzettim. Muhabbet kuşunda kursak mantarı olduğu zaman kuş sürekli böyle bişey bişi kusacakmış gibi hareket yapar. Hipradoxi gibi ilaçlar antibiyotiktir ve ağır antibiyotiklerdir. Kronik üst solunum yolu tedavisinde kullanılır. Eğer kuşta etkili olmadılarsa sorun mantar kaynaklı olabilir. Tedavi için antifungal ilaçlar kullanılması gerekmektedir. Öncelikle kuşunuza verdiğiniz antibiyotiklerin yaptığı yıkıcı etkiyi düzeltmek için kuşunuza 3 gün multi vitamin ve 3 gün de probiyotik verin. Kullanıyormusunuz bilmiyorum probiyotik için diazyme 256 kullanabilirsiniz. Bunlar ilaç değildir takviyedir. Şimdi eğer çözüm bulamazsanız hastalık zamanı dışında yılda 1 defa olarak da kuşlara önleyici kür olarak uygulanabilir bir kursak mantarı kürü önereyim. Kullanıp kullanmamak sizin kararınız tabi. Muhabbet kuşları için 100 ml sulağa 5 gün boyunca her gün taze olarak hazırlanacak Pfizer firmasının triflucan ilacını 8 damla olarak kullanılmaktadır. Ancak sevda papağanı birazcık daha büyük bir papağan olduğu için siz 100 ml suluğa 12 damla olarak verebilirsiniz. Suluğu geceden alın 5 gün boyunca her gün suyu taze hazırlayın. 5 gün boyunca her gün içtiğinden emin olun. 5 günün sonunda 3 gün multivitamin 3 gün probiyotik kürü ile tedaviyi tamamlayıp tekrar muayene edin.

Muhabbet kuşlarında kursak mantarı örneği

https://www.youtube.com/watch?v=f7GI2aByOo4

chemos

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Güney
Soyadı
Sağlam
Behzat Baba teşekkürler bilgi için.Yurtdisi kaynaklı bir kaç sitede neo terramycin için solunum yolları enfeksiyonları için etkili olduğunu söylüyorlar.3 ay önce bir çift jumbo aldım. Erkek de sürekli bir tıslama ve kuyruk sallanması var. Yem yemesinde ve genel sağlığında bir şey yok.ancak dışı hazır olmasına rağmen bir türlü dışının üstüne çıkmıyor.Bu belirtiler kronik solunum rahatsızlığına mi bağlıdır ve neo terramycin bu sorunu çözerdi kalıcı olarak.

begum d

Yeni Üyemiz
Adı
begüm
Soyadı
düzgülsen
merhaba öncelikle, buraya yazabilmek için az önce üye oldum.umarım bana bir yol gösteren olacaktır
yaklaşık bir haftadır cehennem gibi geçiyor günlerim.kuşum 3 kez fenalaştı ve her seferinde bu sefer öldü sanarak veterinerde aldık soluğu.hepsinde de şükürler olsun hayata tutundu.
2 kez oksijen aldı, 1 kez serum aldı.6 farklı veterinere gittim. hatta yarın bir veterinere daha gitmeyi düşünüyorum. kuştan anlayan bir veteriner bulmak oldukça zor.
kuşumda yaklaşık 1 aydır ishal vardı, son bir haftası ise halsizliği iyice arttı ve kendisini kaybetti 3 kez. ikisi gece 3-4 civarı oldu, korkudan onunla uyuduğum için farkettim ve aldığım gibi veterinere koştum.
her veteriner farklı konuşuyor herhangi bir test yapmadan. karaciğer yetmezliği dedi birisi. diğeri sarılık dedi, birisi bir şeyi yok dedi. birisi kortizon vermeye kalktı kullanmadım. ilk ishal döneminde doğal şekilde halletmeye çalıştım başarılı olamadım ve veteriner toz bir ilaç vermişti sarı antibiyotik. kullandık düzelir gibi oldu tekrar dışkısı yumuşamaya başladı. sonra da bayılaları başladı.
en son gittiğim veteriner oldukça methedilen bir veterinerdi bana. bütün ilaçları bırakmamı söyledi, infrared ışık almamı ve onu sıcak tutmamı söyledi. ek olarak bir vitamin verdi. bu şekilde biraz iyi ettim kendisini açıkçası. ama hala halsiz, ayrıca ona elektrolit yaptım onu da içiriyorum gün içerisinde vitaminli suyu hariç. yemek yemesi çok iyi, ama su içerken kafasını yukarı kaldırıyor sanki suyu zor yolluyor oradan.
asıl sorum, çıkardığı ses, normalde ses çıkarmıyor ama onun boynunu okşarken veya heyecanlandığında cızırtılı bir ses çıkarmaya başladı. bu beni oldukça korkuttu bugün. buraya video atabiliyor muyum bilmiyorum.umarım yardımcı olan birileri olur...

begum d

Yeni Üyemiz
Adı
begüm
Soyadı
düzgülsen
akciğerleri normal bir kuşa göre daha küçük. bu yüzden şu an tedavide olduğu için kafesinde tutmama rağmen biraz oynasa kafesinde nefesi kesiliyor mu noluyor anlamıyorum sendeleyip kendisini kaybediyor. o an bi an bilinci gidiyor sanırım. 3 kez daha ağır bir şekilde oldu bu ve gece veterinerlerde buluyoruz kendimizi. bugün tekrar oldu biraz oynuyor ve ötüyordu kafesinde. tam çok oynadı birşey olmasa bari derken sendeledi ve tünekten düştü. orda duruyordu ben yola çıkmıştım bile. yolda veterinere giderken tüneğe çıkıp ötmeye başladı.
röntgen sonuçlarında karaciğer yağlanması ve akciğer yetmezliği çıktı. 2-3 aylık tedavi ile düzelebileceğini söylediler. fakat bayılmalarını napacağım bilmiyorum. oyun oynamasa bile ötüyor, bu bile onu yoruyor.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
begum d' Alıntı:
akciğerleri normal bir kuşa göre daha küçük. bu yüzden şu an tedavide olduğu için kafesinde tutmama rağmen biraz oynasa kafesinde nefesi kesiliyor mu noluyor anlamıyorum sendeleyip kendisini kaybediyor. o an bi an bilinci gidiyor sanırım. 3 kez daha ağır bir şekilde oldu bu ve gece veterinerlerde buluyoruz kendimizi. bugün tekrar oldu biraz oynuyor ve ötüyordu kafesinde. tam çok oynadı birşey olmasa bari derken sendeledi ve tünekten düştü. orda duruyordu ben yola çıkmıştım bile. yolda veterinere giderken tüneğe çıkıp ötmeye başladı.
röntgen sonuçlarında karaciğer yağlanması ve akciğer yetmezliği çıktı. 2-3 aylık tedavi ile düzelebileceğini söylediler. fakat bayılmalarını napacağım bilmiyorum. oyun oynamasa bile ötüyor, bu bile onu yoruyor.
Kusun videosunu yuklermisiniz

HAKSOY

Yeni Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
Aksoy
Kus arada agzini acip kapiyor araliklarla sepepi nedir

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Kus arada agzini acip kapiyor araliklarla sepepi nedir
kuşa dair video atabilir misiniz?
seste hırıltı, kuş uyurken ya da tünekte kuyruk atma, sallanma, uçabiliyor ise uçma mesafesi ve sonraki ağzından gelen sesler?
bunlar varsa solunum sıkıntısı çekiyor olabilir.

gökşin

Yeni Üyemiz
Adı
Göksin
Soyadı
Şen
Merhaba.boncugumun gozu şişti mantar dendi ilaç kullandım.sonra araştırdım solunum yolundan kaynaklı olduğunu anladım.doksimisis ilaç verdim.buarada gozu icin gentagut ve terramicn kullandım.tam indi gozu çok şükür derken tekrardan şişti.sanirim boncugumunki kronik solunum yolu rahatsızlığı.cokta ilaç kullandık.ne yapmam gerekiyor sizce.gozu inip neden tekrar şişer yani

Ekli dosyalar

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Merhaba.boncugumun gozu şişti mantar dendi ilaç kullandım.sonra araştırdım solunum yolundan kaynaklı olduğunu anladım.doksimisis ilaç verdim.buarada gozu icin gentagut ve terramicn kullandım.tam indi gozu çok şükür derken tekrardan şişti.sanirim boncugumunki kronik solunum yolu rahatsızlığı.cokta ilaç kullandık.ne yapmam gerekiyor sizce.gozu inip neden tekrar şişer yani
Çok geçmiş olsun. Solunum kaynaklı göz şişmesini ilk defa duyuyorum.
Solunum yolu için NeoTeeramicyn kullanabilirsiniz.
Göz için yeniden Gentagut ve terramicyn göz kremi kullanın.

Geçmiş olsun.