merhaba bende çocukluğumdan beri hayvanlara ilgi duyarım zamanında civciv tavuk köpek falan beslemiştim 8-9 sene falan önce muhabbet kuşlarına ilgim arttı en az 4 5 tane kuş alıp kaçırdıktan falan sonra bi gün teyzeoğlumun yanına gittim baktım muhabbet kuşu üretiyor şu bu derken bana şu kafesler fazla sana vereyim istersen dedi bide onun bitane arkadaşından 2 çift eşli yavrulu falan kuş aldık bi çift iki çift derken aldı başını gitti bugünlere geldik kaç yazdır izin kullanamıyorum doğru dürüst gerçekten fedakarlık isteyen bir iş bu kuş beslemek ama şikayetçimiyim değilim onlara harcadığım zaman helal olsun kuşlarım iyi olsun sağlıklı olsun bütün herşeye değer benim için herkese hayırlı üretimler diliyorum love
Benim hayvan sevgimde sizler gibi çocukluktan geliyor.
Sanırım ilk hayvanım civcivle başladı smileki
SOnra balık köpek kedi kuş devam etti.
Hayvanlarıda çok severim.Hayvanları sevmeyip eziyet edenide Allahü teala da sevmez.
İnşallah onlara iyi baktığımızdan dolayıda bizleri cennete sokmakta yardımcı olurlar.
Şahsen beslediğim bazı hayvanları şayet Cennete girmek nasip olursa yanımda görmekten mutluluk duyarım.Bazılarını gerçekten fazla sevdim ama her canlı gibide ölümü tattılar
Benim hayvan sevgim özellikle de kuşlara olan sevgim çocukluğuma dayanıyor. 90'lı yılların sonunda hemen hemen herkesin evinde muhabbet kuşu besleniyordu benim yaşadığım çevrede hatta çoğu insan evlerine giren muhabbet kuşları sayesinde bir anda kuş sahibi oluyordu. Teyzemin evinde kendilerinin aldığı sokaktan buldukları ve komşularının hediye ettiği bir sürü muhabbet kuşu vardı ve ben onlara gidince teyzem benim için hepsini uçururdu Annem kuş işine hiç mi hiç sıcak bakmıyordu en sonunda Anadolu Lisesini kazan alırım bir tane dedi nitekimde Paşa adındaki Jumbo kırığı cinsi kuşum ilkimdi ardından hint bülbüllerimiz oldu onlardan yavru aldım bu sene de üretim yapma adına ilk adımı attım ve şuan iki çift bir de tek erkek kuşum var. En büyük hayalim büyük bir üretimhaneye sahip olmak ama bu işler ufaktan ufaktan ve yavaş yavaş oluyor elbet uygun şartlar olduğunda o da olur
benim hayvan sevgimde ailemden geliyor kendimi bildim bileli kuşlarlayım babam güvercin kanarya papagan türleri muhabbet hint bülbülü besliyodu bendede 9-10 yaşından sonra ilgi uyanmaya başladı o günden sonra bende kuş beslemeye başladım şu anda 1 çift muhabbet var elimde inş çogalcaklar yavaştan yavaştan çogaltmaya bakıyorum
Geçen yaz ayında petshoptan alıştırabileceğim yavru bir erkek muhabbet kuşu istemiştim. Bana bu daha çok küçük tüyleri daha yeni çıkıyor diye fransız tüy hastalığı olan bir kuş vermişti. Kuşun aslında hasta olduğunu öğrendim ve sonra bir çok veteriner ve petshoptan yardım almaya çalıştım. Verilen ilaçlar ve yanlış tedavi yöntemleri yüzünden malesef kuşum ölmüştü. Ölen kuşumun üzüntüsü ile daha ciddi bir araştırma yaptım ve içimdeki pişmanlık ve sevgi ile tekrar kuş beslemeye ama bu sefer 2 çift olarak bakmaya başladım. Artık bu sitedeki dostlar sayesinde en ufak problemlere dahi çok profesyonel yardımlar alabiliyorum ve her türlü masrafa giriyorum kuşlarımda ben de artık çok mutluyuz
Bendeki hayvan sevgisi de aileden geliyor. Küçükken evimizde duman adında kedimiz vardı. Ben ağzına parmağımı sokar, onunla oynamaya doyamazdım. Kuş sevgisi ise sanırım babadan yadigar. Rahmetli babam seksenli yıllarda sanayideki iş yerinin asma katında onlarca kanarya beslerdi. Ben hayal meyal hatırlıyorum onları. Ayrıca kafes üretimi de yapardı babam. Benim kendime ait kuşumun olması oğlumla beraber başladı. Onu eğlensin diye aldığımız yeşil yavru ve devamında bununla beraber kaçırdığımız 4-5 yavru daha. Hele bir tanesi vardı ki oğlumla saklambaç oynarlardı evin içinde Son aldığımız mavişle beraber bende üretim yapıp kendi yavrularımızı sevme gayreti içerisine girmiş bulunuyorum. Şu an evde iki çift ile gözbebeklerinin içine bakarak hasret içerisinde çiftleşmelerini beklemekteyiz. rotfl
Yorumlarini ve hikáyelerini bizlerle payla$anlara te$ekkür ederek bu kadarmi diyesim geliyor, ...
Sitede bu ortak hevese gönül veren o kadar insan var oldugu icin, ...
Coguda bir gün pencere önünde mahsúr kalani iceriye aldi o halde
Selahattin Güclü abimizin hikáyesini merak etmiyorum degil, ... ???