KÜCÜK BİR TÜYO (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mamalarınızın İcinde hafta bir Ceviz, fıstık icini iyice ezip toz haline getirin.. birkac damlata pekmez damlatip.. iyice karistitip. önceden hazırlıdıgınız mamanın icine koyun.. faydasını gorceksiniz...

Not: Yavrusuz Kuslara haftada 1 kereden fazla vermeyin..
Yavrulu kuslarada Haftada 2 veya 3 kezden fazla vermeyin.. 
Yoksa enerjisi patlamasi yasanabilir :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1 kavanoz fındık
1 kavanoz cevizim ezilmiş halde sürekli bulunur ve
ben hazırladığım mamaların içerisine ezilmiş fındık-ceviz ve keçi boynuzu tozu sürekli katıyorum, 
bi enerji patlaması felan yok:)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mert AYDIN' Alıntı:
1 kavanoz fındık
1 kavanoz cevizim ezilmiş halde sürekli bulunur ve
ben hazırladığım mamaların içerisine ezilmiş fındık-ceviz ve keçi boynuzu tozu sürekli katıyorum, 
bi enerji patlaması felan yok:)
söledigim sekilde yapip bi dene bakalım :) pekmezi unutmussun.. tarif ettigim sekilde yapilmali.. pekmez ceviz ve pındıkla iyice karistirildiktan sonra mamaya katılmalı

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
söledigim sekilde yapip bi dene bakalım :) pekmezi unutmussun.. tarif ettigim sekilde yapilmali.. pekmez ceviz ve pındıkla iyice karistirildiktan sonra mamaya katılmalı
Söz
c.tesi kuşlara vereceğim mamaya birde pekmezide ekleyip deneyeceğim..

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
fındık ceviz bebe bisküvisi mısır unu kekik nane keçi boynuzu tozu nijer yumurta havuç bal karıştırıp haftada 1-2 veriyorum 9 aylık çiftime tek yaptıkları öpüşüp koklaşmak yuvalığın tüneğine bile konmuyorlar bu işin sırrı nedir abi önce 8 ylık bi çift aldım 6 ay düzenli baktım çıt çıkmadı öpüştüklerini bile görmedim sonra bu çifti aldım 6 aylıklardı aldığımda son 1 aydır mama vermeye başladım geldikleri ilk günden buyana öpüşüyorlar ama icraat yok.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
fındık ceviz bebe bisküvisi mısır unu kekik nane keçi boynuzu tozu nijer yumurta havuç bal karıştırıp haftada 1-2 veriyorum 9 aylık çiftime tek yaptıkları öpüşüp koklaşmak yuvalığın tüneğine bile konmuyorlar bu işin sırrı nedir abi önce 8 ylık bi çift aldım 6 ay düzenli baktım çıt çıkmadı öpüştüklerini bile görmedim sonra bu çifti aldım 6 aylıklardı aldığımda son 1 aydır mama vermeye başladım geldikleri ilk günden buyana öpüşüyorlar ama icraat yok.
kuslarınız hazır değilerdir... disilerin hepsini cıkarın kafeslerden erkekler kendi kafeslerinde kalsın.. disileri bir salmaya toplayın.. aynı sekilde bakıma devam edin.. dikkat edin.. yaglanimasınlar.. 1 ay gibi bi süre bu sekilde beklettikten sonra disileri kendi erkeklerinin yanına atın.. ciftleseceklerdir..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
kuslarınız hazır değilerdir... disilerin hepsini cıkarın kafeslerden erkekler kendi kafeslerinde kalsın.. disileri bir salmaya toplayın.. aynı sekilde bakıma devam edin.. dikkat edin.. yaglanimasınlar.. 1 ay gibi bi süre bu sekilde beklettikten sonra disileri kendi erkeklerinin yanına atın.. ciftleseceklerdir..
behsat beyin dediklerine ek olarakta sabır edin kuşları üzerine o kadar düşmeyin ve aşırı ilgi göstermeyin 

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Herşeyin fazlası zarar katılıyorum bir ara ben iyi bakacağım diye bir sürü baharat ve kuruyemiş kullanmıştım. Kuşlar tüneklerden havalanıp havalanıp aynı tüneğe oturdular. Tabii ben amatör olduğum için sürekli mamalarına ALLAH ne verdiyse kattım. Hayvanların içine fenalık geldi. Kuluçkaya yatmadılar Bir gün bir baktım 15 günde neredeyse bir finchin yuvasında 20 yumurta tavuk gibi arada sabah akşam mı yumurtladı ne yaptı. Çok kafa karıştırıcı ve herhalde yanlış saydım gibi olaylar yaşadım. Tabi 20 taneden 1 yumurta çıkmadı.

Yani iyi bakım AYARLI bakım Bu konuya katılıyorum. FAZLASI bir tuhaf yaptı anlatamıyorum kelimelerle ama YANLIŞ bir şey oldu, Anlayan işi bilenler ne demek istedim anlamıştır.

Orantılı bakmak lazım. Kızıştırdığın zaman ile yumurtaya kuluçkaya geçince aynı kuvvette bakım iyi değil.

KATILIYORUM. gözümle gördüm yaşadım.

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Canan Hanım aynı durumu ben de yaşadım, sonrasında forumda danıştım ve Behsat Bey in de yardımıyla gökkuşağı çiftimin ikisinin de dişi olduğu ortaya çıktı squint

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşları fındık fıstık vermeden durduramıyoruz bide versek ne olur bilemem :)

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yararlı paylaşımlarınız için teşekkürler Behzat bey