KULUÇKA DÖNEMİNDE ERKEK KUŞU AYIRMALIMIYIM?

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Merhaba arkadaşlar benim kuşumun ikinci yumurtlayışı oldu ve  çok az zaman arayla yumurtladı .şu anda altında 3 tane yumurta var ama erkek çiftleşmek için onu yuvadan çıkartmaya çalışıyor.onu gagalıyor kuluçkaya yatırmıyor.dişi kuşu rahat bırakmıyor.Ve dişi kuş kendisi çıkıp yemini yiyor erkeğin yem taşıdığı falan yok,geçen sefer 4 tane yumurtlamıştı yumurtada fetus oluştuktan sonra yumurta içi ölüm olmuş.SİZCE ERKEĞİ AYIRMALI MIYIM? 
(Erkek kuş dişiyi rahat bırakmıyor ve habire cıyaklama oluyor) 

xxaslm

Üyemiz
Adı
Cemal
Soyadı
Gök
bence ayır yoksa erkek dişiyi yumurtalarda kıskanır ve yumurtayı kırar zaten dişi tek basına bakabilir bence

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
yumurtalar daha 3 tane, devamı gelecektir. Eğer çok rahatsız ediyorsa son yumurtadan sonra ayırmak daha doğru olur bence. Yine de şuan iyi gözlemleyin.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
verdiğiniz yemde veya mamada sıkıntı vardır
yani erkeğı kızdırıcı içerikler...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Size tavsiyem Mert abininde dediği gibi yemde veya mamada kzıştırıcı vardır mama veriyosanız bir süre vermeyin yumurtalar tamamlanana kadarda sade darı verin yem olarak. eğer hala devam ediyosa alın ama devam etmezse kuluçka süresince sade darı kullanın.

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Zaten özel mama falan koymadım sadece darı veriyorum.
(yorumlarınız üzrine kuşları ayırdım)

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Geçen sefer de yumurta içinde embriyonun çok gelişmeden öldüğünü gördüm ve bir yumurtada pişmiş yumurta sarısı gibi olmuştu sizce bunların sebebi nedir?