Kuluçka makinası ve Büyütme makinası

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
http://www.cift-el.com/default.aspx?pid=14122

Burada çok farklı ürünler ısı ayarlı odacıklar var.
ve iri boy kıvrık gagalılar ile muhabbet kuşları için kuluçka makinası var. Çok enteresan geldi. Terk edilen yumurtalar için birebir çözüm olabilirmi?

Artı eksileri nelerdir kullanan varmı acaba?

Ayrıca bu ürünü de alıp bıldırcın bakasım geldi. Acaba papağancılar için bir çözüm olabilirmi su sistemi çok güzel. Aynısı kafeslerimize olmazmı acaba?
http://www.kulucka.com/kulucka/333-Gelistirme-Kafesi-GL22-MINI.aspx
http://www.kulucka.com/kulucka/232-Su-Deposu-4-lt.aspx

Salma için otomatik suluk acaba göründüğü gibi sorunsuzmudur? Hiç kullanan varmı?
http://www.kulucka.com/kulucka/260-Askili-Broiler-Sulugu-BR01.aspx

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok güzelmiş ama muhabbet veya ispinoz yumurtalarında da işe yarar mı acep? Deneyen olsada tecrübelerini paylaşsa iyi olurdu.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kulucka makinasi yavruyu cikartirda, bu kivrik gagalilarda pek yapilmaz, ... tavuk ve bildircin civ civleri ciki cikmaz kendiliklerinden yem yiyebiliyor, ... muhabbet ku$u, güvercin, kanarya öyle degil ama, ... ölürler ciki cikmaz, ... kur$ak sütü ilk haftada cok mühim, ...

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kursak sütü sıvı mamaya koyamayacağımız bir enzim vs. içeriyormu acaba?
Çünkü yurtdışında papağanları elle besliyorlardı kasalarda buralarda öyle bir video paylaşılmıştı. Acaba Kursak sütünün doyuruculuk haricinde başka marifeti de varmı?

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
en küçük olanın fiyatı nedir acaba? ondan alıp 1 yada 2 yavru çıkan çiftlere bu makina ile çıkarttırıp takviye yavru yapılabilir. yavru boylama gibi düşünülebilir. fiyat önemli olan deneyen varmı bu şekilde?

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Ben bıldırcın ve tavuk da beslediğim için elimde kuluçka makinesi var. Fakat muhabbet kuşu çıktığında kendisi yem yemediği için makinede çıkım yapmadım hiç. Ama gerekirse makinede çıkarılması mümkün. Çünkü bütün şartlar aynı. Bütün mesele çıktıktan sonra beslemek.

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
Kuluçka makinasından yumurta çıkışı yaptım. Yalnız bunu yaparken tavuk civcivi gibi hemen yem yiyemiyeceklerini anneye muhtaç olduklarını unutmayalım ve adetli bir kümesiniz olmalı, kuluçkadan çıkan yavruları uygun anne babaların altına verebilmelisiniz.Hiç sıkıntı yaşamadım çokta güzel oluyordu yumurta sayısı verim oldukça yüksek ve tabiiki karlılık.Ama şuanda kümesi tamamen boşaltmış durumdayım malum kafes yapmaktan kuşlara zaman kalmadı, en kısa zamanda gene gümesimi canlandıracağım, büyük eksiklik hissediyorum.

Sulama sistemlerini kafes kuşlarıda kullanabilirler Canan Hn. Lakin kaçırdığınız bir ayrıntı var; durağan su, içi kirlemnmiş suluk bakteri üretecektir.Evet kuşlarınıza bu sistemlerle devamlı fakat sağlıksız su verirsiniz.Bunun içindirki suluklarımızı engeç iki gündebir yenilememiz gerekir.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Şuan kulucka makinasına  muhabbet ve cennet papağanı yumurtası  koydum beklemedeyim.  bazı düşüncelerim var  nasip olursa ilerde sizlerle paylaşırım inşaAllah  denemedeyim

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Canan NUMAN' Alıntı:
Çünkü yurtdışında papağanları elle besliyorlardı kasalarda buralarda öyle bir video paylaşılmıştı. Acaba Kursak sütünün doyuruculuk haricinde başka marifeti de varmı?
Kursak sütü alamayan yavrular  ya ölürler yada gelişmeleri  en alt seviyede olur...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Canan NUMAN' Alıntı:
Kursak sütü e$ittir Annenin emzirterek verdigi besine, ... ve o sizin bahsettiginz Papaganlar mutlaka kursak sütünü aldiktan ve gözlerini actiktan sonra elden beslenilmeye alinmi$tir, insana daha bagli olsun diye, fakat bu kez ic güdüsü alt üst oluyor, anayi ve babayi doyasiya bilmiyen ne dogru dürüst Ana nede Baba oluyor, ... hevesine bakar olur biter, ...

Kordel

Yeni Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
KORDEL
Çift el kuluçka ekipmanlarının ithal ettigi brinsea markalı kulucka makinaları dunyanın en iyi (hobi uretim amaçlı) makinalaindan biridir.bende kullanıyorum ama sadece tavuklarda.anne baba zaten kulucka döneminde asırı bir efor sarfetmiyor.Ancak yurtdışında cok moda olan (handfeeding) dedikleri elle yavru besleme cok moda.Bunun için cok çeşitli ürünler var.Bildigim kadarı ile Türkiye'de sadece versele laga'nin şırınga maması var.makinalar tum yumurtaları çıkartır.Cift elin sahibi Yavuz bey ile görüştüğümde bazı müşterilerin cikim aldığını bu yol ile bazı paraket türlerini yasatabildigi konusunu görüşmüştük.Biz yumurtadan çıkarttığımız tavuk civcivlerinin hayatta kalması için bazı ısı degerlerinin sabit kaldığı ve günden güne sıcaklığı düşürdüğümüz kuvezler yaptık.(diy) yani brinseada yanlis hatırlamıyorsam tlc-4 olması lazım o sistemin aynısı.ben hic denemedim ancak handfeeding ile kuş beslenebilecegi kanısındayım.sonucta sutu gelmeyen annenin bile cocugu ek gıda maddeleri ile yaşıyor.tabiki anne sutu (kuşun yavruya salgiladigi ilk besin) gibi verimli olacağı konusunda tum arkadaşlarımla hemfikirim.Ayrica soyle bir durum var ne yazikki kulucka makinasından çıkan tavuk civcivleri gurk olmazlar (yani yetişkin oldugunda yumurta üzerine yatıp civciv çıkartmazlar ) bu yüzden kuşlarda da aynısı olabileceği kanısındayım .benim fikrim gözleri açılan yavrular istenilen sıcaklık ve nem sağlandığında doğru beslenme ürünleri ile (ki sıcaklığı bile onemli ) yasatilabilir.ama bu is için asırı mesai gerekeceğini düşünüyorum .

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
BÜYÜK PAPAĞAN TÜRLERİ İÇİN ÇOK UYGUN HATTA SULTAN PAPAĞANI BİLE ÜRETİP YETİŞTİREBİLİRSİNİZ BAKIM ÜNİTESİ İLE HAZIR MAMA KULLANILMASI GEREKİYOR DİĞER KENDİ HAZIRLAYACAK OLDUĞUNUZ ELLE BESLEME MAMALARI BESİN DENGESİ PREBİYOTİK VE HİJYEN BAKIMINDAN KUŞUN GELİŞİMİNİ BOZABİLİR VE ÖLÜMÜNE SEBEP OLUR BİDE BAKTERİ MAYALANMASI DOGAL DENGEDEN UZAK OLACAGI ICIN KUSU TAMAMEN SAGLIKLI BICIMDE BUYUTEBILSEBIZ BİLE KUŞ HERHANGİ BİR DIŞARDA DOĞAL YOLLARLA ÜRETİLMİŞ DOĞUP BÜYÜMÜŞ OLAN BİR KUŞLA MUHATTAP OLDUĞU ANDA HIZLI BİR BİÇİMDE BAĞIŞIKLIĞININ AZİZLİĞİNE UĞRAYARAK ÖLEBİLİR  JAKO ARA VE DİĞER BÜYÜK BOYUTLU KUŞLAR İÇİN UYGULANAN VE MÜTHİŞ VERİM ALINAN BİR UYGULAMA PAPAĞAN ÇİFTLİKLERİNDE AMA KÜÇÜK KUŞLARDA BİRAZ SIKINTILI AMA OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK SONUÇTA CENNET PAPAĞANININ YUMURTASINIDA SULTAN PAPAĞANININ YUMURTASINIDA BİR JUMBO MUHABBET KUŞUNUN ALTINDA ÇIKARTTIRABİLİRSİNİZ TEK SORUN ÇIKTIKTAN SONRA ANNE MUHABBET KUŞU YAVRULARI YADIRGAYIP BAKMIYOR ELLE BESLEMENİZ GEREKİYOR TABİ KUŞ HUYLANMAZSA O DA AYRI BİR DERT UĞRAŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR İÇİN MÜTHİŞ BİR MEŞGALE OLACAKTIR SONUÇTA HÜSRANA UĞRAMA KONUSUNU GÖZE ALAN ARKADAŞLARIN HEPSİ DENEYEBİLİR HER ŞEY DENEME YANILMALARLA BU KADAR İLERİ SAFHAYA GELMİŞTİR İYİ ÜRETİMLER DİLERİM ...