Kuluçka sırasında erkek öldü dişi yavruları beslemiyor ne yapmalıyım

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Merhabalar;
Benim bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. şimididen çok teşekkürler...
çiftimin 2. kuluçkası ilk kuluçkada 7 yumurta 5i doluydu 5i de büyüdü 2. kuluçkada 7 yumurta ilk yavru yumurtadan çıktığı gün erkek kuşum anlayamadığım bir sebeple öldü kontrol ettiğimde isal olmuştu neyse çıkan yavrumun kursağında yem vardı sonraki günlerde dişi kuş yavruyu beslemeye devam etemedi 2. yumurtadan yavrum çıktı ve yine çok az bir yem vardı kursağında ilk yavrum 4. günü kursağı boş olarak öldü 2. yavrumda 4-5 gün sonra kursağı boş olarak öldü dişi yavruları besleyemiyor yada beslemiyor bu süre içinde yumurtalara basmaya devam ediyor dişarı çıkıp çok az bişeyler yiyip tekar yuvaya dönüyor. yavrularım 4-5 gün sonunda beslenememekten ölüyor yavruları kurtarmak için ne yapmamı önerirsiniz. kafese yeni bir erkek kuş atayım mı ? yavruları elle besleyemiyorum çok küçükler yapılabilirse tarif edebilirmisiniz. her türden yardımlarınızı bekliyorum.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
aynı boylarda yavru bakan başka çift varsa yavruların renklerinin birbirine yakın olması kaydıyla altlarına koyun.. eğer yoksa elle beslemekten baska care yok

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
genelde dişi kendisi büyütmesi lazım fakat sinin durum biraz farklı sanırım
eğerki aynı ayar başka çifitnizde yavru varsa sürebilirsiniz
onun dışında biraz zor yaşarlar sanırım

E

elaziz2316

Guest
Orçun AST' Alıntı:
genelde dişi kendisi büyütmesi lazım fakat sinin durum biraz farklı sanırım
eğerki aynı ayar başka çifitnizde yavru varsa sürebilirsiniz
onun dışında biraz zor yaşarlar sanırım
    Yumurta ve yavruları aktaracak başka çiftiniz yok ise, size yakın bir üretici bulup yumurtaları varsa yavruyu ona ivedi yetiştirin. O kadar küçük yavru elle beslemek imkansız gibi birşeydir.