KULUÇKA SORUNU

Kadir2559

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Çelik
merhaba 2 gün önce arkadaşımdan getirdim 3 yumurtalı bir çift vardı eve getirdi  kafesi hiç bozmadım yani yumurtalar yuvalık takılı bi kafesteydiler zaten aynı şekil kenarıya koydum ve dişi bir güm gece sabaha kadar hiç cıkmadı ilk gün daha sonra  çıktı ve daha da girmedi tünekte duruyolar öylece acaba kuşları büyük kafese almalımıyım yoksa öylece dursunmu yani öbür yumurtalarıda yaparmı acil yardım Not: Kuşun  kıçı şiş yumurta var gibi 

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Kadir bey çiftleriniz hayırlı olsun, kafesi olduğu gibi koysanız da maalesef yerlerinin yadırgamalarının, stresin önüne geçmeniz mümkün olmayacaktır.
Alışmaları için zaman lazım en az 20 gün sonra yavaş yavaş normale döneceklerdir.
Dişinin yumurtalara yatmaması da gayet normal bir kaç gün bekleyiniz yatarsa bırakın, yatmazsa yumurta kontrolü yapıp yumurtaları yuvadan alırsınız.

Kadir2559

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Çelik
teşekkür ederim recep bey yani demek istediğim şuanki kafesleri küçük üretim kafesimdede boş yer var kuşları oraya aktarıyımmı yoksa öylece dursunmu şuanki kafeste . birde anosonlu kuş kumu versem birazda olsun stresini alırmı

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Dişiniz karar aşamasında, yumurtada bu tür yer ve ortam değişikliklerine karşı hassas oluyorlar. Ama güzel olabilecek haber şu eğer 4. yumurtayı diğer 3 yumurtanın yanına yaparsa bir ihtimal tekrar yatabilir. Ancak 4. yumurtayı yere bile yapabilir.
Yapacak çok fazla birşeyiniz yok. Bekleyip göreceksiniz. Bereketli üretimler.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Rica ederim kadir bey kafese müdahale etmeyin derim, dişi yumurtalara yatmazsa yumurtaları kontrolden sonra alırsınız o zaman transferi gerçekleştirin derim, kuş kumunu ise sürekli bulundurun. yarın bir dilim elma asın derim ödül olarak zarar gelmeyeceğini anlasınlar.

Kadir2559

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Çelik
O zaman yuvayı hiç bozmuyorum sabırla 1-2 hafta daha olacakları bekliyorum ilginiz  için çok teşekkür ederim.hayırlı üretimler herkeze

Kadir2559

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Çelik
Dediklerinizi uygulıycam recep bey ilginiz için çok tesekkür ederim