Kuluçka Süresi

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Yumurtanın 20. günüydü ve yavru hala çıkmamıştı ben de herhalde çıkmayacak düşüncesiyle yumurtayı kırmaya karar verdim.Yavru ölmemiş yaşıyormuş ama öyle 1-2 gün sonra çıkacak gibi bir hali yoktu baya küçüktü tahminim 12-13 günlük civarındaydı +5 de burdan ekleyince 20+5  25. gününde ancak çıkacaktı sanırım.
Böyle olmasının sebebi nedir 18-19 günde çıkmaya hazır hale gelmiş olması gerekmiyor muydu?Bu kadar gecikmeye ne sebep olmuş olabilir?
1. yumurta da 20. gününde çıktı, o da fazla değil mi, normalde 18. bilemedin 19. günde çıkması lazım değil mi?
3. yumurtanın da bugün 20. günü ama hala çıkmadı.Işık tutup baktım yaşıyor.Bu yavrunun da ölmesini istemiyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Yumurtanın 18. gününden sonra ne yapacağımı bilemiyorum yumurtaya hiçbir müdahalede bulunmasam geç de olsa kendi başına çıkar mı acaba?
Kuluçkanın bu kadar uzamasının sebebi nedir? Bir yerde yanlış mı yapıyorum?

xdnmx

Yeni Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
kayabaşı
Kırdığınız yumurta doluymuş malesef günüde varmış bazen yumurtlamada gecikme olabiliyor diğer yavrularla arasında 10 gün farklılık olabiliyor keşke kırmadan önce kontrol etseydiniz.Hava şartlaına göre yumurtanın çıkma süresi 20 günü geçebiliyor.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Yumurtanın dolu olduğunu ve yavrunun halen yaşadığını biliyordum ışık tutunca görülebiliyordu, ama 20 gün olmuştu ve kabuğu kırıp da çıkamayabilir içinde ölür kalır diye korktuğum için kırdım ama tabi olmadı, yavruyu kaybetmiş oldum kendi ellerimle öldürmüş oldum  :(

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
SEVGİLİ YASİN
EĞER YUMURTALARI İŞARETLEMEDİYSEN YUMURTA SIRALARINI KAÇIRMIŞ OLABİLİRSİN
VEYAHUTTA KUŞUNUZ YUMURTALARI YAPIP TAMAMLADIKTAN SONRA KULUÇKAYA OTURMUŞ OLABİLİR
BU MESELEYLE YUMURTAYA BİRKAÇ GÜN GECİKMEYLE CAN GELMEKTEDİR BUDA YAVRUNUN ÇIKIŞ SÜRELERİNDE SİZİ ALDATMIŞ OLABİLİR
YOKSA 25 GÜN SÜRESİNDE YUMURTANIN İÇİNDE YAVRU YAŞAMA ŞANSI YOKTUR
AYRIYETEN KÜMESİNİZİN NEM ORANINI KONTROL ETMENİZİ ÖNERİRİM

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
SEVGİLİ YASİN
VEYAHUTTA KUŞUNUZ YUMURTALARI YAPIP TAMAMLADIKTAN SONRA KULUÇKAYA OTURMUŞ OLABİLİR
BU MESELEYLE YUMURTAYA BİRKAÇ GÜN GECİKMEYLE CAN GELMEKTEDİR BUDA YAVRUNUN ÇIKIŞ SÜRELERİNDE SİZİ ALDATMIŞ OLABİLİR
  Aynen Katılıyorum..
  Bir Embriyonun gelişimini tamamlayıp yumurtadan çıkabilmesi için Min.17, Max. 21 güne ihtiyacı vardır, çıkamazsa hava ve besin yetersizliğinden ölür.

Yasin bey, "3. yumurtanın" 3. yumurta olduğunu nereden biliyor sunuz ?
  Kuşunuzun 8 yumurta yapıp 5'ini yemediğini de bilemez siniz.

Yumurtaları işaretlemenizi ve kuluçkadaki yumurtaları emin olmadan kırmamanızı öneririm.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
SEVGİLİ YASİN

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yasin benimde bir çiftimde dişi 3. yumurtadan sonra kuluçkaya yatıyor. Yani 1. yumurta 22 veya 23. günde çıkıyor. 25 gün olarak belirttiğin yumurtanın gününü şaşırmış olabilirsin. Selahattin abinin belirttiği gibi yavrunun ölmesi  gerekirdi

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Abilerim öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Yumurtalara işaret koymuştum sabahları ve akşamları kontrol ettiğimden yumurtaların günlerini şaşırmış olma ihtimalim çok zayıf.Yeni yumurtayı her görüşümde hemen işaret koymuştum.Hepsi de işaretli olduğu için sıralarını karıştırdığımı sanmıyorum.Yalnız 3. yumurta 2. yumurtadan 4 gün sonra geldi.

2. yumurtanın 25. günde çıkmasını da varsayım olarak söylemiştim, ben yumurtayı 20. gününde kırmıştım ve yavru yeni çıkacak büyüklükte değildi epey küçüktü.Gelişimi için 3-4 gün daha var gibi görünüyordu.Belki 3 gün sonra gelişimi tamamlayıp 23. günde çıkardı, bilemiyorum.Sizlerin söylediğine göre ben kırmamış olsam da yine ölecekmiş, çıkamayacakmış anlaşılan.

Dikkatimi çeken bir şey daha var, diğer yumurtalara ışık tutup baktığım zaman yavrunun yumurtanın tamamına yayılmış bir şekilde gelişmekte olduğunu görüyorum ama bu 2. ve 3. yumurtada yavru yumurtanın 3/4'lük kısmına sığmış daha küçük alanda gelişiyo yumurtanın 1/4'lük kısmı tamamen boş, ışık tutunca çok net bir şekilde görülüyor bu.Ki 2. yumurtayı kırdığımda da bunu gördüm yumurtanın 1/4'lük kısmı boştu.Acaba gelişimin yetersiz olmasının sebebi bu olabilir mi?Böyle olmasınn sebebi ne olabilir.

Nem oranı sebep oluyor sanırım, nem normalde ne kadar olmalı?Ankaradayım pek nem yok ama yine de bir kontrol edeyim kümesi.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yasin nem oranı %50-%70 arası olması yeterli olur. Bunun için nem ölçer alabilirsin fiyatı 10 TL

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Yasin bey, yumurtayı açtığınızda Embriyo canlı mıydı ? hareket var mıydı ?
  Embriyo için; öldükten sonra çürümenin başlaması ortam şartlarına göre değişebilecek bir zaman gerektiriyor.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Yasin bey, yumurtayı açtığınızda Embriyo canlı mıydı ? hareket var mıydı ?
  Embriyo için; öldükten sonra çürümenin başlaması ortam şartlarına göre değişebilecek bir zaman gerektiriyor.
Evet canlıydı ama dediğim gibi küçüktü. birkaç dakika sonra da öldü.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yasin nem oranı %50-%70 arası olması yeterli olur. Bunun için nem ölçer alabilirsin fiyatı 10 TL
Teşekkürler Şahin abi.Dost petshopta vardır sanırım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Dost petşopta elektronik olanlardan var. Analog getirdimi bilmiyorum. Daha uygun fiyatlı olsun diyorsan ulus halde analoglar 10 TL.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yasin bey, ölen Embriyolarınız için üzüldüm.
    Çiftinizin yeni kuluçkasında yumurtaları yine işaretlemenizi ve bırakıldığı günü kaydetmenizi öneririm.
    İlkinin çıktığı günden 2 gün sonra ikincisi, çıkacaktır. Bırakıldığı gün aralıkları 2 günden farklı ise; aynı süre farkıyla çıkması muhtemel gün tespit edilebilir.

E

elaziz2316

Guest
SEVGİLİ YASİN
    +2

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
SEVGİLİ YASİN
+3