Kuluçka ve Talaş

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Arkadaşlar dişi yumurtlamadan talaşları yumurtalığa koymamam gerektiği yumurtlama olduğunda yumurtaların talaşa gömüleceği söylendi o yüzden talaşı yavrular çıkmaya başlayınca koymam gerektiği yönünde bir öneri aldım fakat şöylede birşey var o zaman dişi bir anda değişen yuvalığı yadırgamaz mı? Böyle bir durumda yavrulara zarar verir mi?

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
Talaşı koyacagınız miktar fazla olmayacak zaten bunun içinde yumurtayı gömme olasılıgı olamaz.
Yani bu demek oluyorki; yumurtanın yüksekliğini geçmeyecek şekilde talaş koyulacak.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
talaşı baştan koyacaksınız sonradan yadırgama olur

metkuy

Uzman Üyemiz
Talaş yavrular çıktıktan sonra dışkının emilmesi için konulmakta, sonradan koyacak olursan yadırgayacağını sanmıyorum fakat ben bugüne kadar hep kuluçka öncesinde koydum ve 1cm kalınlığında koyduğum talaşta hiç yumurta gömülmedi. Yuvaların mdf ise kuluçka öncesi koymanda fayda var.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Metin KUYUMCU' Alıntı:
Talaş yavrular çıktıktan sonra dışkının emilmesi için konulmakta, sonradan koyacak olursan yadırgayacağını sanmıyorum fakat ben bugüne kadar hep kuluçka öncesinde koydum ve 1cm kalınlığında koyduğum talaşta hiç yumurta gömülmedi. Yuvaların mdf ise kuluçka öncesi koymanda fayda var.
+1

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
thunderbolt' Alıntı:
Talaşı koyacagınız miktar fazla olmayacak zaten bunun içinde yumurtayı gömme olasılıgı olamaz.
Yani bu demek oluyorki; yumurtanın yüksekliğini geçmeyecek şekilde talaş koyulacak.
;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurtaların gömüleceği kadar talaş koymayın. Çok az miktarda yeterli olur.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Sezgin Anıl' Alıntı:
ben denedim yahya bey kulaktan dolma bilgilerle arkadaşları yanıltmak istemem
Teşekkür ederim.Ben yıllardır ilk anda 1 avuç koyarım.Dişi onları kenara veya bazı kuşlar bir kısmı dışarı atar,Yumurtalardan yavru çıkmaya başladıkça azar azar yuvaya talaşı takviye yaparım.Tüm yavrular çıktıktan sonrada, içine talaş koyulmuş yeni bir yuva ile degiştiririm...Yadırgama kolay kolay olmaz, belki binde bir çıkabilir...(ben karşılaşmadım)    ;) bye_kiss 

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yahya bey haklı olabilirsiniz sizin kuşlarınızda bu şekilde olabilir ama her kuş aynı şeyi kabul etmiyor örnek kimi kuş yavrusunu elinize alıp yuvalığa geri koyduğunuzda öldürebiliyor ama kimiside umursamıyor bile sizin dediğinizde doğru ama bende sonradan talaşı kabul etmeyen dişiler oldu talaşı görünce kızıp talaşla uğraşan yavruları aç bırakan vs vs

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Kuşa göre değişir bence.Yadırgama olabilir elbette ama talaşın azar azar takviye yapılmasını yadırgamaz...

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
hakan tuna' Alıntı:
Kuşa göre değişir bence.Yadırgama olabilir elbette ama talaşın azar azar takviye yapılmasını yadırgamaz...
demek ki en iyisi yumurtalar varken az yavrular çıkmaya başlayıncada çok talaş. temizlik esnasında azar azar arttırcam talaşı.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
ben yavrular çıktıktan sonra yuvalığa ince hamster talaşı serpiyorum hiç bir sorun çıkmıyor tam tersine yuvalığın bataklık gibi olmamasını önlüyorum..

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bende yaptığımı söylemek istiyorum ben yeni yuvalığa 1,5 parmak kalınlığında talaş koyuyorum dişi yumurtlamadan önce birgüzel düzenini kuruyor ne yumurta gömülüyor ne yavru kayboluyor yavrular biraz büyüdüğünde daha fazla dışkı salgılamaya başladığında da daha sık talaşı değiştiriyorum buda benim doğrum ama bazı kuşlarda farklılık gösterebilir

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
Ben yuvanın içine talaşı doldurdum dişi kuşum istediği gibi ayarladı fazlalıkları dışarı attı :)

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
Bende yumurtadayken kuşLarım taLaşı fazLa koymuyorum..YavruLar cıktıkdan sonra taLaşın pisLenme derecesine göre yeni taLaş ekLiyorum YuvaLığın içine..

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
bende tüm kuşlarımda denedim yavrular çıkıp 10 günlük olduktan sonra koyuyorum yani yavrunun dışkı miktarı fazlalaşınca hiçbir sorun olmuyor...